Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek AKVARISTIKA IN GUPIJI

AKVARISTIKA IN GUPIJI

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje za tiste, ki se spoznate na akvaristiko.. Kupil sem 100L akvarij.. Zdaj pa sem malo bral na internetu, in piše, da moreš 3 tedne pustiti vodo stat, in šele potem dat not ribe.. to drži? In pa še, koliko gupijev lahko dam maximalno v 100L akvarij? Hvala že vnaprej za pomoč!

Ja, obvezno pusti stati toliko, kot piše. Poznam primer ko je nekdo prehiteval in so mu ribe potem pomrle. Pogin rib je komaj zaustavil, ampak je moral potem dajati v vodo kopico kemikalij, ki so nevtralizirale vodo, ker je bilo notri preveč nitratov. Ne vem vseh podrobnosti, kakšne kemikalije so bile še potrebne, vem samo, da je bilo potrebno nakupiti ogromno flašk, da se je obdržalo vsaj nekaj rib.

Jaz imam v 70l akvariju približno 20 gupije.
Vodo sem pred naselitvijo pustila stati 14 dni, ker sem bila nestrpna:)

Poleg tega v vodo daj po navodilih:
-sredstvo za pripravo vode
-tekoče biološko filtrirno sredstvo
Voda naj ima tam okoli 25 do 27 stopinj.

hvala obema za odgovor… Kaj pa potem, ko akvariju zamenjaš vodo? Jo zamenjaš samo polovico, pa potem ne rabi stat al kako? Al dam samo kemikalije notr? Glede stopinj vode.. to maš grelec za vodo al kk prideš na tako temperaturo? Ker jaz še grelca nimam,…Zdaj pa nevem

Jaz jo menjam vsake 2 meseca 1/4, več ne…večkrat pa očistim sam filter.
Ja, grelec je pri nas v akvariju in nastavljen na primerno temperaturo.

Meni je prodajalec v trgovini, kjer smo kupili akvarij rekel, naj menjamo le 1/4 do 1/3 vode naenkrat. En dan prej naj vodo natočim v vedra in pustim stati, da klor izhlapi. Potem naj v vodo dodam še sredstvo za pripravo vode in to vodo potem dolijem v akvarij. Mi je odsvetoval, da bi v akvarij dolivala kar vodo naravnost iz pipe.

Pravih izkušenj glede menjavanja vode pa še nimam… smo šele v fazi ciklanja akvarija. 🙂

Gupi, zate imam odgovor. Da, akvarij moraš pustiti teči( s filtri) 3 tedne max. V 100l akvarij gre približno max. in nič več 25 gupijev, čeprav je bolje 20, saj je velikost ribe pomembna, koliko prostora rabi. Ko boš kupil ribe jih kupi približno 8 samcev in 12 samic, če ne bolje 6 samcev in 14 samic, saj se bo en samec paril z večimi samicami. Lahko mi zaupaš, saj sem vse to izvedele od mojega deda, ki ima že 40-50 let akvarije. Jaz sem drugače 11. Če se zaneseš ali ne
Lp vsem
Živa

Gupi, zate imam odgovor. Da, akvarij moraš pustiti teči( s filtri) 3 tedne max. V 100l akvarij gre približno max. in nič več 25 gupijev, čeprav je bolje 20, saj je velikost ribe pomembna, koliko prostora rabi. Ko boš kupil ribe jih kupi približno 8 samcev in 12 samic, če ne bolje 6 samcev in 14 samic, saj se bo en samec paril z večimi samicami. Lahko mi zaupaš, saj sem vse to izvedele od mojega deda, ki ima že 40-50 let akvarije. Jaz sem drugače 11. Če se zaneseš ali ne

New Report

Close