Alarm v hiši – kaj bi storili?
Zadnje čase, ko je vse več nepridipravov in ki se kar lepo sprehajajo po naših domovih, tudi če smo ljudje doma, me zanima, kaj bi storili, če bi se vam ponoči oglasil alarm. Ne vem, mene bi verjetno kar kap. Recimo sama sem doma z otroci, mož dela, vklopim alarm za spodnji del hiše in se ponoči alarm oglasi…kaj bi?
Uf to pa vrjamem, sam mene bi bilo strah imet tazga psa 😉
[/quote]
Eh, to o rotih je samo mit. Naš je pri 12 letih tak lenuh. Sva ga pa kupila skupaj s hišo, ko je bil star 6 let in imela sva malega otroka. Priznam malo sva se bala, samo potem smo se navadili. Res je tak lenuh in crkljivec da bi roparjem verjetno še pomagal ropati, ampak pst, tega roparji ne vedo 😉
Ah sej ne rečm da v bloku se to ne dogaja, je pa vseen mal težje kot pa v bajtah, sploh pa v takih, ki so bolj na samem.
[/quote]
nad mano so vlamljali, slišala sem korake, pred tem sem na stopnišču srečala nosečnico in se pri sebi čudila, zakaj hodi peš, če pa imamo lift … ta nosečnica in njen partner sta vlomila
Eh, to o rotih je samo mit. Naš je pri 12 letih tak lenuh. Sva ga pa kupila skupaj s hišo, ko je bil star 6 let in imela sva malega otroka. Priznam malo sva se bala, samo potem smo se navadili. Res je tak lenuh in crkljivec da bi roparjem verjetno še pomagal ropati, ampak pst, tega roparji ne vedo 😉
[/quote]
🙂
Smo 1x dobil za džabe enga mladička, nismo niti vedl katere pasme je, dokler ni ena ženska rekla da je kao en mešanc med rotom pa še enim, ne spomnm se kaj je rekla. Ej, ko je omenla rot, me je v momentu minil da bi ga imela in smo ga dal enim tam ki so ga hotl imet 😉
nad mano so vlamljali, slišala sem korake, pred tem sem na stopnišču srečala nosečnico in se pri sebi čudila, zakaj hodi peš, če pa imamo lift … ta nosečnica in njen partner sta vlomila
[/quote]
Sej pravm da vrjsmem da se tud v blokih dogaja. Tud sama vem za 1 primer v bloku. Vrata zravn vrat. Kot se je kasnej izkazal, so baje še neki vrtal, da so lahk vlomil. In še cajr imel, da so se še najedl zravn.
Nas je pa nočni alarm rešil pred vlomilcem.
Avgusta letos, ponoči okrog 1-ih sva prišla z dopusta, avto v garažo in spat.
Za spodnji del hiše in klet imamo nočni režim alarma. Ob 3.15 je začel tuliti, prva misel je bila, da sem napačno tipko pritisnila, imamo dva načina, zaradi domačih psov, da ne sprožita alarma. Psa sta bila še pri hčerki, nista bila z nama na potovanju, ima pa maček prost vstop, vendar zanj uporabljamo druge senzorje ( zakomplicirano, ne bom razlagala)
Mož je ravno vstal iz postelje, da bi šel izklopit glasnega hudiča, ko sva od spodaj zaslišala ” dogajanje” .
Živimo precej na samem, meni so šle vse kriminalke in srhljivke po glavi.
Sva direktno policijo poklicala, alarm sam je vezan na varnostno službo, vendar preden oni pridejo, traja dobre pol ure. Policija je prišla v 7 minutah, vlomljeno okno v kleti, pred hišo zloženo orodje iz delavnice, ki so si ga že nabrali iz prostora zraven garaže ( edini prostor brez senzorja), zaznal jih je alarm ko so plezali skozi vlomljeno okno v klet.
Sedaj smo še dodatno montirali kamere okrog hiše.
Pa brez psov nočem biti niti minute več sama doma.
Lahko se ti oglasi tudi zato, ker so senzorji preobčutljivo naštimani, pa je šel mimo senzorja le pajek ali muha, mušica… tako je bilo pri nas nekaj časa.
Bolj fajn kot alarm je tole – imamo od letos ( kušpljeno v Nordstrom Racku USA za 35 usd -posebna ponudba):
https://www.mygeeni.com/product/vision-grey-1080p/
Pa še žarnico, ki jo lahko prižigaš in ugašaš od kjerkoli ( cena 15 USD), se malo igraš:
https://www.mygeeni.com/product/lux-800/
Fajn zadeva.
Lahko tudi psa nadziraš napirmer, kaj počne ko te ni doma. Ima vgrajen mikrofon, tako da lahko prestrašiš tako tistega, ki bi nepovabljen not vstopil, kot se pogovarjaš s psom in ga usmeriš, kamor želiš.
Seveda tudi pri nas obstajajo take variante, samo za bistveno višje cene. Pa ko si doma, je pametno to izklopit in ugasnit, da te kakšen “Big Brother ne spremlja in “sheka” …. :DDD