Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Akumulator skoda fabia 1,2 htp

Akumulator skoda fabia 1,2 htp

Pozdravljeni. Prosil bi, če se kdo spozna na te stvari. Zamenjati moram akumulator pa ne vem, če lahko kupim akumulator z večjo kapaciteto, bolj močan od tovarniškega. Nič se ne spoznam na to , pa bi bil vesel, če bi kdo to vedel. Hvala lepa za odgovor.

Zakaj bi imel večji akomolator

Pazliv bodi Če ima avto star stop funkcijo, so močnejši in drugačni akumolatorji

Načeloma ne, ker lahko uniciš ali poškodujes alternator.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8726, 04.03.2023 ob 17:57

Pozdravljeni. Prosil bi, če se kdo spozna na te stvari. Zamenjati moram akumulator pa ne vem, če lahko kupim akumulator z večjo kapaciteto, bolj močan od tovarniškega. Nič se ne spoznam na to , pa bi bil vesel, če bi kdo to vedel. Hvala lepa za odgovor.

lahko, kapaciteta nima nobene veze, glej samo da ga spravis not ker je vecji po merah, vazno je le ali ima tvon avto start stop funkcijo

Odkrito povem, 04.03.2023 ob 18:22

Načeloma ne, ker lahko uniciš ali poškodujes alternator.

ah daj no !

Hvala vsem za odgovore. Avto je star 13.let in nima start-stop, je čisto navaden avto brez računalnika, sem starejši in ne rabim tega. Bom vzel star akumulator s seboj, da bom pravilno kupil. To se pravi močnejšega lahko. Hvala vsem.

Anonimno 8726, 04.03.2023 ob 18:32

Hvala vsem za odgovore. Avto je star 13.let in nima start-stop, je čisto navaden avto brez računalnika, sem starejši in ne rabim tega. Bom vzel star akumulator s seboj, da bom pravilno kupil. To se pravi močnejšega lahko. Hvala vsem.

Močnejši so ponavadi večji. Zato je treba izmeriti prostor, preden kupiš večjega.

Samo original.

racunalnik ima in ne sam enega ampak vec, vbrizga, upc, air bag itd….v glavnem sam glej da ga prav priklopis..plus na plus minus na minus da ne skuris rac vbrizga

Ja, hvala, pojma nimam za računalnik. Avto mi dobo služi, zamenjano že cel kup stvari, imel ga bom do konca, novega, kljub redni sluzbi ne morem kupit. Hvala vsem.

Ko je meni odpovedal akomulator in sem na servis vprašala, ali je lahko močnejši, so rekli, da ne (pa so bili močnejsi tudi dražji in bi več zaslužili).

Tako da – še vedno je moj odgovor, ne, ne močnejšega.

women, women !!!

če bi ti na servisu prodali močnejši akumulator, bi trgovec zato več zaslužil 🙄

Ja, hvala se enkrat vsem. Ne spoznam se, rešitev se bo sigurno našla. Hvala.

Pojdi na spletno stran VARTA® Battery Finder in vnesi podatke o tvojem vozilu, iskalnik ti bo dal nekaj predlogov. Štimati morajo dimenzije in polariteta.

Če imaš dovolj denarja, ni slaba ideja vzeti malo močnejši akumulator, ker tovarniško avte opremljajo za čisti minimum. Potem ko postane 4-5 let star ti lahko v zimi že povzroči težave.

Prejšnji avto sem prodal z 10+ letnim 75 Ah akumulatorjim od Varte, medtem ko originalni 45 Ah ni zdržal več kot 6 let. Ni potrebno tako predimenzionirati, kakih 10 Ah pribitka pa ni slaba ideja, če je dovolj prostora.

Odkrito povem, 04.03.2023 ob 19:38

Ko je meni odpovedal akomulator in sem na servis vprašala, ali je lahko močnejši, so rekli, da ne (pa so bili močnejsi tudi dražji in bi več zaslužili).

Tako da – še vedno je moj odgovor, ne, ne močnejšega.

Odkrito raje povej, da nimaš pojma.

Že pojem močnejši je napačen, ker nima nobene veze z močjo, ampak kapaciteto. In to ne vpliva na delovanje avta.

Malenkost močnejši je lahko, preveč pa ne , če imaš sedaj original 45 AH , potem greš lahko na 52 AH, lahko ima pa večjo kapaciteto,  odvisno koliko A imaš sedaj  , malenkost več tam za 100 A več, sicer je v nevarnosti, da ti alernator pregori oz, eden od uporov.

ima vezo, 05.03.2023 ob 00:47

Malenkost močnejši je lahko, preveč pa ne , če imaš sedaj original 45 AH , potem greš lahko na 52 AH, lahko ima pa večjo kapaciteto,  odvisno koliko A imaš sedaj  , malenkost več tam za 100 A več, sicer je v nevarnosti, da ti alernator pregori oz, eden od uporov.

Ne boš nehalo bluzit ?

Višja kapaciteta ne škoduje. Za 100Ah pa niti nima prostora.

campari, 04.03.2023 ob 19:52

women, women !!!

če bi ti na servisu prodali močnejši akumulator, bi trgovec zato več zaslužil 🙄

Hej, seveda je 15% od 100€ več kot pa 15% od 50€.

A grem potegniti za ušesa mojega učitelja matematike, da me je narobe naučil?

Odkrito povem, 05.03.2023 ob 10:13

Hej, seveda je 15% od 100€ več kot pa 15% od 50€.

A grem potegniti za ušesa mojega učitelja matematike, da me je narobe naučil?

Glede zaslužka drži, glede mehanike pa ne. Alternator ima regulator in nikoli ne daje več kot mejnega toka.

Da ne bomo “razdirali bal”, mislim da je vse že bilo povedano. Avtor rabi akumulator primernih dimenzij in polaritete, priporočeno (a ne obvezno) je vzeti malenkost večjo kapaciteto če prostor in finance dopuščata.

Iskren, 05.03.2023 ob 10:39

Glede zaslužka drži, glede mehanike pa ne. Alternator ima regulator in nikoli ne daje več kot mejnega toka.

Da ne bomo “razdirali bal”, mislim da je vse že bilo povedano. Avtor rabi akumulator primernih dimenzij in polaritete, priporočeno (a ne obvezno) je vzeti malenkost večjo kapaciteto če prostor in finance dopuščata.

Tako je in vse ostalo je lahko bilo nekoč, ko še ni bilo toliko tehnike, sedaj gre vse do neke dopustne mere, zato ima avto elektroniko, ki to dovoljuje ali pa ne.!!!

New Report

Close