Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali bi nova okna pomagala?

ali bi nova okna pomagala?

sem v stanovanju 60 m2…ker imam dve zunanji steni- na eni 4 okna+ balkonska vrata je v stanovanju precej hladno-kljub vročim radiatorjem- so lesena okna- stara 30 let- do sedaj so mi vsi govorili da jih ne rabim menjat ker so še v dobrem stanju- vendar ko dam roko zraven kar čutim hladen zrak ki prihaja od oken- tako da mislim da bi nova aokna vseeno malo bolj tesnila oz. zadržala toploto- kaj mislite’

ste imeli kaj podobnega -menjali okna, bilo kaj bolje? se pozna? okna niso glih mala investicija zato me skrbi- če ne bo neke razlike potem ne vem če se mi izplača vstran dat 3000 eur za nova okna ;(((

Sigurno se pozna razlika, ko so nova okna. Če praviš, da zdaj ob oknih čutiš hladen zrak, pri novih oknih tega sigurno ni. Pojdi pogledat kam, kjer so jih pred kratkim menjali.

Če še nisi pripravljena na tako velik zalogaj, kot je menjava oken, lahko poskusiš stara zatesnit, sama ali pa pokličeš tiste, ki to strokovno naredijo, zdaj se ne spomnim imen, ampak poguglaj malo, jih je kar nekaj. Izdelajo ti utor v okvirju in vstavijo tesnila, menda je dokaj učinkovito. Koliko stane, pa žal tudi ne vem….

Sigurno se splača, sploh če boš živela v stanovanju še nekaj let, desetletij.
Nova okna, vsaj z dvoslojnim izolacijskim steklom, polnjenim s plinom ( argon ), če pa želiš še boljšo zvočno izolacijo, pa troslojna.

Potem ne boš čutila nobenega hladnega zraka, čutila pa boš polnejšo denarnico ob obračunih stroškov gretja

to je zlo ohlapna ocena. Glede na material, št. stekel, toplotno prehodnost (beri izgube).
naredi si skice in premeri dimenzije oken, k ibi jih morala zamenjati, potem pa poštacunah, pa naj ti naredijo okviren predračun.

mi smo naročili troslojna 0,94 toplotne prehodnosti in so kar drage

Da res ne veš kaj napraviti, je razvidno že iz opisa tvojega problema. Namreč, če hočeš stvar zadovoljivo rešiti, je potrebno še upoštevati hidro in toplotno izolacijo objekta. Pogosto se zgodi, da ljudje zamenjajo okna, potem se jim pa pojavi plesen na zidovih ali kondenc na oknih. Niti ni veeno ali daš lesena ali plastična, in koliko so ena ali druga debela(okvir). Potem je tukaj še debelina in število slojev, ter polnjenje s plinom ali brez. Posebna zgodba je tudi vgradnja. Običajno imajo proizvajalci zunanje(pogodbene) monterje, kateri pa sicer kvalitetna okna, lahko zelo nekvalitetno vgradijo…

Če imaš stanovanje lastniško, in ga nameravaš obdržati na dolgi rok, ti svetujem da se v zadevo poglobiš, saj je inf. na netu več kot preveč, ker s pravilno izbiro novih oken in monterja, ali obnovo starih, na dolgi rok veliko prišparaš.

Če pojdeš v obnovo starih, je najpogostejša napaka:
– da niso pravilno vzidana (piha med zidom in okvirjem)
– nekvalitetno tesnilo ali ga sploh ni, med okvirjem in krilom.
-nepravilno tesnjeno steklo na krilu

Sicer bi to moral tvoj dec gruntat, če ga pa nimaš, je pa že prav da maš deu, da ti ne bojo šle neumnosti po glav. 🙁

Preučit je treba tudi subvencije…

če boš šla v investicijo novih oken imej v msilih, da obstajajo podjetja, ki dajejo okna na obročno odplačevanje. lahko tudi mene kontaktiraš privat, pa ti dam naslov enega takega podjetja, ki daje na obroke brez obresti, dam pa ti tudi reference in se lahko sama prepričaš ali so njihovi izdelki ter vgradnja kvalitetni ali ne. vsekakor pa ti okna ne tesnijo, če ti piha skoznje.

če bodo nova okna slabo namontirana, ne boš nič profitirala. moja kolegica jih je lani menjala, ker pa so šalabajzarsko vgrajena, se vseeno čuti hlad, ko je mrzlo. kljub temu, da so ji letos popravljali, ni nič bolje.

New Report

Close