Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Alarm v hiši – kaj bi storili?

Alarm v hiši – kaj bi storili?

Kot pravi Pow – profi alarm, s profi instalacijo. Vse je stvar nastavitve senzorjev.
Kakšno okno človek v vseh teh letih kdaj tudi pozabi zapreti…

Kot pravi Pow – profi alarm, s profi instalacijo. Vse je stvar nastavitve senzorjev.
Kakšno okno človek v vseh teh letih kdaj tudi pozabi zapreti…
[/quote]

Moji senzorji so ze v osnovi neobcutljivi na male zivali, zavesa je pa tud prelahka zanje. Da bi pozabu okno, se pa tud ne more zgodit, ker bo alarmna cona odprta in niti ne morm vkljucit alarma (ok, lahko z bypassom, ampak v vsakem primeru me opozori).

Ma dej ne seri, interventi nc ne vejo, VNC pa tud ne. Ce ti zelis met alarm za vsako mravljo in placvat intervencijo vsak dan, izvoli! Pa ne mi govort neumnosti, mam alarmni sistem ze dolg casa in poznam vse strokovne detajle. Ce si ti neko kitajsko robo montiras, pa to ni moj problem.

Pa mal se vprasi, kake nelogicnosti govoris. Kako naj nadzornik v VNC ve, al je alarm sprozu macek al clovek? Pa tud ce bi nekak vedu, da je macek, kaj potem – a alarm ti bo vseen tulu kr naprej, sej te bojo sosedi na vile nabodl. Mislim kir cvet inteligence si ti.

Pa mal se vprasi, kake nelogicnosti govoris. Kako naj nadzornik v VNC ve, al je alarm sprozu macek al clovek? Pa tud ce bi nekak vedu, da je macek, kaj potem – a alarm ti bo vseen tulu kr naprej, sej te bojo sosedi na vile nabodl. Mislim kir cvet inteligence si ti.
[/quote]

Imam profesionalen alarm, vgrajen s strani varnostne sluzbe in vezan na VNC.
Pa zaposlena in izobrazena sem na tem podrocju, tako da so mi stvari verjetno malo bolj domace kot tebi.

VNC tocno vidi nacrt stavbe in postavitev senzorjev. Ce se sprozi eden pred objektom je to popolnoma drugace kot ce se zaporedno sprozijo trije notranji. Vecina alarmov se vsak dan sproza iz istih razlogov, v VNCju jih lahko ugasnejo in zresetirajo na daljavo.

Bodi pameten v kaksni drugi temi, tukaj si se malo prekratek.

Moji senzorji so ze v osnovi neobcutljivi na male zivali, zavesa je pa tud prelahka zanje. Da bi pozabu okno, se pa tud ne more zgodit, ker bo alarmna cona odprta in niti ne morm vkljucit alarma (ok, lahko z bypassom, ampak v vsakem primeru me opozori).
[/quote]

Senzorji – če so v osnovi že neobčutljivi za manjše zadeve so nekaj kar ne poznam ali pa verjetno slabi (če zaznavajo samo večja telesa). Če pa so tisti nastavljivi na velikost (maso) zaznanega objekta… jih je pa treba dobro nastaviti in zgleda, da se lahko tudi kaj pokvari. To je bilo po cca 20 letih delovanja.

Ti imaš zgleda senzorje na oknu – mi pa v prostoru oz. nujnih prehodih. In tisti v prostoru čisto nič ne teži, če pozabiš okno odprto. Alarm sproži šele, ko je nekaj noter.
Zdaj bolj jasno?

Ne bom se mešala v vaše prepire, ampak me pa resno zanima, ali se tvoja zgornja trditev nanaša na TVOJ alarm? Da se ti vsak dan sproža??

Kot rečeno, pri nas ga razen nekajkrat eden od nas, ki je pozabil, da je npr. alarm v spodnjem nadstropju prižgan, ni sprožil nikoli.

Ne bom se mešala v vaše prepire, ampak me pa resno zanima, ali se tvoja zgornja trditev nanaša na TVOJ alarm? Da se ti vsak dan sproža??

Kot rečeno, pri nas ga razen nekajkrat eden od nas, ki je pozabil, da je npr. alarm v spodnjem nadstropju prižgan, ni sprožil nikoli.
[/quote]

in kot je že opiisal avtor zgiraj -aktiven alarm se sproži lahko zaradi preobčutljivo naravnanih senzorjev, ja. reagira na mušico, pajka, ki leze čez, ipd. Je treba zaznavnost naštimat. To je ob montaži včasih težko. ŠČasoma se to pojavi. pajki pa ponvadi lezejo čez v temi . Vsaj nam se je prožil vedno ponoči, v temi. ko si naptimali jakost zaznave senzorjev, je pa OK – ne prožijo več insekti.

Jaz njeno napisano razmumem tako, da večino alarmov ( od različnih strank), ki jih na dnevni ravni zaznajo v VNC-ju, se sproži iz istih razlogov….

[/quote]

Ne, to je letelo bolj na alarme v poslovnih stavbah, kjer ljudje redno (kljub opozorilom) puščajo odprta okna. Potegne veter, zaplapola zavesa, alarm se sproži. Lahko seveda prileti tudi ptič in netopir, ki ga je nemogoče spraviti ven in celo noč proži alarm.
Ali pa zunaj pred objektom – namontirani tihi alarmi, ki zaznavajo premike, čez ograjo pa stalno lezejo mačke, miši, ptice, sprožijo jih še celo avtomobili, ki obračajo preblizu ograje. V VNCju se vidi kateri sektor in senzor je sprožen, ali gre za enega ali več zaporednih sprožitev (kar nakazuje na gibanje v prostoru). Če hodijo interventi po 5x na noč ugašat alarm na isto mesto, je jasno, da ni nič strašnega. Hiše so drugo, tam so intervencije ponavadi hitro preklicane zaradi nepotrebnega stroška in ugotovitve, da je do sprožitve prišlo zaradi lastnikove napake.

Doma pa razen kakega pajka, družinskega člana ali mačka, ki se potuhne v prostoru pred prižigom alarma, še ni bil sprožen v 15+ letih. Že nalepke na vhodu, vratih in oknih imajo dober učinek, ker so bile tudi po večkrat že izropane čisto vse ostale hiše v ulici.

Ne, to je letelo bolj na alarme v poslovnih stavbah, kjer ljudje redno (kljub opozorilom) puščajo odprta okna. Potegne veter, zaplapola zavesa, alarm se sproži. Lahko seveda prileti tudi ptič in netopir, ki ga je nemogoče spraviti ven in celo noč proži alarm.
Ali pa zunaj pred objektom – namontirani tihi alarmi, ki zaznavajo premike, čez ograjo pa stalno lezejo mačke, miši, ptice, sprožijo jih še celo avtomobili, ki obračajo preblizu ograje. V VNCju se vidi kateri sektor in senzor je sprožen, ali gre za enega ali več zaporednih sprožitev (kar nakazuje na gibanje v prostoru). Če hodijo interventi po 5x na noč ugašat alarm na isto mesto, je jasno, da ni nič strašnega. Hiše so drugo, tam so intervencije ponavadi hitro preklicane zaradi nepotrebnega stroška in ugotovitve, da je do sprožitve prišlo zaradi lastnikove napake.

Doma pa razen kakega pajka, družinskega člana ali mačka, ki se potuhne v prostoru pred prižigom alarma, še ni bil sprožen v 15+ letih. Že nalepke na vhodu, vratih in oknih imajo dober učinek, ker so bile tudi po večkrat že izropane čisto vse ostale hiše v ulici.
[/quote]

Aha, hvala za pojasnilo.
Mi alarma nimamo vezanega na VCN, me pa zanima, kolikšen je okviren strošek tega? Vsaj za kakšne daljše počitnice. Ker tudi mi živimo na področju, kjer se vlamlja po tekočem traku:-(

Naš se tud včasih oglasi. Vzamem s sebj velikega psa, ki spi v hodniku in grem pogledat. 😀 pes se dere že čez celo stopnišče, tako da če bi kdorkoli bil, bi mu zagotovo gorelo pod nogami od bežanja.

Aha, hvala za pojasnilo.
Mi alarma nimamo vezanega na VCN, me pa zanima, kolikšen je okviren strošek tega? Vsaj za kakšne daljše počitnice. Ker tudi mi živimo na področju, kjer se vlamlja po tekočem traku:-(
[/quote]

Kakšnega Hofrovega domačega alarma ne moreš kar priklopit, alarm ti vgradi varnostna služba in ti po sprožitvi pošlje interventa. Pozanimaj se pri kakšni varnostni službi, ki ima v tvojem koncu dobro pokritost in hitro odzivnost. V času odsotnosti lahko naročiš tudi fizično varovanje, ali pa samo občasne obhode (tudi če nimaš alarma).

Kakšnega Hofrovega domačega alarma ne moreš kar priklopit, alarm ti vgradi varnostna služba in ti po sprožitvi pošlje interventa. Pozanimaj se pri kakšni varnostni službi, ki ima v tvojem koncu dobro pokritost in hitro odzivnost. V času odsotnosti lahko naročiš tudi fizično varovanje, ali pa samo občasne obhode (tudi če nimaš alarma).
[/quote]

Imamo že vgrajen DSC alarm, vezan tudi na pametne inštalacije, tako da povezava z varnostno službo ne bi smela biti problem. Vse narejeno strokovno.
Saj ta velike poznamo vsi, ne vem pa, če so veliki (npr. Sintal) tudi najboljši…? Bližnja okolica LJ.

Imam profesionalen alarm, vgrajen s strani varnostne sluzbe in vezan na VNC.
Pa zaposlena in izobrazena sem na tem podrocju, tako da so mi stvari verjetno malo bolj domace kot tebi.

VNC tocno vidi nacrt stavbe in postavitev senzorjev. Ce se sprozi eden pred objektom je to popolnoma drugace kot ce se zaporedno sprozijo trije notranji. Vecina alarmov se vsak dan sproza iz istih razlogov, v VNCju jih lahko ugasnejo in zresetirajo na daljavo.

Bodi pameten v kaksni drugi temi, tukaj si se malo prekratek.
[/quote]

Ok, eno so najbrž poslovni prostori, kdor pa pusti varnostni službi, da točno ve, kdaj je doma in kdaj ne, pa po moje ni preveč brihten. Ti si pa verjetn kaka faks za varnostne vede pa drugje ni bilo, pa si šla v op. center delat al pa v kadrovsko, pa zdej vse veš 😛 Kr priznej, ti bo lažje. 😀

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Velikost podjetja ne pomeni nič, imajo pa res veliko zaposlenih (tudi na terenu). Predlagam, da pokličeš na eno izmed njihovih številk in preveriš pokritost v tvojem kraju. Povprašaj še pri kaki drugi varnostni službi, da se boš lažje odločila.

Tudi jaz sem iz okolice LJ in imamo alarm od konkurence, ker imajo v našem kraju eno od svojih enot in se odzovejo v par minutah.

Veš kaj je največji strah in najbolj učinkovita zaščita, en razcrkljani rot na dvorišču, ali pa bul in seveda nalepka na vidnem mestu s slikco, “tukaj čuvam jaz”.
[/quote]
Bul ne bo nic naredil. Niso cuvaji. Ce ze aziat, kavkaz.

Ok, eno so najbrž poslovni prostori, kdor pa pusti varnostni službi, da točno ve, kdaj je doma in kdaj ne, pa po moje ni preveč brihten. Ti si pa verjetn kaka faks za varnostne vede pa drugje ni bilo, pa si šla v op. center delat al pa v kadrovsko, pa zdej vse veš 😛 Kr priznej, ti bo lažje. 😀
[/quote]

Wow, daj preberi kaj pišeš no. Varovanje ljudi in premoženja je varnostni službi na prvem mestu in če njim ne zaupaš, da si odsoten in je potrebnih več obhodov, si pa resnično poosebljena pamet. Že s tem, ko vklopiš alarm, VNCju sporočiš, da te ni doma.
Edino kakšen stražarski pes se bo še tako pobrigal za tvojo lastnino kot varnostna služba.

Pa nič od naštetega nisem, slabo predvidevaš.

Wow, daj preberi kaj pišeš no. Varovanje ljudi in premoženja je varnostni službi na prvem mestu in če njim ne zaupaš, da si odsoten in je potrebnih več obhodov, si pa resnično poosebljena pamet. Že s tem, ko vklopiš alarm, VNCju sporočiš, da te ni doma.
Edino kakšen stražarski pes se bo še tako pobrigal za tvojo lastnino kot varnostna služba.

Pa nič od naštetega nisem, slabo predvidevaš.
[/quote]

Edino, kar bi jim zaupal, je sistem, da ko se alarm sproži, so obveščene. Torej da ne vedo, kdaj je vklopljen in kdaj ne. Sicer pa imaš lahko vklopljenega tudi, ko si doma. 😀

‘Stražarski psi’ so pa tudi dokaj nezanesljiva kategorija.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Preklicala intervencijo, ker je verjetno spet macek sprozil alarm oz. se pajkec sprehodil cez senzor.

Ce je pa slucajno res kdo vlomil, naj se pa on mene boji.
[/quote]

A si tako neprivlačnega videza, da bi pobegnil v smrtnem strahu? 😛 Mal heca, da ne bo kake zamere prehude. 😉

V rusiji imajo zenske na dvoriscu po tri, stiri alabaje, aziat, kot je ze nekdo napisal. Psi so to, drugace. Alarm je ze ok preden pride policija, je lahko.prepozno. dva zunaj, dva notri. Ni sans, da prezivi ropar. Samo tam so drugi zakoni.

Mogoče v Novosibirsku, razviti zahod pa je psov bolj malo po mestih, vsaj po središčih skoraj nič.

Edino, kar bi jim zaupal, je sistem, da ko se alarm sproži, so obveščene. Torej da ne vedo, kdaj je vklopljen in kdaj ne. Sicer pa imaš lahko vklopljenega tudi, ko si doma. 😀

[/quote]

Aha, torej ti bi imel alarm, za katerega se sploh ne ve, če deluje ali ne, dokler ga ti ne vklopiš.
Pametno. Ko zmanjka elektrike (višja sila) ali zaradi sabotaže, ne bo nihče prišel preverit zakaj alarm ne deluje. Lahko preneha delovati tudi sam od sebe, tudi tehnika ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zanesljiva. To bi ugotovil šele, ko bi poskusil prižgati alarm. Morda še celo takrat ne bi vedel, da je prekinjena povezava z VNCjem in se nihče ne bi odzval.

Pa kje tako pametni ljudje spite, da vas ne ukradejo?

P.S.: nisem grda. Te zanima morda še moja cifra noge?

Samo tam so tudi storilci drugačne sorte. Pri nas gre večinoma za neoborožene tatvine, po možnosti brez stika z lastnikom, pobrat, kar se da in gasa.

Moj namen ni storilca ubiti, ampak ga predvsem prestrašiti, da odneha. Psa v ta namen ne bom imela, ker ima to čisto preveč posledic za vsakdanje življenje. Se da z moderno elektroniko in varovanjem, predvsem pa dobrimi sosedskimi odnosti narediti dovolj. Ga ni čez “vaško stražo”;-)

Ohraniš mirno kri in zbrano postopaš …

Poslušaš kaj se dogaja in spremljaš če je kdo nenapovedan v hiši. Vkolikor je in se ne čutiš zmožne ukrepat pokličeš policijo in počakaš na varnem.

Opcija je tudi konfrontacija, a tu je dosti tveganja. V vsakem primeru moraš NAJPREJ poklicati pomoč. V primeru, da se ti kaj zgodi, bo vsaj nekdo prišel pomagat.

[/quote]

Pes čuvaj mora biti dresiran ! Hišni ljubljenček, ki ni treniran bo izjemno redko priskočil na pomoč, razen če je tolk nesocializiran, da misli ka je il capo di banda v hiši in jo ima za teritorij. V tem primeru obstaj tveganje, da bo pes nekoga nepredvidljivo poškodoval.

New Report

Close