Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Ali banke pri odobritvi…

Ali banke pri odobritvi…

…hipotekarnega posojila upoštevajo vrednost hiše po cenitvi GURS?

in kaj so na banki rekli?

Ravno prejšnji mesec sem s Hypom podpisala pogodbo za hipotekarno posojilo, in sicer za nakup stanovanja. Upoštevali so ceno stanovanja, za katero sem se dogovorila s prodajalcem, torej ceno, za katero sem kupila stanovanja. Če so pa kakšna odstopanja in v katerih primerih, pa ne bi vedela.

banke morajo upoštevat ceno, po kateri je možno nepremičnino prodat, nič drugega. to, kar je na GURSU, so za večino le mokre sanje.

Banke imajo svoje cenilce in velja njihova cenitev.

Ponavadi se upošteva cena na prodajni pogodbi (če zastaviš nepremičnino, ki jo kupuješ). Če zastaviš nepremičnino, ki jo že imaš, pa pošlje banka svojega cenilca.

Ker z možem ravnokar kupujeva stanovanje, imam čisto frišno informacijo – banka upošteva znesek na pogodbi. Tisti cetlc od GURS-a jih sploh ne zanima.

Pozdravljen,

osnova je vsekakor kupnina. Čeprav se pazi, ponekod sklepajo posel za več, kot dejansko piše na pogodbi- zaradi odvedenega DDV seveda.

Tako da……če je osnova znesek kupnine-previdno, kakšna višina zneska piše.

Drugače praviloma bi morala banka upoštevati cenitev njihovega pooblaščenega cenilca.
Cenitev plačaš sam. Če se z zneskom cenitve ne strinjaš, lahko angažiraš svojega cenilca in s projektom cenitev izpodbijaš….

Ampak to je že druga zgodba. Mogoče je še bolje, da ti upoštevajo kupnino v teh časih, ne pa vrednost cenitve.

lp,k

New Report

Close