Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Ali banka vidi moj lizing?

Ali banka vidi moj lizing?

Živjo, vzel bi stanovanjski kredit na banki, ki se mi ravno izide do minimalne plače, vendar imam problem. Za starše sem vzel lizing za avto, ki ga oni vozijo in odplačujejo, vendar je avto pisan na mene.
Zanima me, če lahko banka vidi ta moj lizing. Lizing se sicer plačuje prek položnic.

S starši sem zmenjen, da če bi bili kakršni koli problemi pri plačevanju, da se avto proda, tako da ta lizing na mene finančno ne vpliva.
Klub temu, da jaz s tem avtom praktično nimam nič, me zanima, če lahko banka izve za lizing in mi zakomplicira pri stanovanjskemu kreditu.

da…preko sistema Sisbon

Da. Vse vidimo, saj smo dolžni preveriti.

Ni res, da se leasing vidi! 1. sem dobila stanovanjsko posojilo brez problema, kljub leasingu. Avtor če imaš spletno potrdilo ( sigenca ) lahko tudi sam preveriš sisbon. Jaz sem ga predno sem šla po kredit. Tam vidiš vse kar vidijo lahko bančniki in tudi, kdaj je kdo preverjal tvoje stanje.

Žal gledajo v sistem Sisbon. Tam se skoraj vse vidi. Tam se tudi vidijo vsi odobreni limiti, krediti, lizingi in mislim, da se celo nakupi na obroke preko Dinersa. Vidijo se tudi vse izvržbe. Vidi se tudi tvoja bonitetna ocena.Podatke ostanejo v Sisobonu do 4 let. Ko sem šel na NLB po izredni limit. Dam vlogo, me kličejo čez nekaj ur. Da ne morejo odobriti limita dokler ne poplačam dolga na debetni kartici v višini ca. 10 eur na drugi banki in moram prenesti potrdilo iz Abanke. Seveda tega dolga že dolgo ni bilo, saj sem imel pozitivno stanje na debetni kartici. Na koncu dneva mi končno odobrijo izredni limit.
Če ne bi bil tako olikan, bi jim rekel, da se pa ja hecajo.
Banke sicer temu rečejo korektno poslovanje, jaz bom pa raje tiho, ker kaj lepega ne more povedati o tem.
Pri kreditih ti mora ostani vsaj 2/3 prihodkov. Pri čemer moraš razpolagati vsaj z minimalno plačo. Pa še nekaj, nekatere banke tudi trajnike štejejo zraven. Torej če ti npr. ostane 700 eur imaš trajnik za 120 eur. Ti ne bodo odobrili kredita. Pojdi na več bank, ker včasih katera odobri, druga pa ne kredita če je vse skupaj mejno. Pa banka lahko brez pojasnila zavrne odobrite kredita.

Res imajo vpogled tudi za leasing. Ampak najboljše, da se sama prepričaš in pogledaš v sisbon, če še imaš kakšno “plombo”. Pa šele potem greš do banke in zaprosiš za kredit, ker ga prej ne boš dobila.

Žal? ŽAL?! Potem ko ti pa ne znese več plačevat je pa jeba pa dajmo stokat kolk so drugi zlobni, ane? 🙂

Diners nakupi na obroke niso zabeleženi, sem ravnokar preverila. Nimam nobenega kredita in sem našla samo podatke o odobritvah limita.
Pa izvrŠba, mimogrede … Ker se izvrši, ne izvrže.

Diners nakupi na obroke niso zabeleženi, sem ravnokar preverila. Nimam nobenega kredita in sem našla samo podatke o odobritvah limita.
Pa izvrŠba, mimogrede … Ker se izvrši, ne izvrže.[/quote]

Enako jaz, vidim, katere račune imam odprte, kje, od kdaj in koliko imam limita, da so pozitivni dogodki na kreditnih karticah, tudi kdaj sem si dvignila omejitev mesečne porabe na kartici in to je to.

Žal? ŽAL?! Potem ko ti pa ne znese več plačevat je pa jeba pa dajmo stokat kolk so drugi zlobni, ane? :)[/quote]

Kdo ti pa kaj hoče.

Tukaj si preberite kaj se v Sisbonu vidi.

https://www.zps.si/index.php/osebne-finance-sp-1406526635/krediti/5847-pred-najetjem-kredita-preverite-svoje-podatke

Ocitno se ne vidijo se vsi leasingi. Se vidijo tisti iz vecjih leasing his. Bo pa tega cedalje vec.

Itak, da moraš dati zadnje 3 plače in se vidi.

Nisi prebralo, da plačuje leasing na položnice. Tako da se pri plači ne vidi.
Pametno one.

Leasing ponavadi placujes preko poloznic, zato se na placilni to nikakor ne vidi.

Pa ne samo banke. Marsikdo gleda in vidi vse, ampak vse.

Res je – DURS, FURS, marsikaj prečekirata in spremljata pri državljanih 🙂

Vse tam, kjer dajete svojo davčno – pa četudi je to za kartico nekega trgovca – dobro premislite, če je vredno dat vašo davčno številko.

Pa ZZZS tudi pridno spremlja vaše zdravstveno stanje.

Za vpogled v SISBON ni dovolj davčna številka, ampak se pri spletnem vpogledu predstaviš tudi s kvalificiranim digitalnim potrdilom, ko gledaš v svoje podatke.

Finančne ustanove, kot so banke in lizing hiše, pa smejo vpogledati le s tvojim soglasjem. Razni trgovci tega dostopa nimajo. In vsi vpogledi se bležijo.

New Report

Close