Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Alergije prosim pomoc

Alergije prosim pomoc

Pozdravljeni, na obrazu imam hudo alergijo ..se pravi rdecico in izpuscaje. Itak zdravniki nic ne ugotovijo. ..Najbrz je malo stres, malo cvetni prah, life style, ki ga moram spremeniti, ampak vseeno, mi priporocate kaksno res dobro kremo oz tablete oz kapljice, karkoli, da bi mi stvar malo ublazilo?
Lahko na recept, lahko brez. Lahko tudi kako stvar iz italijanskih lekarn, ce poznate?
Ne pomaga Elocom krema, ne pomagajo Claritine, niti Telfast tablete.
Nekaj mocnega in konkretnega bi jaz.
Hvala vsem za pomoc in nasvete. Lp

Če ti to kar si napisala ne pomaga, potem ni alergija. Oziroma te vprašam drugače. Koliko časa to traja. Ker ko primejo tabelete in krema koža porebuje še 3 tedne da si opomore, se začne zdraviti.

Če bi bila alergija, bi ti zdravniki lahko vse skupaj blažili z inekcijami, veliko vode, da se alergeni čim hitreje odstranjajo iz telesa in pa izločiti možne alergene. Če imaš doma kakšno žival, potencialni kandidat za reakcijo, večkrat dnevno umivanje rok, obraza, čiščenje nosa s fiziološko. To so vs eukrepi pri alergijah. Samo malo dvomim, ker če ti Elocom – ki je hud kortisteroid ni pomagal. Lahko poskusiš pridobiti še Advantan kremo. Ali še bolje da ti v lekarni mešajo kortisteroid z vlažilno kremo, da si lahko dlje časa mažeš. Še enkrat pa vsaka alergija ki ti načne kožo, potrebuje 3 tedne da se popravi. Meni zelo pomaga ognjičeva mast ali bepanten lahko tudi Sudo krema, ki se kupi v lekarni.

NI pa res, da ne ugotovijo kaj je? So te dali na teste? Prvo je to, da te ob taki hujši reakciji dajo testirati. Tudi pri meni so tako ugotovili hujšo alergijo na Brezo, Jelšo, Mačko in tako posledično perutnino, paradižnik, koščično sadje itd… Tako, da zahtevaj teste, da boš vedela tudi na kaj si navkrižno alergična.

Še enkrat če je alergija – če ni kakšen ekscem ali kakšna druga kožna bolezen; atopični dermatitis – ki je stresnega izvora.

Če Elocom ne pomaga, potem zelo verjetno sploh ni alergija, ampak kaj drugega. Razen če si hotela reči, da Elocom pomaga le začasno, potem ko ga nehaš uporabljati, pa kmalu spet sledi poslabšanje.

Elocom mi ne pomaga sploh. Niti Bepanthen. Nic. Ognjic nic.
Ce ni alergija …Kaj Lahko dam gor, da bi mi malo ublazilo?

Vztrajaj pri zdravnikih, da te dajo na nadaljnje preiskave. Si sploh bila pri kakem dermatologu, alergologu ali pa samo pri splošnem zdravniku? Zahtevaj drugo mnenje, naj poiščejo vzrok. Lahko je rozacea, bakterijska ali glivična okužba, itd.

Zdej pa mene nekaj zanima. KOliko časa ti vztrajaš pri eni kremi? ker sedaj si napisala nič ne pomaga? Koliko časa si mazala? Pa ne vse kreme skupaj probavati. Ko odstraniš alergene, se jim izogibaš, bi moralo najkasneje pri uporabi tako močne kreme kot je Elocom v 3 dneh biti bistveni izboljšanje. Ti povem primer: Moj sin je imel zagone po kakšni hrani, hrapavo luščljivo kožo. In če sem mu 3 dni mazala zvečer z Advantanom in zjutraj Bepantenom je bila koža po enem tednu perfecto.

Če ti nič od naštetega ne pomaga, potem ni alergija. Kaj ti bi omililo ne vem, da si ne boš anredila še več sranja. Mogoče Sudo, dobro pomiri, samo si boš lahko mazala samo preko noči, ker čez dan ne moreš hodit s to kremo gor, ker je zelo gosta: http://www.moja-lekarna.com/p-1364-sudocrem-za-dojencke-60-g.aspx To je nazadnje moji mami, ki je dobila hudo alergijo na zdravila pomagalo v nekaj dneh.

Jaz bi na tvojem mestu šla nazaj do zdravnika in zahtevala nadaljne teste.

Morda pa imaš koprivnico (kronično urtikarijo). Imam podobne težave, drugod po telesu, po obrazu pa ne. Neznosna srbečica in rdeči fleki.
Pijem telfast oz. aerius, ko pride do posebno hudih reakcij pa Medrol (dobila sem že tudi injekcije). Moja bolezen traja že več kot 3 leta. Bila sem že na Golniku in pri dermatologinji, ugotovili pa so mi samo koprivnico. V bistvu tudi zdravniki ne vejo, kaj je vzrok tega (avtoimunska bolezen, določene popolnoma neškodljive snovi imunski sistem zazna kot “sovražnika” in burno reagira).
Ponovno obišči zdravnika in naj ti poskuša dati kakšno drugo zdravilo,nekaj časa sem pila tudi Cezero, mi je odlično pomagalo, le zelo zaspana sem bila.

Ne vem, kakšne izpuščaje imaš. Lahko ti povem sam zase. Kadar sem izpostavljena suhemu zraku (recimo na avtobusu, klima, na letalu, letališča, vlak…) skratka, kadar več potujem in manj pijem se mi na celem obrazu pojavi rdečica. do roza do kar močne rdeče barve… Zelo me moti, v obraz mi je vroče… Pomagalo mi je do sedaj le nenormalno velike kličine vode in hkrati močno vlaženje kže na obrazu (recimo kašen hidrolat-se pravi voda=) in veliko mazanja s kremo, uporabljam takrat kar otroško, mastno, bekutan… občasno tudi bepanten. mazilo, ki je ful mastno.

čez recimo 4-5 dne se mi koža normalizira.
včasih traja tudi 6dni, sma moram res vztrajat, kar naprje doma, se nalivat z vodo in mazat faco…

Izključi tudi vsa umetna barvila in konzervanse. Sicer po vsej verjetnosti nisi isti primer, ampak moj sin je bil 2x na testih, kožnih in krvnih, pa niso ugotovili čisto nobene alergije, potem pa smo po nasvetu nekega drugega zdravnika izključili vso umetno prehrano (zlasti bombone (umetna barvila), hrenovke in paštete s konzervansi, pa tudi ‘otroške’ jogurte, ki mimogrede večinoma vsebujejo polno e-jev ipd) in koža se mu je popravila. Občasno še dobi izpuščaje po telesu, če kje kaj takega poje, saj se vsega ne da nadzorovat, ampak odrasla oseba pa to lahko.

New Report

Close