Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ali bi imeli majhno hiško?

Ali bi imeli majhno hiško?

Jaz bi takoj kupila tako! Prav iščem majhno hišo, pa prodajajo samo bajturine. Zakaj bi trije ljudje rabili hišo od 200 kvadratov?

Sploh pa za tak denar. Če se ne boš odločila za nakup, javi meni, jo bomo kupili mi.

Kje pa je ta hiška?

Tudi ti imaš BAJTURINO v primerjavi z avtoričino hišo.
Avtorica, ostani pri hiši. Hiša je le hiša, stanovanje pa le stanovanje 🙂

100.000 velika cena? Hm, ne vem…
Kje imaš pa zdaj omare?
75m2 sob je za vas tri povsem dovolj. Če lahko kako uštimaš še eno otroško sobico, če bosta imela še kakšnega otroka, je top.

Tudi ti imaš BAJTURINO v primerjavi z avtoričino hišo.
Avtorica, ostani pri hiši. Hiša je le hiša, stanovanje pa le stanovanje :-)[/quote]

Kaj pa skačeš v luft, saj pravim, da bi tudi sama raje manjšo, pa ni šlo 🙂

Živimo na 90 kvadratih. Hiša. Trije otroci. Najbolj uporaben je vrt, saj so otroci ob lepem vremenu veliko zunaj. Spodaj imamo kuhinjo/dnevno v enem prostoru, utility. Zgoraj dve spalnici, kopalnico. Imamo dokaj veliko klet. V načrtu sta še dve spalnici za dograditi. Bi šla v hiško.

Imamo enkrat toliko in je glih prav. Pa zunaj teraso. To je udobno bivanje. Ampak vsak po svojih močeh. Če denarja za več ni, nimate kaj razmišljat. Še zmeraj je bolje od stanovanja, to pa sigurno. Otrok bo imel v hiši lepše otroštvo, tudi če je majhna.

Bistvena razlika: Velika klet.
In ne da se povsod dograjevati ali pa pod zelo strogimi pogoji. Če odmislimo črno gradnjo, seveda.

Smo se lihkar preselili iz 55m2 v bloku na 100 v vrstno hisko, brez kleti in podstresja, zunaj je vrtna uta. In se mi zdi da imamo zdaj ogrooomno prostora. Vse je stvar percepcije.

http://www.istranepremicnine.si/kanfanar-nepremicnine-hrvaska-istra-vile-hise-20336.aspx

Ne vem, kako ste povsem brez domišljije, da vam je 90m2 velika hiša majhna. Evo primera. 3 spalnice, 2 kopalnici, garaža 20 m2 in 387 m2 parcele, komot za kakšno lopo. Za 4 ljudi na komot.

Pa to ni osamljen primer.

Čisto v redu bo. Mi imamo 5x večjo, enostanovanjsko, govorim o čisti bivalni površini, pa sva sedaj sama v njej. Včasih pomislim na prodajo, samo mi je tu všeč okolje, pa navadiš se na več prostora.
Drugače pa je absolutno prevelika, vedno rabiš pomoč za pospravljanje, vzdrževanje tudi ni zastonj in ko bosta ostala sama, bo ta hiška super.
Cele družine so odraščale v manjših stanovanjih kot je ta hiša, zato, če ti je všeč, bo v redu. Sin pa rabi svojo sobo, to je pa vse. Tudi mi nismo nikoli računali, da bi otroci ostali doma, zato pa smo delali enostanovanjsko.

men za družino, če boste ostali trije, pod 120 m2, ni hiša. Za 4 pa vsaj ene 140 m2 … se mi zdi 130 že kar natlačeno … Bi pa večje hiše kot 220 m2 nikoli ne kupila … prazen prostor je strošek, zahteva brezvezno vzdrževanja tudi v smislu čiščenja, beljenja itd. … (smo pa v bloku, na bistveno manj ;))
tako, da taka hiša se mi zdi premajhna, ker nimaš kje kaj shranit (mi moramo vse sproti oddat/prodat al pa starše gnjavimo, da tam kaj spravimo).

Pa to je vikend, ljuba duša. Samo kuhinjo poglej! Še ko grem na dopust, izbiram več udobja.

Hiša od 90 kvadratov ni majhna, ampak majcena. Ko smo kupovali, sem se počutila utesnjeno že v 130 kvadratnih, ker pač poskušajo našopati čim več prostorov. Je velika razlika ali imaš spalnico od 8 ali 15 kvadratov, kopalnico 10-15 ali 5. Vsakomur sicer svoje. Ampak rinit z glavo skozi zid samo zato, da imaš bajto, ni ravno moja reč.

Razmišljal pravilno.

Očitno jih mika nakup vikendice, ki pa se tako po izgradnji kot kvaliteti bivanja ne more primerjati ne z normalno zgrajeno hišo, ne s stanovanjem.

Vsekakor DA ! Podstreho bosta not prinesla v 10 letih, ker vama ne bo treba plačevat prispevka v rezervni sklad, kot se plačuje v blokih.

Ni vsem cilj 200 kv zidov, ki so jama brez dna. Za kvalitetno spanje ne rabim 30 kv spalnice, ampak zračen prostor in dobro posteljo. Kar srh me, ko vidim novodobne graščine. Nek se vidi razkoš.

Pa to je vikend, ljuba duša. Samo kuhinjo poglej! Še ko grem na dopust, izbiram več udobja.

Hiša od 90 kvadratov ni majhna, ampak majcena. Ko smo kupovali, sem se počutila utesnjeno že v 130 kvadratnih, ker pač poskušajo našopati čim več prostorov. Je velika razlika ali imaš spalnico od 8 ali 15 kvadratov, kopalnico 10-15 ali 5. Vsakomur sicer svoje. Ampak rinit z glavo skozi zid samo zato, da imaš bajto, ni ravno moja reč.[/quote]

A pa ti razumeš, da smo si različni?

Večina novogradenj je v rangu 150 m2. Ravno gradimo v novejšem naselju in so vse hiške tu nekje. To je za 3-4 člansko družino udobno bivanje, nikakor pa ne luksuz. Seveda se najde tudi slednje, ampak tega res ni veliko.

PS. In zakaj te srh? Si zaradi tega kaj ogrožen? Ali se temu morda reče zavist?

Večina novogradenj je v rangu 150 m2. Ravno gradimo v novejšem naselju in so vse hiške tu nekje. To je za 3-4 člansko družino udobno bivanje, nikakor pa ne luksuz. Seveda se najde tudi slednje, ampak tega res ni veliko.

PS. In zakaj te srh? Si zaradi tega kaj ogrožen? Ali se temu morda reče zavist?[/quote]

Na tem forumu je postala mantra, da smo kao vsi za vse fouš. Nisem fouš nikomur sigurno. Moja ožja in širša žlahta živi na velikih kvadraturah, sama sem zrasla v troetažni zadevi in ne, ne zavidam nikomur.
Raje izberem majhno. Smo različni.

V Jugoslaviji je bilo vse tako strašansko lepo in fajn, da je lahko večina gradila hiše. Večja je bla, za bolj pridnega so te imeli! :))))
Gradilo se je brez PAMETI. Nihče ni pomislil na starost. Nihče ni pomislil, da je pokojnina VEDNO manjša od plače. Nihče ni pomislil na morebitno invalidnost, na invalidski voziček.
Danes so vsi tisti, ki so v Jugi gradili ogromne bajte, v penziji. Enostavno tako ogromnih bajt ne morejo več vzdrževati. Pokojnina je premajhna. Veliko jih poznam, ki so tako velike bajte na starost prodali in se preselili v manjšo, ali pa v blok. Veliko jih je, ki jih dajejo štenge. Bivalni prostori so v tistih jugo bajtah skoraj vsi v visokem pritličju. 20 šteng je treba prehoditi, kar je za starejše muka.
75 kvadratov je dovolj! In bajta mora imeti kvečjemu eno štengo, da prideš v bivalne prostore. V mansardi pa se lahko uredi še kakšen prostor.
Jaz imam pritlično bajto, malo manj kot 100 kvadratov. Na galeriji je dodaten prostor, spodaj je velik dnevni prostor, 2 sobi in sanitarije. Za starost dovolj. Prej sem imel malo večjo bajto, z malo več štengami. Še vedno pa tisto ni bila tipična “jugoslovanska” bajta, ko nam je bilo takoooo lepo.

Zakaj moraš O HIŠI govorit v pomanjševalnici in rečeš ” hiška”?! A si mentalno motena ali kako? HIŠA JE HIŠA , NE PA ” HIŠKA”.

Prav imaš! Mene to že leta moti. Hiša je hiša al pa bajta. Hiško pa imajo psi.
Ampak ljudje morajo izpast tako cortkani in fini, da vse pomanjšajo, kar se le da.

Hiša, hiška, kar že pač. Raje si poglejte, kaj je lahko na 96 kvadratih:

http://www.ekokoncept.com/montazne-hise/montazna-hisa-ek-027/

Oprosti, ampak nekaj ti pa moram prec povedati. Če že sprašuješ, je meni vse kar je pod 250 kvadratov tko, kot bi me ftaknili v rest.
Ampak takoj da še nekaj razjasniva. jaz sem jaz, ti si pa ti. Nekdo tretji ima dovolj zgolj eno sobo. Se že svetlika kaj, kam merim?

Torej kaj si želiš ti? Misliš, da je za vas dovolj? Če misliš, da je, potem je to to.
Če razmišljaš, da ni, potem razmišljaj bolj velikopotezno. :-))

Kaj mislimo mi (vsi razen vaju z možem) bi zate moralo biti nepomembno… ker mislimo s svojimi vatli in ne tvojimi :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

PS. In zakaj te srh? Si zaradi tega kaj ogrožen? Ali se temu morda reče zavist?[/quote]

Na tem forumu je postala mantra, da smo kao vsi za vse fouš. Nisem fouš nikomur sigurno. Moja ožja in širša žlahta živi na velikih kvadraturah, sama sem zrasla v troetažni zadevi in ne, ne zavidam nikomur.
Raje izberem majhno. Smo različni.[/quote]

Nisi zavistna, praviš? Zakaj potem zaključuješ: “nek se vidi razkoš”.
Kot sama praviš, smo različni in nekateri pač ne želimo čepeti v kurniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close