Ali bi imeli majhno hiško?
Mi imamo toliko – midva in štiriletnik. Super je. Prostora dovolj in ves čas smo skupaj. 😉
He, he, vidiš, kako smo si res različni! Jaz pa tako ne bi nikoli več živela (pa četudi bi imeli 90 kvadratov).
Naveličana sem bila tega, da smo morali vedno nekam iti, pa čeprav le do otroškega igrišča. Zdaj se otroka igrata zunaj, lahko tudi v gatah ali pižami, če želita.
Avtorica, odvisno, kaj ti je prioriteta.
He, he, vidiš, kako smo si res različni! Jaz pa tako ne bi nikoli več živela (pa četudi bi imeli 90 kvadratov).
Naveličana sem bila tega, da smo morali vedno nekam iti, pa čeprav le do otroškega igrišča. Zdaj se otroka igrata zunaj, lahko tudi v gatah ali pižami, če želita.
Avtorica, odvisno, kaj ti je prioriteta.[/quote]
Pri nas je bilo isto in tudi ne bi zamenjala, vsaj dokler imam mladoletne otroke. S petletnikom pa sploh ne bi razmišljala. Čisto drugače odraščajo.
Slovenci imajo nekatere lastnosti in navade, ki jih opaziš šele, ko živiš v tujini. Ena od teh je, da govorijo v pomanjševalnicah, npr: greš na kavico, a boš juhico…kot govorijo otroci med sabo, kot v pravljicah. Slovenci si v tujini, ko se zagledajo v avtomobilih s slo registracijo, z blendanjem pozdravijo…zato sem večkrat slišala, da smo klub, ne pa državica. Meni pa je to lepo in sem vedno zagovarjala. Tudi beseda hiška v eni besedi, brez pridevnikov, pove bistveno: majhna, prisrčna, hiša. Meni je to všeč.
Zanimivo tvoje razmišljanje. Če živiš v hiši, torej misliš, da ne moreš nikamor iti, ne moreš spoznavati novih ljudi, samo doma moraš čepeti? Še bolj me preseneča tvoja ugotovitev, da je stanovanje, ko se vrneš domov pospravljeno kot ste ga pustili. Halo?????A v hišo pa pridejo medtem ko te ni, nevidni škratje in vse razmečejo?? Ah ja kakšne za lase privlečene izgovore vse najdete, da zagovarjate bivanje v bloku, čeprav ravno s tem pokažete, da vam v resnici sploh ni všeč in bi dali vse, da bi imeli hišo :-)))
Avtorica, odvisno, kaj ti je prioriteta.[/quote]
Meni pa bandanje naokoli ni fajn. Tako da mi je ideal tako hiška, no, saj tudi stanujem pri možu nad taščo, majhen vrt, gremo pa seveda ravno tako kam, je pa zmeraj tudi za parkiranje problem, a ne, če veliko hodiš okoli, saj se vedno pritožujemo, ane, kaksne so parkirnine na bled, portorozu, pod hribi…. kot že veckrat receno, jaz tako, ti tako, pa je, kakor Komu paše
Se posem strinjam z napisanim. Ko smo imeli mamo na vozičku je bil pa sploh problem, ker si jo moral že do pritličja nesti.
Mi smo 4je in iščemo majhno hiško do max 120m2.
Meni je bolj pomembno, da smo na svojem, da imamo vrt in mir.
Forum je zaprt za komentiranje.