Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Albuminska skuta

Albuminska skuta

Tisti, ki kupujete albuminsko skuto. Katera je zares okusna? Kje se jo da kupiti? Hvala.

Dobra je edino od domačih mlekaric na tržnici. Vse ostale, ki sem jih kupila v trgovinah, so romale v smeti, meni so neužitne. Na tržnici imajo dve vrsti – bolj suho in bolj sočno. Meni je sočna bolj všeč. Ni pa prav poceni.

Pri nas imajo stojnico z domačimi izdelki v trgovskem centru in je super. Kupujem sladko oziroma naravno, nesoljeno in je 6 eur na kg.

V katerem trgovskem centru?

Jaz pa sem jo enkrat kupila v Interšparu, tako, kar v vrečki in v kosu. Bila je zelo dobra in bi jo še kupila. Se mi zdi, da ni bila pretirano draga.

jo kupujemo na tržnici v Celju…Je kozja albuminska skuta in stane 1kg cca 11€…
Tist v raznih centrih pa sem samo enkrat kupila in nikoli več..
Če želiš domače, obezno pri kmetu še najboljš takemu,ki ga poznaš ti ali tvoji znanci

kakšna pa je to albumska skuta?

V katerem trgovskem centru?[/quote]

Sem iz Nove Gorice 🙂

V katerem trgovskem centru?[/quote]

Sem iz Nove Gorice :)[/quote]

Jaz sem pa iz Lj 🙁

Riba, ob sobotah na tržnici imajo štante slovenski proizvajalci. Jaz jo kupujem pri enem iz Čadrga in Bovca, ima slano in neslano. Super je.

Meni je dobra edinole albuminska sladka skuta, in sicer po vrstnem redu: sirarna Bogataj ( pokrita tržnica BTC LJ in tržnica Domžale), nato sirarna Tolmin in KZG Škofja Loka.

http://www.kupujmodomace.si/kupdom/ponudbe.jsp?id=91741

Albuminska skuta je narejena (kakor se čudno sliši) iz sirotke in velja za še posebej zdravo.

>http://www.viva.si/Ekolo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ka-prehrana/1870/Sirarska-ali-albuminska-skuta

Jaz pa sem imela možnost delat na eni kmetiji v bližini Postojne en teden, (praksa), uf ko vidiš kaj vse se dogaja te pa resnično mine da bi kupoval “domače” ravno ko se omenja skuta, iz albuminske skute se je delala skutna torta po plasteh skuta, nadev gozdnih sadežev, skuta, pa po vrhu nekakšen črn preliv, sem samo jaz mislila da je preliv pa sem vprašala kakšen je ta preliv na torti in z roko pokazala na torto, v tem trenutku pa se je iz torte dvignilo toliko muh da je torta postala v trenutku bela, me je zmrazilo in se mi zagabilo za vedno!

Fuj pa domača skuta!

Se strinjam – nimam nobene želje kupovat pri kmetih, ker je zelo vprašljivo, v kakih pogojih delajo. Samo ker je ‘domače’ zdaj najnovejši hit, se folk žene za tem, kot bi bilo suho zlato.

New Report

Close