Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style akne po puberteti

akne po puberteti

Živjo,

po 25. letu so se mi pojavile zoprne akne, mozoljčki, mastna in občutljiva koža. Ker običajna kozmetična sredstva proti aknam niso pomagala, stvar so le še poslabšala, sem poskusila v kozmetičnih salonih in nazadnje pri dermatologu.

Po letu dni zdravljenja z topičnim antibiotikom, kontracepcijskimi tabletami Diane 35 ter medicinsko kremo Skinoren se je stanje popravilo.

Problem pa se je po nekaj mesecih “normalnega življenja” ponovil.

Danes ne upoarabljam nobene kreme (pa bi bilo to za kožo staro skoraj 30 že potrebno), ker mi vsaka krema povzroči burno reakcijo na koži – mozoljčke, lišaje, rdečico. Očitno sem z vsemi preparati uničila svojo kožo in je sedaj zeloo občutljiva.

Zanima me, ali ima katera podoben problem in kako ga rešuje.

Na internetu sem izsledila, da kozmetične kreme, vlažilci… dostikrat vsebujejo preparate, ki povzročajo akne in razdražljivost kože, vendar pa na tržišču še nisem izsledila nobene kreme brez vsaj nekaj teh sestavin.

Hvala za odgovore!

Zdravo!
A si ze poskusila s kremami od Vichyja? Testerje lahko dobis v lekarni.
Meni edino ta krema res odgovarja. Za brado uporabljam kremo proti mozoljem, drugace pa vlazilno kremo Termal S2. Ne drazi koze, pusti pa super obcutek.
Tudi jaz sem ze preko pubertete, pa se mi mozolji se vedno pojavljajo.

LP!

Tudi jaz uporabljam to kremo od Vichy, zraven pa že en mesec jem kapsule Dermabion,in učinek je pozitiven.

LP

Zmagovalne ekipe se ne menja, zato uporabljaj tisto, kar ti je že pomagalo.fiona je pisal/pisala:
>
> Zdravo!
> A si ze poskusila s kremami od Vichyja? Testerje lahko dobis
> v lekarni.
> Meni edino ta krema res odgovarja. Za brado uporabljam kremo
> proti mozoljem, drugace pa vlazilno kremo Termal S2. Ne drazi
> koze, pusti pa super obcutek.
> Tudi jaz sem ze preko pubertete, pa se mi mozolji se vedno
> pojavljajo.
>
> LP!

New Report