Ali bo Bajuk letel?
Še pred prodajo se je vedelo, da je delnica vredna 43 EUR, zato so bili državljani samo statisti pri vsej kraji te banke. Prodajal je delnice nove KBM, ljudje so založili denar, pa jim je dal samo drobtinice, ker so Janšisti vedeli, kako bodo lepo okradli državo, državljane in varčevalce, graditelje te naše banke, in si nakraden denar naložili na Bermudih.
Nobena, ker niti pod razno nobena ne razpolaga s takimi vsotami.
Kaj pa Bine Kordež, lastnik Merkurja, vam ne gre v nos?[/quote]
če je vložil svoj denar ne, tako vsi člani vlade in opozicije, naj bi bili enakovredni državljani, ane. Gre mi v nos tuja podjetja, ki so ustanovljena od naših državljanov, pa prdnostna lista, ki sta jo napisala JJ in Bajuk, ja to mi pa gre res v nos.
Za 8 milijonov ne vem, naša jih je kupila za enajst. V nedeljo jih bodo pa pri prvi maši razdelili med prisotne. Pa nobenmu povedat, da nas ne bo preveč tam.[/quote]
hahaha,lahko jih je kupila tudi več.
ampak v nedeljo pri maši bodo vseeno korožile pušce v katere boste veselo metali €čke, tudi tiste sirote, ki si bodo od ust trgale.
Spet nova razprodaja nacionaliziranega premoženja. In spet so, tokrat pri razprodaji NKBM, do dobrega zaslužka lahko prišli samo nekateri. Pa še ti nekateri si niso bili pri koritu enakopravni. Največ, in to kar po nekaj deset milijonov, so lahko pokupili tajkuni, ki imajo banke na raznih otokih, nato politiki in tisti z vezami po 50.000 €, potem ostali po 5000 €, seveda tisti, ki so imeli toliko. Spet pa je izvisela navadna raja, ki do konca meseca komaj prileze. Pa saj so si sami krivi, kajne???
El ministro de financias je nateg izvedel mojstrsko. Vidi se, da se je zadev učil pri virtuozih tovrstnih prihvatizacij. Malo me vseeno muči, da je premier omogočil najvišje zaslužke ravno tistim, proti katerim je začel vojno. Pa še nekaj se mi zdi čudno. Pravijo, da so s to prodajo ustvarili dobiček. Prvič slišim, da je nekdo prodal 10.000 € vreden avto za 6.000 € in razlagal naokoli, da je imel dobiček.
Avtor: burningbyte
Datum: 06-12-07 16:48
Če že pišete o božjih služabnikih na Zemlji le kratek intermezzo.
Včeraj je ena od škofij(ki je uradno ločena od države in formalno neprofitna ustanova)bila izbrana med drugimi v izboru za pakete delnic NKBM v vrednosti 8.mio. evrov,seveda po dokaj ugodni ceni,ki bo zelo verjetno kmalu le še preteklost.Vsi ostali sorodni interesenti so bile profitne ustanove,davčni zavezanci.
V primerjavo le da je sorodna škofija,ki je v resnici za polovico večja v lanskem poslovnem letu navedla dohodke v vrednosti slabih desetih milijonov evrov.
Kdor želi naj verjame,kdor hoče pa naj veruje.
Ali pa zamiži na obe očesi.
Če se nekoliko poigramo s številkami, se je država s prodajo delnic NKBM tujim institucionalnim vlagateljem namesto fizičnim osebam doslej odpovedala okoli dvema milijonoma evrov davka iz naslova kapitalskega dobička.