Ali bi imeli majhno hiško?
No ja, nimam bajturine ampak imam vilo :-)))
Do visokega pritličja je natanko 6 stopnic :-PPP
ima pa 300 m2 hehehe
ima pa 300 m2 hehehe[/quote]
No, ja, le hvali se. Večina takih hohštaplerjev je zapufanih do grla. Pred leti sva naredila bajto, ki je nekaj posebnega, brez centa pufa. Oba sva v penziji, pufa pa nimava nobenega. Živiva v mejah svojih zmožnosti.
No, ja, le hvali se. Večina takih hohštaplerjev je zapufanih do grla. Pred leti sva naredila bajto, ki je nekaj posebnega, brez centa pufa. Oba sva v penziji, pufa pa nimava nobenega. Živiva v mejah svojih zmožnosti.[/quote]
A lahko že nehaš razkazovat svojo ozkogledost?
Ne boš verjel, koliko teh vil ali bajturin, kakorkoli jim že želi kdo reči, je postavljenih brez posojil? Pustimo, na kakšen način je denar pridobljen, zagotovo daleč od tega, da bi bilo vse prigoljufano in ilegalno. Predstavljaš si ne, koliko ljudi ima plače s 6 mestnimi ciframi, in ni nujno, da je prva enica. Samo takih ni tukaj gor. Imam prijatelja, ki je vrhunski arhitekt. Dostikrat dela projekte, kjer nima finančnih omejitev.
75 kvadratov je trisobno stanovanje, jedilňica, manjša kuhinja, manjši wc in manjša kopalnica. In balkon. Mi smo živeli 4 članska familija na toliko kvadratih cca 20 let. Z bratom sva imela vsak svojo sobo, dnevno sobo sta oče in mama uporabljala za spalnico, jedilnica je bila velika in tja smo postavili tv. Ni bilo luksuza prostorne hiše, vendar dovolj za vse.
V svoji sedanji situaciji bi šla na 75 kvadratov hiše. Imela bi več kot dovolj. Je pa res, da je zelo odvisno od tlorisa bajte, kaj lahko iz njega narediš. In ne nazadnje, kaj želiš. Če želiš imeti še pralnico, sušilnico, likalnico, vsak član svoj delovni kabinet, delavnico… potem 75 ni dovolj. Osebno so mi všeč majhne bajtice, sicer ne preveč za pospravljat. Za kramo bi imela vrtno lopo. Še prej pa bi spremenila svoje nakupovalne navade.
75 kvm bi kupila v novejšem, varovanem naselju, morda atrijsko stanovanje.
Sicer ne vem kje kupujete, ker na naših primorskih koncih za 110.000 dobiš stanovanje 65 kvm v 4. gradbeni fazi, ja, ampak kar precej iz obalnih mest v zaledju.
Tako majhna hiša, kot jo vi ogledujete, je še vedno hiša in vzdržuje se jo kot hišo. Morda je pri obnovi, popravilu, fasadi, izolaciji za kak procent nižji znesek na računu, a tega se jaz ne bi šla. Da nimam kam dat omare, dveh, nato pa moram skeširat 15k za novo fasado, medtem ko bi za 130 kvm hiše skeširala za novo fasado kakega jurja več. Jaz izhajam pač iz tega, da če nimate za nakup hiše in ne bivalnega vikenda, kar mislim, da je ta vaša “hiška”, nimate niti za vzdrževanje, pa naj bo 75 ali 130. In to ni nič slabega. Jaz tega denarja tudi nimam, da ne bo pomote, da sem vzvišena ali kaj podobnega. Nimam, zato se pa pokrijem z odejo toliko, kolikor je odeja dolga.
No, ja, le hvali se. Večina takih hohštaplerjev je zapufanih do grla. Pred leti sva naredila bajto, ki je nekaj posebnega, brez centa pufa. Oba sva v penziji, pufa pa nimava nobenega. Živiva v mejah svojih zmožnosti.[/quote]
Bi šlo mogoče brez žalitev, zavistnica? In nobenega pufa ni, če te to skrbi 🙂
Tudi ne razumem, zakaj trdiš, da se hvalim. Samo pravim, da je do pritličja 6 stopnic in ne 20.
Avtorica, pa saj to je potem slabih 100 kv., če si že odštela hodnike?! To je pa ja dovolj za normalno bivanje štiričlanske, ne samo tričlanske družine.
Imam znanca, ljubljanskega arhitekta, ki je do svojega 60.leta živel v ogromni hiši. Z vsakim letom več je on reducural svoje bivanjsko okolje. Danes živi na kvadraturi prejšnje dnevne sobe, ki jo je spremenil v garsonjero z vsemi pritiklinami. Je rekel, da je iz stroke pozabil, kako si z leti ljudje želimo vedno manjših prostorov in ne večjih.
res se je gradilo brez pameti, tako privat bajte kot tudi bloke … blok iz leta 1962 ima do lifta 8 stopnic, gor ali dol … in zdaj, ko je večina upokojenih in invalidov, so problemi, kako priti do lifta, veliki!
že ko sem se vselila, sem se čudila temu … sem morala otroški voziček z otrokom vred nositi do lifta
avtorica, povej, kje je ta hišica, prosim
Odkod ti pa to? Na vaših koncih v zaledju dobiš za 110.000 plus minus 10% boga in pol.
Npr:
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/koper-stanovanje_5965061/
Opazam enako. Pri 20ih, 30ih, mogoce do 40ih bi imel vse, Zemljo in nebo, potem zacnes postopoma razmisljat o smislu nabavljanja krame in zacnes reducirati. Tam blizu 60. krepko zabremzas z nakupi, ker odkrijes,a da te krama ne naredi srecnega.
Ne boš verjel, koliko teh vil ali bajturin, kakorkoli jim že želi kdo reči, je postavljenih brez posojil? Pustimo, na kakšen način je denar pridobljen, zagotovo daleč od tega, da bi bilo vse prigoljufano in ilegalno. Predstavljaš si ne, koliko ljudi ima plače s 6 mestnimi ciframi, in ni nujno, da je prva enica. Samo takih ni tukaj gor. Imam prijatelja, ki je vrhunski arhitekt. Dostikrat dela projekte, kjer nima finančnih omejitev.[/quote]
Vem, vem. Nisem od včeraj. Večina ljudi je zapufanih. Tistih, ki si lahko privoščijo razkošje na pošten način pa je le za peščico.
Ampak, ko je treba pa udarite kakšna revščina je pri nas in kako krasno je bilo v Jugi. Zdaj je seveda mnogo bolje.
LP
Tudi ne razumem, zakaj trdiš, da se hvalim. Samo pravim, da je do pritličja 6 stopnic in ne 20.[/quote]
Kar je boldano pa zmaga! Vse povedano! S tistim, kar NE piše.
Odkod ti pa to? Na vaših koncih v zaledju dobiš za 110.000 plus minus 10% boga in pol.
Npr:
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/koper-stanovanje_5965061/%5B/quote%5D
Hahaha, kako zanimivo. Ma kaj si gledala moj IP, da veš od kod pišem? Ta hiša na tvojem linku je slabih 200 metrov zračne linije od kjer živim jaz. Videla sem, kako se jo gradi. V tej hiši ne kupim stanovanja niti za 20.000. Vem tudi, zakaj se ta stanovanja NUJNO prodajo. Niti se ne prodaja prvo tako pod nujno.
Npr:
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/koper-stanovanje_5965061/%5B/quote%5D
Hahaha, kako zanimivo. Ma kaj si gledala moj IP, da veš od kod pišem? Ta hiša na tvojem linku je slabih 200 metrov zračne linije od kjer živim jaz. Videla sem, kako se jo gradi. V tej hiši ne kupim stanovanja niti za 20.000. Vem tudi, zakaj se ta stanovanja NUJNO prodajo. Niti se ne prodaja prvo tako pod nujno.[/quote]
Ma kakšen IP, sama si napisala “v naših, primorskih koncih”. Če tale ni dober primer, ti jih iskalnik ta trenutek za to ceno v zaledju lahko vrže ven še nebroj. Za samo malce višjo pa sploh.
Ma kakšen IP, sama si napisala “v naših, primorskih koncih”. Če tale ni dober primer, ti jih iskalnik ta trenutek za to ceno v zaledju lahko vrže ven še nebroj. Za samo malce višjo pa sploh.[/quote]
Da ne govorimo o tem, da za tvojo ceno v centru Pirana dobiš 50 m2 lepo prenovljeno stanovanje.
Moja zgodba: prej živeli v stanovanju 45 kvadratov, 4 članska družina. Kupila sva malo hišico, 3x cca 40 kv. in moram reči, da je bila to najboljša odločitev ever. Sva v kletnih prostorih riskirala eno sobo (najhladnejšo) za klet in kramo, ker nimamo na parceli možnosti postaviti ute. Zaenkrat.
Ampak zame je to idila! Stopiš v pižami zjutraj NA SVOJE! Stopiš 5 m od hiše, n si iz vrta postrežeš solato, paradižnik…
Pes je lahko ves čas zunaj.
Pa poglej še s te plati: za kurjavo porabiš minimalno, čiščenje imaš tudi lahko ves čas pod kontrolo, medtem ko v velikih hišah je veliko več dela z njim…
Jaz vsekakor svetujem. Srečno pri odločitvi!
Tudi ne razumem, zakaj trdiš, da se hvalim. Samo pravim, da je do pritličja 6 stopnic in ne 20.[/quote]
Kar je boldano pa zmaga! Vse povedano! S tistim, kar NE piše.[/quote]
Pa kakšne težave imaš ti? Te še kar naprej gloda?
Ja, do pritličja je 6 stopnic in ne 20 kot zgoraj trdiš ti ali nekdo drug, sploh ni pomembno. Ampak verjetno se tudi s tem hvalim kaj? Daj, pojdi se zdravit.
Kar je boldano pa zmaga! Vse povedano! S tistim, kar NE piše.[/quote]
Pa kakšne težave imaš ti? Te še kar naprej gloda?
Ja, do pritličja je 6 stopnic in ne 20 kot zgoraj trdiš ti ali nekdo drug, sploh ni pomembno. Ampak verjetno se tudi s tem hvalim kaj? Daj, pojdi se zdravit.[/quote]
Spravljaš me v dobro voljo. Niti malo ne razumeš, za kaj gre. Ne zavedaš se, kaj sporočaš, ko pišeš določene besede.
Raje stanovanje za 100.000.
To je premajhna hiska .
Stanovanje zaklenes in gres v naravo vsak dan drugan, srecujes nove ljudi, nive izkusnje, nova dozivetja.
Mi smo trije v stanovanju 75m2′.
Imamo velik avto, notri kamp oprema, roleji, lezalke.. ko je vreme , jo mahnemo..fajn se mamo…ko pridemo doma vse pospravljeno kot smo pustili..fajn.
Ne zamenjam tega nikoli.
Ma kakšen IP, sama si napisala “v naših, primorskih koncih”. Če tale ni dober primer, ti jih iskalnik ta trenutek za to ceno v zaledju lahko vrže ven še nebroj. Za samo malce višjo pa sploh.[/quote]
Da ne govorimo o tem, da za tvojo ceno v centru Pirana dobiš 50 m2 lepo prenovljeno stanovanje.[/quote]
Od kod si pa ti, da toliko veš o stanovanjih na primorskem?
Glej, nepremičnin na teh koncih sem videla zelo zelo zelo veliko. Za 100.000 nekaj že kupiš, ampak samo kupiš. Potem pa, če hočeš spodobno in zakonito živet, moraš najprej vložit še kup dela in denarja, da razrešiš dediščine, ker kar naenkrat ugotoviš, da ima tvoja hiša 5 lastnikov ali pa moraš vložit vsaj še 1x toliko, da hišo ali stanovanje obnoviš. Vse, kar je dobro in takoj vseljivo tako, da samo pobeliš in prineseš svoje pohištvo, ne dobiš izpod 150k in tu imam v mislih manjša stanovanja v dvo ali več stanovanjskih hišah ali starejših blokih.
Tukaj si lahko pogledaš nepremičnine med 50 in 100 kvadrati v Kopru. Pa presodi, kaj je vseljivo in spodobno, brez obnove in v objektu, kjer se kolikor toliko zdravo živi. Bodi pozorna na kopalnice, na ploščice, na parkete in na stene, torej vse, kar ne rabi obnove. Pa da te vidimo:
Ne boš verjel, koliko teh vil ali bajturin, kakorkoli jim že želi kdo reči, je postavljenih brez posojil? Pustimo, na kakšen način je denar pridobljen, zagotovo daleč od tega, da bi bilo vse prigoljufano in ilegalno. Predstavljaš si ne, koliko ljudi ima plače s 6 mestnimi ciframi, in ni nujno, da je prva enica. Samo takih ni tukaj gor. Imam prijatelja, ki je vrhunski arhitekt. Dostikrat dela projekte, kjer nima finančnih omejitev.[/quote]
Vem, vem. Nisem od včeraj. Večina ljudi je zapufanih. Tistih, ki si lahko privoščijo razkošje na pošten način pa je le za peščico.
Ampak, ko je treba pa udarite kakšna revščina je pri nas in kako krasno je bilo v Jugi. Zdaj je seveda mnogo bolje.
LP[/quote]
In od kod ti ta insiderski pogled, da je vse zapufano? Verjemi mi, zapufana je raja. Višje ko greš, manj je tega. V SLO je kar nekaj ljudi, ki si lahko privoščijo, tudi na povsem pošten način. Slučajno delam v panogi, kjer imam dober vpogled v plače. Samo ti so lepo tiho in ne obešajo tega na veliki zvon. Raja pa non stop laja v luno. S tabo na čelu.
Da ne govorimo o tem, da za tvojo ceno v centru Pirana dobiš 50 m2 lepo prenovljeno stanovanje.[/quote]
Od kod si pa ti, da toliko veš o stanovanjih na primorskem?
Glej, nepremičnin na teh koncih sem videla zelo zelo zelo veliko. Za 100.000 nekaj že kupiš, ampak samo kupiš. Potem pa, če hočeš spodobno in zakonito živet, moraš najprej vložit še kup dela in denarja, da razrešiš dediščine, ker kar naenkrat ugotoviš, da ima tvoja hiša 5 lastnikov ali pa moraš vložit vsaj še 1x toliko, da hišo ali stanovanje obnoviš. Vse, kar je dobro in takoj vseljivo tako, da samo pobeliš in prineseš svoje pohištvo, ne dobiš izpod 150k in tu imam v mislih manjša stanovanja v dvo ali več stanovanjskih hišah ali starejših blokih.
Tukaj si lahko pogledaš nepremičnine med 50 in 100 kvadrati v Kopru. Pa presodi, kaj je vseljivo in spodobno, brez obnove in v objektu, kjer se kolikor toliko zdravo živi. Bodi pozorna na kopalnice, na ploščice, na parkete in na stene, torej vse, kar ne rabi obnove. Pa da te vidimo:
Ni važno, od kod sem, ker dovolj dobro poznam razmere. In ti zdaj mešaš jabolka in hruške. Replicirala sem na tole:
“na naših primorskih koncih za 110.000 dobiš stanovanje 65 kvm v 4. gradbeni fazi, ja, ampak kar precej iz obalnih mest v zaledju. “
Precej IZ(VEN) obalnih mest. Precej. V z a l e d j u.
Ti pa o centru Kopra in bližnji okolici.
LP[/quote]
In od kod ti ta insiderski pogled, da je vse zapufano? Verjemi mi, zapufana je raja. Višje ko greš, manj je tega. V SLO je kar nekaj ljudi, ki si lahko privoščijo, tudi na povsem pošten način. Slučajno delam v panogi, kjer imam dober vpogled v plače. Samo ti so lepo tiho in ne obešajo tega na veliki zvon. Raja pa non stop laja v luno. S tabo na čelu.[/quote]
In zdaj mi ti hočeš dopovedati, ko napišeš, da je zapufana raja, da je raja manjšinska, v večini pa tisti, ki so visoko! Jaz sem namreč zapisal, “Večina ljudi je zapufanih”. In potem ti praviš, da posplošujem. Seveda, saj je realno gledano raja (ki je zapufana) večinska.
In od kod ti ta insiderski pogled, da je vse zapufano? Verjemi mi, zapufana je raja. Višje ko greš, manj je tega. V SLO je kar nekaj ljudi, ki si lahko privoščijo, tudi na povsem pošten način. Slučajno delam v panogi, kjer imam dober vpogled v plače. Samo ti so lepo tiho in ne obešajo tega na veliki zvon. Raja pa non stop laja v luno. S tabo na čelu.[/quote]
In zdaj mi ti hočeš dopovedati, ko napišeš, da je zapufana raja, da je raja manjšinska, v večini pa tisti, ki so visoko! Jaz sem namreč zapisal, “Večina ljudi je zapufanih”. In potem ti praviš, da posplošujem. Seveda, saj je realno gledano raja (ki je zapufana) večinska.[/quote]
A ti še ni očitno, da si se (dokončno) zaplezal v lastnem pametovanju?
Vsi moji komentarji letijo na tole tvojo izjavo:
“Večina takih hohštaplerjev je zapufanih do grla.”
Več kot očitno ti je pa v penziji dolgčas…
In zdaj mi ti hočeš dopovedati, ko napišeš, da je zapufana raja, da je raja manjšinska, v večini pa tisti, ki so visoko! Jaz sem namreč zapisal, “Večina ljudi je zapufanih”. In potem ti praviš, da posplošujem. Seveda, saj je realno gledano raja (ki je zapufana) večinska.[/quote]
A ti še ni očitno, da si se (dokončno) zaplezal v lastnem pametovanju?
Vsi moji komentarji letijo na tole tvojo izjavo:
“Večina takih hohštaplerjev je zapufanih do grla.”
Več kot očitno ti je pa v penziji dolgčas…[/quote]
Ja in hohštaplerji so tisti, ki bi bili radi visoko, so pa raja. In zaradi svojih hohštaplerskih želja se zapufajo.
Forum je zaprt za komentiranje.