Akne
kot najbrž veš je najpomembnejša higiena. redno in vestno naj uporablja čistilna sredstva za nego nečiste kože: pilinge (če kupiš takega, ki je dokaj nežen, ga lahko uporablja bolj pogosto, tudi na dva dni), čistilno mleko, tonik. po čiščenju še krema primerna za tako kožo. mozolji se lepo posušijo ob uporabi čistega, 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohola, ki pa ga je potrebno uporabljati zelo previdno, in res samo na mozoljih, ne po celem obrazu. najbolj da se ga nanaša direktno z vatirano palčko.
moj sin še nima tako hudih težav, sem mu pa ravno dva tedna nazaj kupila milo za obraz, ker so se mu začeli spuščati mozolji. kupila sem pa črno milo od 4kidsandus. narejeno iz ogranskih sestavin. to milo je slovenski proizvod, delajo ga v radečah. poleg tega sem mu kupila še tonik za nečisto kožo, firme dadosens (mueller). tudi ta kozmetika je organska in ne vsebuje eteričnih olj.
pomembno je, da kupiš res nekaj kvalitetnega, kar pa seveda pomeni tudi večji strošek.
pa seveda, redno čiščenje, ampak res redno. mogoče tudi obisk kozmetičarke.
Priporočam obisk dermatologa, predtem pa si kaj s sinom preberita na kakšnem portalu, kot je npr.http://mozolji.si/mozolji-po-obrazu-in-telesu.
Mi smo po mnogih letih raznoraznih krem, rednih obiskov kozmetičark in vsakodnevnega natančnega čiščenja pred 3 meseci začeli z Roaccutanom. Uspeh je neverjeten, je pa tudi res, da smo kljub kilometrskim napisom o stranskih posledicah vse dali na vago in se odločili, da so negativni učinki aken, zlasti na psiho in samozavest, pač hujši od ostalih. Računamo, da bo morda potrebna samo še ena mesečna doza.
Zvečer naj si namaže vsako posebej z lugolovo raztopino, da se bo do jutra barva joda že zbrisala. Mozolji, bulice, tudi drugje po telesu, podkožno turi, se bodo posušili in koža sčistila ali se bodo dali sčistiti.
Hkrati se z mazanjem tudi razkužijo.
Druga opcija je boraks kristale zmešaš s kokosovim maslom ali vodo in naneseš. Se posušijo, odstranijo same ali dajo sčistiti, ne ostanejo brazgotine.
moja sestra je začela uporabljat kremice (in vse ostalo) od ene danske firme, ki nam jo je predlagala dermatologinja pa se je kr izboljšalo stanje. ni poceni ampak res pomaga.
če vas zanima mi lahk napisete na mail pa vam dam podatke
neza.ferk@gmail.com
Lp, Neža