Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika AL CACCIATORE-KRMIN

AL CACCIATORE-KRMIN

Pozna kdo to gostilno? Ste bili zadovoljni? In cene?

Zelo pohvaljena. osebno pa še nisem bila.

Jaz poznam.

Če ti gre za tipično slovensko filozofijo “samo da je ogromno na krožniku in to čimbolj mastnega in čimbolj poceni”, se jih rajši ogni, ker to ni tak tip kuhinje. Če ti gre za to, ti dam druge naslove.

To je kuhinja za kulinarične sladokusce, ki znajo uživat ob hrani in dobrem vinu – če te to zanima, ne boš razočarana, ker je to ena izmed treh najboljših restavracij na slovensko govorečem območju po mojem skromem mnenju, verjemi pa, da se dala skozi skoraj vse, kar je pri nas za probat.

Cena za degustacijski meni je bila pred časom cca.40-50 EUR brez vina, kako je sedaj, ne bi vedela 100%.

Hvala, Janis, to je to kar iščem. Sem slišala same hvale, ampak sem se bala da je ful drago. No ja, sej ni poceni. Koliko pa dobiš za tistih 50 eur?Kaj pa divjačina? Mi bi šli na večerjo, mal pršutka piknt pa divjačino imamo ful radi… A si bila med tednom?

Dobiš degustacijski slow food meni, torej je cca. osem jedi, pripravijo ti pa to, kar se jim glede na letni čas zdi najboljše. Jaz v top restavracijah nikoli ne naročam s karte, ampak zmeraj vzamem njihov degustacijski slow food meni, ker prvič največ dobiš za svoj denar, drugič pa dobiš tisto, kar se kuharju samemu zdi najboljša kombinacija. Divjačino imajo seveda tudi 😉

Če se vam pa bolj mudi (slow food vzame vsaj tri ure, ponavadi tudi pet), pa reci za eno predjed in eno glavno jed (namigni, da si želiš divjačino), tako boš tudi dobro skozi prišla.

Pa ne pozabit poklicat in se naročit, ker je ta restavracija kar oblegana in če kar uletite, dvomim, da boste poleti dobili prostor. Jaz sem bila en petek v dvoje in je bilo vse zasedeno.

A se od degustacijskega menija naješ? Obožujem slow food, ampak slow food restavracije se mi zdijo preveč nadute. Seveda so izjeme… Nazadnje smo šli z Zemona na pico… pa smo jedli dve predjedi, glavno jed in sladico. Če bi imela žlico od Barbie punčke, bi bila mogoče 5x polna…pri glavni jedi!
Rada bi peljala goste, res sem slišala same hvale o tej gostilni. Ampak ne bi rada, da bodo ostali ačni.

Ne boste lačni, ne skrbi.

Zemono poznam in kvaliteta ne dosega navitih cen, zlasti zadnjih nekaj let ne. Škoda, včasih je bilo drugače. Zemono se žal trži tudi kot kraj z lepim razgledom in obupno so se prevzeli.

Pri slow foodu je tudi nekaj nastopaštva, se strinjam in značilnost nastopaških restavracij je, da natakarji tretirajo gosta kot idiota že kar vnaprej. Ampak v Krminu niso taki 🙂

New Report

Close