ALANYA, ANTALYA, KEMER, BELEK?

Hojla Orka!
Zgleda, da si že bla v Alanyi, če se vračaš. Zanima me predvsem kakšno je morje (čisto, umazano) in kakšne so plaže. Pa v katerem hotelu si bila, če je bil v redu, pa tko mal, sej veš…
Sva še brez otrok, sam je pa res, da sva bolj penzionerska tipa ha, ha..
No, ne čist zares, ampak ful avanturista pa nisva. Rada si odpočijeva na dopustu zraven pa še mal vidva.
Hvala že v naprej!
Pozdravljen Valentin!
Ja v Alanyi sem že bla, sicer oktobra lani prvič. In moram rečti da mi je blo ful všeč. Bila sem v hotelu Blue Star****, je bil ful u redu, čeprav je pa res da je sestavljen iz dveh delov – novega in starega in si lahko misliš da je novi del ful boljši, čeprav tudi staremu nič ne manjka. Hrana je bila dobra, do plaže je blo ene 10 minut hoje, kar bi blo men ful bolj všeč če bi zjutraj, ko odgrnem zaveso zagledala morje, tko sem pa mal morala poskočit na balkonu, če sem hotla videt morje, ampak me je to hitro nehalo motit. Plaža je…no so ble že lepše, ampak zgolj zaradi pripombe, da ko po tistem pesku prilezeš notri, je takoj na začetku tko…mal polzi, drsi no….ni kamen ampak nekaj takga, drsečega skratka. To je ene par metrov, pol je pa spet mivka.Tko da je folku kar mal drsel k so not pa ven hodil.
Drugače je blo pa to v bližini Kleopatrine plaže in je blo do centra kake 1-1,5 km, tko da je blo glih fajn za sprehod. Če se ti pa ni dal, si pa dal ene 5-6 milijov, pa si se zapeljal s taxijem(cca. 4 EUR). U centru se pa valjda ful dogaja, diskoteke, klubi, kafiči, da ne govorim kako je vse načičkano in skratka vsega oh in sploh. Raj za tiste ki radi brskajo po trgovincah in iščejo spominke, torbice, parfume, jakne in vsa ostala oblačila, ki so poceni in kul….skratka res vsega na pretek. V lokale te kr vabijo, skorj prosijo da pejt tja sedet, da ja ne bo sosed imel več zasedenih stolov, več gužve več keša.
Pol imaš čist blizu grad, na katerega mi nismo šli peš, ker se nobenmu, kljub oktoberskim temp. ni dalo (še zmerom nam je dol teklo, ker je blo ful vroče), pa smo 4 skupaj vzel taxi in se zategnil gor, dol smo šli pa z busom, k je ful pocen. Ta grad je kr fajn pogledat, sploh razgled z gradu k je ….uuuuuu, ful nor (če želiš napiši mail, pa ti preošljem nekaj slik o Alanyi).
Mater, zdej sm se pa že ful razpisala. Če te še kaj zanima pa piš!
Aja še to, morje je ČISTO! In to drži kot pribito, vsaj takrat je bilo. Lahko ti pa povem čez ene 10 dni kako zdej kaže.
Pa še to:
pripočam hotel 4****, čeprav je blo v naši skupini (vsaj na avijonu in na plaži so tko pravili) ful folka tut v hotelu s 3***, pa so bli čist zadovoljni. Saj veš, to je odvisno kolk si kej zahteven.
lp

Draga orka
tut jaz bi ti bla zlo, zlo hvaležna, če bi še men hotla poslat kako fotko: odločam se za turčijo letos, pa bi rada šla tja še pred poletjem… s katero agencijo pa greš (mogoče veš, ktere agen. ponuajo Kemer??).
Hvala stokrat:)
PS: MAIL: nita@butn.net
Ojla!
Potovala sem z Globtourjem, drugače je pa ful agencij ki ponujajo Turčijo. Poglej na Iliriko, pa TA Sonček mogoče, Avantura, Gulet, Ponte…sicer je pa vedno tko, eni skritizirajo kako agencijo, drugi pa pohvalijo! Sedaj potujem prek http://www.odklop.com, sicer prvič, ampak folk prav da so OK, program je pa sicer od Őger tours, iz Nemčije pomoje. Kemer ponujajo vse te agencije.
Fotke pa dobiš!
LP

Živjo Valentin,
tudi sama sem že bila v Turčiji – Alanyi – lansko poletje, tako da ti lahko rečem SUPER!! Mislim, da je pomembno predvsem tudi kdaj odhajaš tja – Alanya je namreč tam nekje od 15.07 – 15.08. ZELO draga…
Potem si pa še mi predstavljamo kako bomo vse poceni dobili (ker je Turčija znana po tem), in smo včasih kar malo šokirani (sama delam v turistični agenciji, tako da to niso samo moje izkušnje, ampak tudi izkušnje strank, poleg tega je treba vedeti, da je Alanya turistično mesto in so zato cene temu primerne).
Tako, da je v tem smislu, med viškom sezone Alanya vsekakor najdražja – predvsem pijača v njihovih diskotekah – ki so mimogrede enkratne!
Čeprav sama trdim, da je vredna svojega denarja!!
Belek velja za bolj “umirjenega” – predvsem znan po golfu… – vsekakor pa lep!
Antlya – manj privlačna in simpatična kot Alanya – tako glede plaž, kot tudi mesta.
Kemer – prodnate plaže, ki so priznane po svoji čistosti. Drugače prijetno mesto s trgovinicami, bari…
Vsekakor, pa boš nad turizmom v Turčiji navdušen…
LP

Ojla,
z veseljem ti povem, samo ker ne vem kaj točno te zanima, bom bolj splošna…:)
Kemer leži cca 40km južno od Antalye. Velja za mesto s tradicijo ter tipičnim turškim (beri: veselim) vzdušjem, obkrožajo pa ga prodnate – peščene plaže. Ima številne trgovinice, bare, bazar…
Belek, kot sem že omenila, je priljubljen med igralci golfa, saj so tam uredilil igrišča za golf, katere spremljajo živahna hotelska naselja (naselja so bolj na samem, oz, so drug od drugega odmaknjena). Ima 25km dolgo peščano plažo.
V Beleku sama nisem še bila…
Če želite uživate v poletnem utripu Turčije in bi radi tudi žurali, vsekakor priporočam Alanyo. V kolikor vam sam “žur” ne pomeni toliko, vam priporočam Kemer – čeprav je tudi tam zelo živahno. Tudi Belek je bil pohvaljen, vendar tja priporočam da oddidejo tisti, ki bolj uživajo v pravem mirnem počitniškem vzdušju (tu so tudi večja mesta malo bolj oddaljena).
Zelo pohvaljen pa je tudi MARMARIS, ki ga sicer nihče od vas tu še ni omenjal, vsekakor pa naj bi bil vreden ogleda…
Če potegnem črto – Turčija je zanimiva in odvisno je samo od pričakovanj in želja posameznika, ali bo zadostila njegova pričakovanja. Zato pa je ZELO pomembno, da v agenciji poveste KAJ SI želite in ČESA SI NE želite. Le tako bo dopust tisto, kar pričakujete!
Vem da sem se raspisala, upam pa da sem vsaj malo pomagala…
LP

Oj,
pravzaprav so vsa ta našteta središča turistično oblegana, saj so “zrasla” ravno zaradi turistov…
Morda je potem bolje, da odideš v Kemer ali Antalyo (v Antalyi je namreč precej hotelov, ki so bolj na samem, tako da se gostje več ali manj zadržujejo samo v hotelu – ne vem kako ti je to všeč…), toda vseeno sta tako prvi kot drugi zelo turistična!
Vsekakor pa NE odidi v Alanyo…
LP
Kaj si si privoščila poleg ” dopusta “. Mislim na kakšno raziskovanje, izlet, česa ne smeš izpustiti in kako do tja priti. Kaka cena ne bi bila napačna – tudi glede kakega nakupa. Vsi govorijo o barantanju, jaz bi pa rada približno vedela koliko je res vredno. Tako da ne bom smešna ali pa žaljiva.
Kaj si prinesla domov?
Tvoja najljubša jed?
Ojla!
Glede na to,da sem bila tam na obisku, si nisem privoščila nikakršnih ogledov. Spomnim pa se Globtourjevega kataloga, kjer so vsi izleti napisani in dobro opisani, seveda ne gre brez Pamukkal, Kappadokie, pol je še Aspendos (antični teater iz l.1800, ki ni tako daleč stran, Green Canyon, Cap Anamur, Perge…ma ful je tega.
Barantanje v Turčiji obvezno! Sicer pa jaz itak nikoli ne vem do kam smem. Sej, ko vidiš da jim se faca čist spremeni, da si že preteral, še vedno lahko rečeš višjo ceno, pa zadevo kupiš. Čeprav so dobri igralci, vsaj po mojih izkušnjah, saj za ovinkom vedno dobiš stvar po isti ceni, če ne še cenejšo. Folk je v glavnem kupoval kovčke, oblačila, nek starejši par si je privoščil en “orng” tepih za 300 000 SIT, za katerega bi menda pri nas dala najmanj 700 000 SIT…itd, kakor kdo, saj veš.
Za jest je itak vse tolk dobr, da sploh ne več kaj bi. Hrana je podobna naši oz. hrani naše bivše juge, tako da meni se ni zdelo nič kaj presenetljivo novega.
Ma Turčija je zakon, vam rečem!
lp