Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Alge

Alge

Katere alge uporabljate vodne ali morske? Zasledila sem, da so dobre za razstrupljanje.

Jaz naredim kuro jeseni in spomladi, da malo razbremenim telo. Ponavadi kar sladkovodne uporabljamo …

Nč ne uporabljam, nobenih alg ali drugih praškov. Zakaj pa bi, če se dobro počutim v svoji koži 🙂

Pri nas upprabljamo Algeo – tiste zelene tabletke, naredimo pa par kur letno.

Sem pristaš domačih stvari. Za razstrupljanje uporabljam čaj iz koprive.

Sem prebrala,da so dobre za hujšanje. Je to res?

Jaz kupim v Mullerju, dobre so mi te, iz Planet Bio … http://www.planetbio.si/superhrana/alge-trave/alga-klorela-prah.html .. jih zjutraj zmešam v šejku …

Kakšna pa je razlika med sladkovodnimi in morskimi algami, glede učinkovitosti?

ok. priznajmo si, da so tako zelo ogabne, da tudi, če so zdrave … naj kar bodo.

To pa zanima tudi mene. Nikoli nisem vedela, kakšna je razlika enimi ali drugimi algami.

Moji otroci jejo alge, kot bonbone … Ne vem, kako to, da jim je okus všeč. Sladkovodne so jim okusne, morske pa ne.
Poskušam poiskati najbolj kakovostne …

Glede vprašanja o razliki med morskimi in sladkovodnimi algami.

Alge rastejo tako v slani kot v sladki vodi. Očitna razlika je seveda, da morske alge vsebujejo jod – ampak to nima dosti veze z algami za razstrupljanje, ker morske se bolj uporabljajo v japonski kulinariki npr (wakame, nori, itd). Z vidika razstrupljanja, po čemer tudi slovijo alge je izrednega pomena v kakšnem okolju rastejo. Če razumemo, da alge nase vežejo strupe in so zato tako priljubljene v raznih razstrupljevalnih dietah, potem vemo, da nase vežejo strupe tudi preden jih požanjejo za uživanje. Zato je izjemnega pomena, da so alge, ki jih uživamo, gojene v čistem okolju brez možnosti kontaminacije zraka ali vode. Kar pa ne moremo trditi, da velja za alge, ki rastejo prosto v naravi (jezera, morja), kjer so prisotne tudi druge bakterije, strupi v vodi in zraku ter drugi onesnaževalci. Vse te strupe alga veže nase in skupaj z algo jih tudi pojemo, če uživamo takšne alge.

PlanetBIO spirulina in klorela sta sladkovodni algi, kar pomeni samo, da gre za vrsti, ki živita v sladkih vodah. Rasteta v odprtih bazenih v prisotnosti naravne sončne svetlobe, v vodi iz gorskega vira sredi Tajvana in so hranjene z ekološkim kompostom. Kvaliteta vode in prisotnost toksinov je pod stalnim nadzorom. O tem smo s tudi sami prepričali na lastne oči, saj smo jih obiskali in lahko jamčimo, da so PlanetBIO alge najboljše, kar lahko dobite na trgu.

Kar se tiče hujšanja z algami moram povedati, da alge nimajo direktnega vpliva na recimo topljenje maščob, ali kaj podobnega. Bolj gre za to, da urejata prebavo in pomagata razstrupljati naše telo (če jih pravilno uživamo), ki ima potem dovolj “moči”, da se bori proti raznim neravnovesjem v telesu. Obe algi vsebujeta ves spekter hranil in mineralov in sta lahko v kombinaciji z beljakovinami tudi zamenjava za obrok. Torej alge v povezavi s hujšanjem razumemo kot hrano, ki ureja prebavo in presnovo.

Maja
PlanetBIO

PlanetBIO Spletna trgovina http://www.planetbio.si Prodajna mesta PlanetBIO izdelkov http://www.planetbio.si/planetbio-trgovine

Za ženske po 50. je kelp zakon. Vsebujejo veliko joda, ta vpliva na ščitnico, ta pa na hormone…

Kar nekaj zelo koristnih člankov na temo morskih alg: morske-alge-clanki

Kakšna je razlika med spirulino in klorelo? V kaki obliki jih jemljete: prašek, tablete..?
S čim jih jemljete – recepti?

Ene moramo jod že mlade jemat, ni samo za menopavzalne super 🙂

New Report

Close