Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Akt o ustanovitvi etažne lastnine – kdo plača stroške?

Akt o ustanovitvi etažne lastnine – kdo plača stroške?

Pozdravljeni! Mene pa zanima, kdo je dolžan nositi stroške pri izdelavi in overitvi Akta o ustanovitvi etažne lastnine. Moje stanovanje v večstanovanjski stavbi je že vpisano v zemljiško knjigo po interventnem zakonu, upravljalec tega bloka pa sedaj vlaga na zemljiško knjigo še Akt o ustanovitvi etažne lastnine in zahteva od vseh stanovalcev kritje stroškov (cca. 40 € na vsakega). Ko sem pred leti s tem upravljavcem podpisal pogodbo o izvedbi postopka vknjižbe nepremičnine, je tam pisalo, da bodo poleg vpisa mojega stanovanja uredili še vpis skupnih delov v zemljiško knjigo, zakar so mi tudi zaračunali in sem jim že plačal. Sedaj pa hočejo še dodaten denar zato, da bom s svojim podpisom omogočil vpis drugih stanovanj (predvsem občinskih) na parcelo, kjer stoji naš blok, kar pa mislim, da nisem dolžan plačati. Predvidevam, da če bi vse uredili že prej skupaj z oddajo predloga za vpis etažnega stanovanja, sedaj ne bi bilo potrebno nič dodatno plačevati. Ali sem torej dolžan nositi te stroške ali jih lahko prevalim na upravljalca bloka ter kateri člen zakona mi to nalaga oz. me ščiti?

Dolžan si kriti stroške izmere, priprave predloga vpisa,vpisa skupnih prostorov in stavbe s pripadajočim zemljiščem v zemljiško knjigo.
40 eur je še malo za vse zgoraj napisano.

Upravnik naj točno pove, kaj si že plačal in kaj naj bi pokril s temi 40 evri.

Nas čaka podobno, velika večina stanovanj je vpisana, ni pa blok kot celota (se pravi skupni deli) in zemljišče.

Mislim, da s temi 40 evri ne omogočaš vpisa drugim, temveč pokrivaš neke svoje dodatne stroške; katere, pa naj upravnik razloži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close