Alfa Romeo 147 ???
Pozdravljeni !
Zanima me, kaj menite o tem avtomobilu (zanima me predvsem vzdžljivost, oz. pokvarljivost) ?
Kupujem letnik 2001, motor 1.6, 105 KM, za cca.2.600.000 SIT, zato nebi rad kupil avto ki mi bo stalno nekaj crkval……..
……..ta Alfa 147 mi je všeč predvsem zaradi dobrih voznih lastnosti in same oblike…
Bil bi hvaležen za vsako vašo pripombo !
Lep pozdrav vsem na forumu !
Imam 147-ko, 120 konjsko, letnik 2001, ful oprema, kupljeno iz druge roke lani marca, ko je imela 40.000 km. Zanjo sem dala 2.600.000 sit, pri uradnem prodajalcu. Mislim, da mora biti tvoja za ta denar ful ohranjena in z malo kilometri.
Izkusnje zaenkrat (imam 52.000 km) so super. Nobenih okvar, le akumulator sem morala menjati v decembru. Avto laufa kot urca, elektronika zaenkrat se ni odpovedala, poraba je razmeroma visoka, klima je izredno ucinkovita (odmrzne sipe oz. shladi avto v trenutku). Avto je mogoce (v primerjavi z mojim prejsnjim avtom-Bravotom) malce nepregleden pri vzvratni voznji (zato sem odstranila zadnje vzglavnike).
Servis sem naredila ob nakupu, na 40.000 km in zdaj na 50.000 km, cene so bile sprejemljive- prvic 40.000 sit, zdaj 25.000 sit.
V moji druzbi vozijo 147 se trije prijatelji, le en je imel tezavo z ABS-om, vendar so mu jo (ceprav je bil avto ze izven garancije) brezplacno odpravili.
Ko sem kupovala ta avto, sem si za priblizno enak denar ogledovala tudi Focuse, A3, Golfe ter Civice, vendar me je Alfa prepricala ze takoj, ko sem se usedla vanjo, ostali so izgledali kot “drvarnice”, sama voznja za volanom Alfe je pa sploh uzitek.
Upam, da se bos pravilno odlocil in vso sreco v voznji!
Hvala Nina, za ta obširen odgovor !
Ja, cene so kr visoke (če pogledaš na avto.net, lahko vidiš da imajo navite cene na okoli 2.800.000 SIT in to za 1.6, 105KM)……..
…….no, ja, ce bi 147 s 120 KM dobil za 2.5 miljona jo takoj vzamem………drugače bom pač vzel tisto s 105 KM…..
……..glede “pokvarljivosti” pa sem spraševal predvsem zato, ker mi ljudje govorijo da ne kupvat Alfe, ker “crkuje”……
………ti pa si mi polešala dan………he he he ………bom res kr ostal na tem da kupim 147………..
………..če veš še kakršnekoli podrobnosti o tem avtu , mi prosim, napiši !
Lep pozdrav !!!
Ne nasedaj zastarelim pogledom na kvaliteto posameznih avtomobilov. Italijani se ne kvarijo nic bolj kot katerikoli evropski avto (japonci so res izjeme). Ce pa se, so servisi zagotovo cenejsi pri Italijanu kot pri Francozu ali Nemcu. V moji druzini vsi vozimo Italijane 8mama Unota, oce Alfo 156, dedek Stilota, fant Alfo 166, pred tem smo vozili Puntote, Bravote, Brave… in nikoli ni bilo vecjih tezav.
Avto sem ob nakupu servisirala pri Avto Triglavu, na 50.000 km pa sem ga peljala k Zegi v Komen na Krasu (uradni serviser). Prijatelji so mi ga priporocili, pa sva sla s fantom tja na izlet (dela tudi ob sobotah do 17. ure), vmes skocila do Trsta (lahko ti posodijo nadomestni avto za cca. 5000 sit)… Avto me je pricakal ociscen zunaj in znotraj, s prijaznim osebnim sporocilcem serviserja, ki je skrbel zanj. Za servise se pa naceloma placa manj kot npr. v Ljubljani. Ze to, da tja vozijo svoje alfe tudi Italijani, verjetno veliko pove.
Zelim ti srecen nakup in voznjo!