Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Albuminska skuta

Albuminska skuta

Katera albuminska skuta vam je najboljša? Kje jo kupujete?

Kupim italijansko Riccoto v Mlekarnah.
Albuminske skute v trgovinah v našem okolišu nimajo.

loške mlekarne.. špar in merkator … sicer pa iz svežega mleka lahko narediš skuto, ki ima popolnoma enak okus kot ta.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Pri nas ima albuminsko skuto Merkator. Pa je majhen. Druge skute nikoli ne kupim, izjemoma cottage sir.

Kupim v Kobaridu od Planike, če sem v tistih koncih, drugače pa od enih iz Čepovana (imajo v eni mesnici v Novi Gorici) ali iz Bat.
Tista v Merkatorju mi ni dobra.
Delati sam nekaj podobnega pa ni smiselno, če želiš albuminsko skuto zaradi sestave in ne okusa. Albuminska ima namreč izredno malo maščob in je v bistvu sama beljakovina (albumin), dela pa se jo iz sirotke, ki ostane, ko poberejo vse ven za navadno skuto.
Pri nas ji rečemo planšarska, po Sloveniji pa imenujejo tudi Tolminska, saj s tamkajšnjih planšarij izhaja.

Kobariška je najboljša!

jaz kupujem Čuševo, ker je v Šparu vedno na voljo, super je. Po okusu mi je sicer še boljša tista z oranžno nalepko (Loške mlekarne), včasih tudi vzamem od Kramarja, s soljo.

Še en glas za Planiko iz KObarida.

Tudi moj glas gre Planiki Kobarid.

New Report

Close