Ali bo Meta odnesla svojega Rupla
Če se samo spomnim časov, ko je Jovanka uživala blazne privilegije (in ne samo ona!! ampak kar vse zakonske “družice” takrat nam ljubljenih voditeljev:-((( na račun delovnega ljudstva! Se mi želodec obrne, ko berem in poslušam primitivne izjave nekaterih današnjih novinarjev, ki imajo toliko za povedati o g. Marjetici Rupel. Nihče ne zna reči ene same pozitivne besede, ko ona res vedno lepo reprezentira našo državo kot soproga zunanjega ministra.
Ta nepomembni dogodek napihujejo malenkostni podaplski novinarčki, ki hlastajo samo za bednimi rumenimi vestičkami; saj kaj drugega res ne spravijo več skupaj…
P.S. Če se samo spomnim neverjetnega kiksa Bernarde Jeklin, ki je “mobilizirala” častno slovensko četo, da je morala pričakati kandidatke za Slovenko leta, pred nekaj leti, ko je bil še Kučan predsednik…Kako hitro so zadevo takrat pometli pod preprogo!
Zakaj pa potrebuje za nakup ene metle službeni avto s šoferjem? Vzela bi taksi, plačala tistega jurja, pa bi bil mir.
Sama delam v državni upravi. Ko moram SLUŽBENO z enega konca Ljubljane na drugega, si moram žeton za bus plačati SAMA! Po navodilih ministra Gregorja mi namreč žeton ne pripada. Da o službenem avtomobilu sploh ne govorim.
Ampak ti nisi ministrova žena, niti generalova hči. In če greš SLUŽBENO z enega konca mesta v drugega dobiš prav gotovo povrnjeno za avtobus, sploh v državni upravi. Res pa minister Virant ne razmetava denarja brez potrebe in prav ima. Eden redkih. In takih nismo bili navajeni.
Tistega jurja za tri litre bencina bomo pa že požrli, menda se ne bo žena zunanjega ministra vozila z mestnim avtobusom. Šofer pa tako in tako dobi plačo, pa jo naj vsaj zasluži.
Samo še eventuelni holkavst opraviči z enim, ki se je že zgodil, pa lahko mirno vsi umremo.
Potem se pa sprašujemo, zakaj je v politiki toliko korupcije, zakaj politiki, ki kimajo toliko masla na glavi, da bi se morali že zadušiti v lastni svinjariji še vedno veselo sedijo na svojih stolčkih. Normalno, saj se večini volilcev zdi to sprejemljivo.
Nič takšnega, pravite.
Me res zanima kaj bi si potem šele vi privoščili na položajih.
Beda človeška.
Dejane Mete ni higienično, vendar tudi samo napihovanje zadeve, ki smo ji sedaj priča,je pa za kozlat.Če imajo kaj proti Ruplu ga naj posadijo na zatožno klop mu sodijo in nato obsodijo.Da ga pa sedaj poskušajo spodnest zaradi metle!!?Naj se za vse uporabe službenih avtomobilov določi boniteta, ki bo prikazana pri prijavi dohodnine pa bo mir.Me prav zanima če vsi ki sedaj tako vpijejo niso kdaj izkoristili službenih stvari v privat namene?
Taksiju ne bi smelo manjkati nič, ministrovo ženo pa naj pelje njegov šofer, vsaj plače ne bo vlekel za nedelo in verjetno res ni problem v tistem jurju.
Kaj pa ima za iskat uslužbenka državne uprave na drugem koncu mesta, razen če si kurirka. Ali pa ministrica. Vendar v tem primeru imaš pravico do službenega avtomobila.
Državne uprave pa ne poznaš prav dobro, kajne?
Glede ministrove žene pa tudi jaz menim, da ni problem v jurju, saj se ji ne bi nikjer poznal. Problem je v tem, da misli, da je biti ministrova žena poseben dosežek, ki ji daje pravico do privilegijev. Premalo zaposlenega službenega šoferja pa bi lahko na MZZ zaposlili s čim bolj koristnim, kot je prevažanje metle ministrove žene. Če nimajo idej, jim lahko jaz kakšno posredujem:)
Imaš prav, državne uprave res ne poznam prav dobro. In vesel sem tega, z vami sem imel bolj malo opravka, kar pa sem mi zaradi vaše izjemne vzvišenosti in samozadostnosti ni ostalo v posebno lepem spominu. Upam, da se bo to z ministrom Virantom vendarle popravilo, čeprav mu opozija zlasti v medijih kar dobro minira vse pametne predloge.
Ministrove žene pa imajo povsod v svetu določene privilegije. In skoraj sem prepričan, da bi jo mi sedajle vlačili po forumih, če bi kakšen paparac objavil v Slovenskih novicah, Direktu ali Nedeljskem dnevniku sliko ministrove žene, ki se s klobukom iz kakšnega svetovno znanega butika in metlo v roki kobaca v taksi, v času ko njen mož opravlja po svetu svoje dolžnosti v dobro naše, nam tako ljube domovine.
Že mogoče, da imajo ministrove žene tudi pri nas kakšne privilegije, vendar morajo biti ti nekje formalno določeni oz. zapisani. In vožnje s službenim avtomobilom in šoferjem po zasebnih opravkih gotovo ne boš nikjer našel. Niti minister Gregor, ki ga tako zelo ceniš, ti ne bi mogel pritrditi, da je ga. ministrova upravičena do tega privilegija. To, da tega primera noče komentirati, pa kaže, da tudi za njega velja znani rek, da vrana vrani … Če bi bil res tako načelen, dosleden in varčen, kot se prikazuje, bi javno povedal, da je takšno početje nesprejemljivo, pa četudi bi se s tem zameril svojemu kolegu. In potem bi mu morda celo verjela, da to, kar govori, tudi zares misli.
Seveda pri tej aferi pravzaprav ne gre za go. ministrovo niti za tiste tri litre bencina in uro časa službenega šoferja, ampak za to, da so priseganje na nek “etični kodeks” in govorance o varčnosti v bistvu le metanje peska v oči javnosti. Tudi ta vladna garnitura je namreč vsaj tako dvolična, kot je bila prejšnja. In tudi ta se namesto na pravega krivca jezi na medije, ki ji zgolj nastavljajo ogledalo.
Mislim, da noben tabloid ne bi objavil slike ministrove žene, ki se kobaca v taksi, ker bi bila to povesem nezanimiva situacija, tudi če bi šlo za tako opazno osebnost, kot je ga. Ruplova. Minister (katerikoli) je plačan za to, da dela v dobro države – to je njegova služba. Njegova žena opravlja svoj poklic ali je doma in se po zasebnih opravkih vozi s svojim (družinskim) avtom. Če nima vozniškega izpita ali avta in ji je uporaba javnega prevoza pod častjo, naj jo vozi nekdo, ki ni službeni voznik ministrstva, v avtomobilu, ki ni službeno vozilo ministrstva. Takšno vozilo je tudi taksi. To bi bila po mojem mnenju normalna situacija. Kolikor vem, se lahko ministrova žena pelje v službenem vozilu le, ko v njem sedi tudi minister. In takšno pravilo velja tudi za zakonca Rupel. Ko ga kršita, je to pač novica, ki je zanimiva za medije. Če jima takšno pojavljanje v medijih ni všeč, se lahko temu zelo preprosto izogneta tako, da upoštevata veljavo pravilo. In si ga. Rupel prihodnjič naroči taksi.
Skorajda se strinjam s tabo. Kobacanje ge. Marjetice v taksi res ne bi bila zanimiva situacija, prav tako kot ni zanimiva, da se je enkrat peljala s službenim avtom. Je pa zanimivo, da je tako nezanimiva zanimivost vzbudila toliko nezanimivega zanimanja.
Mi je pa všeč, da ima v času ko je mož službeno odsoten, žena vendar toliko volje, da se spravi h kakšnemu delu, za razliko od naju, ki zgubljava čas ob brezveznem čvekanju, čeprav bi za take reči zlahka najela čistilko v MZZ in bi šla vsa zadeva s čiščenjem vred na stroške davkoplačevalcev in za to ne bi vedeli ne tabloidi ne midva.
No ja, tudi v gospodinjstvu Ruplovih očitno potrebujejo tako banalne reči, kot so metla, papirnate brisače in pralni prašek, ki jih je treba nekako spraviti domov. Prepričana sem, da ga. Rupel ima čistilko in jo za opravljeno delo tudi pošteno plačuje. Takšna pomoč v gospodinjstvu ni danes nič neobičajnega, saj jo imam tudi jaz, pa nisem ne ministrica ne gospa ministrova. Zato pa imam čas viseti na netu in se ukvarjati z nezanimivimi zanimivostmi:)