Ali banke dajo limit ali kredit majhnim S.P.-jem?
Imam cca. 20.000 EUR letnega prometa na S.P. in si plačjujem minimalne prispevke. Dobiček je skromen,….Ali kdo ve, če banke takšnim malim S.P. omogočijo limit, ali kakšen manjši kredit? Vem, da je bilo včasih do tega nemogoče priti, zdaj pa me zanima, če ima kdo od samostojnih podjetnikov kakšno bolj ohrabrujočo izkušnjo (in kakšen znesek je uspel dobiti)?
Promet sploh ni pomemben. To je tako, kot če bi zaposlenega, ki prosi za kredit, vprašali, koliko prometa ima firma, v kateri je zaposlen. To nikomur nič ne pove o tvojih dohodkih.
Banke zanima samo tvoj neto dohodek, ki je tvoj letni dobiček / 13 mesecev (1 mesec gre za regres). Če si normiranec, je pri prometu 20.000 tvoj letni dobiček 3.200 (4.000 – 800 davka). Na mesec je to 246 neto dohodka. Kdo ti bo pri takem dal kredit? Še če bi imel 600 eur neto dohodka, ne bi dobil kredita. Bi pa pri takem dohodku plačal toliko davkov in prispevkov, da bi si s tem že sam sebi dal kredit.
Pozdravljeni,
Pri Novi KBM ponujamo paleto različnih vrst kreditov za poslovne uporabnike (tudi za s.p.-je). Kratkoročni krediti so namenjeni za potrebe financiranja tekočega poslovanja, dolgoročni krediti pa za financiranje dolgoročnejših naložb v osnovna in trajna obratna sredstva.
Prednost poslovnih uporabnikov pri NKBM je, da odplačujete glavnico po dogovoru, obresti pa mesečno. Obrestna mera in stroški odobritve so odvisni zlasti od bonitete podjetja oziroma zasebnika, ročnosti kredita, kvalitete zavarovanja in poslovnega sodelovanja z našo banko.
Seveda pa je sam najem kredita odvisen od vaših želja, potreb, pogojev in medsebojnega dogovora med vami ter banko. Zato, da bi kar najbolje prisluhnili vašim specifičnim željam, priporočamo, da kontaktirate vašo najbližjo poslovalnico, ki jo najdete na tej povezavi. Naši referenti vam bodo z veseljem pomagali.
Če imate kakšno vprašanje, ga lahko naslovite tudi tukaj.
Lep pozdrav,
Nova KBM
Pred dobrim mesecem sem vzela kredit. 10000€ na abanki. Potrebujes potrdilo o placanih davkih in prispevkih, bilanco in bonitetno oceno. Najvecji obrok kredita pri s.p-ju je mislim da 160€. (Nisem povsem prepricana) Jaz si placujem minimalne prispevke, letno imam prometa cca 18000€ in sem dobila kredit brez problema.
Ko pa sem najprej zelela vzeti eno stvar (delovni stroj) na lizing, so mi na lizingu rekli da imam preslabo oziroma prenizko bonitetno oceno. Imam tudi 1500€ limita. Vse to na abanki.
Pozdravljeni,
Pri pridobivanju kredita je precej odvisno tudi od vaše situacije. Pri tem je pomembno, da ste sposobni odplačevati obroke. Kreditna sposobnost je odvisna od vrste dejavnikov (redna zaposlitev, višina plače, bonitetna ocena,…).
Seveda ponujamo tudi stanovanjske kredite in kredite za avto, zato ste vabljeni, da si ogledate našo ponudbo na naši spletni strani. Trenutno imamo tudi izjemno ponudbo nižjih obrestnih mer. Ker so sredstva omejena, priporočamo, da se o ponudbi prepričate čim prej.
Lep pozdrav,
Nova KBM
Zdravo. Zanima me za kredit ali limit S.P. Letno imam cca., 100.000eur prometa, dobička 12.000eur. Račun imam odprt pri NLB banki. Mi lahko kdo svetuje kako in kaj da pridobim limit ali kredit. Moj email shark321@gmail.com
Lani sem kupoval stroj, sem s.p.-jevec, na DBS so se mi samo smejali, ponudili so mi sicer polovico za eno leto, vsak normalen pa ve da je plačilo polovice stroja (25000) v enem letu nemogoče, tako da bi crknil če bi pristal na tak pogoj, dobil sem 10000 preko OZS to pa je tudi edina možnost za nas male s.p-je