Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ali bo šlo z bencinom?

ali bo šlo z bencinom?

Prosim za nasvet. Avto imam poflekan z drevesno smolo. Po šipah in po strehi. kako naj to očistim? Eni so rekli, da z bencinom. Kje pa dobim bencin za to? Moram kupiti par litrov na bencinski črpalki, ali se kje dobi manjše količine?

Hvala za vsak (pameten 🙂 nasvet

jaz z bencinom ne bi, sem pa kupila na črpalki odstranjevalec smole…možno,da imajo tudi kje drugje

Smola se odlično odstrani z navadnim oljem. Priporočam

tole se dobi v vsaki večji trgovini:

http://static.autoexpress.co.uk/sites/autoexpress.co.uk/files/styles/article_main_image/public/images/car_photo_321280.jpg

http://www.sonax.com/var/storage/images/media/catalog/packshots/390100_2/732984-1-ger-DE/390100_2_lightbox.png

Počakaj da bo prvi minus…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jaz sem kar z 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholom očistila.

Resnično se vsem lepo zahvaljujem za nasvete, re ste super. Najprej bom poskusila z oljem, potem, če ne bo šlo, bom šla kupit te proizvode, za katere nisem vedela, da obstajajo. Minusa se mi ne da čakat, ker sploh ne vem, če bo (obala:-)

Lp

To se lepo očisti z White špiritom ali pa z avto proizvodi z odtranjevanje smole. Pri svežih kapljicah gre tudi z oljem, včasih tudi z alkoholom.

Ja, ma ni več sveže:) Avto je nekaj časa stal na enem mestu, nisem bila pozorna, da je pod borovcem.

Kaj je to white špirit?

Ajga, Anja, si ti premišljevala, da bi kandidirala za Nobelovo nagrado? Mislim, da si z odkritjem 100 procentnega alkohola dejansko najboljša možna kandidatka zanjo 😀

Drugače pa – drevesna smola je res hudič, ampak nikarte nanjo z bencinom. Na vsaki črpalki se namreč dobi preparat, ki se imenuje točno tako kot pripomoček, ki ga potrebuješ – odstranjevalec drevesne smole (pločevionka mislim, da je zelena). Preverjeno deluje 😉

White špirit je kemikalija. Če prav vem – derivat nafte. Imaš gorilnega (stari kuhalniki, pomorske ogrevalne peči, camping kuhalniki, itd) in belega oz. white – za čiščenje, odstranjevanje raznih smol, topljenje, itd.
Ponavadi se ga dobi tam, kjer imajo barve.

res….zakaj z bencinom, oljem…ki nič ne stane. če lahko kupiš točno tako zadevo za vsaj 5 evrov, ki neverjetno, vsebuje točno isto učinkovino.

bog ne daj kupovat teh preparatov, če ravno nimaš avta vsak dan pod borom.

ps….bolje kot bencin in alkohol, je nafta ( dizel gorivo)

če ne veš kje dobiti pol deci, pojdi na prvo črpalko in obriši pištolo za tankanje z robčkom ali krpico in odstrani madež.

aja……edino s kakim nitro razredčilom, acetonom….ne počni tega. vse kar je na bazi alkohola ali bencina pa ni nevarno za barvo .

White spirit je df prava stvar – meni je šla z njim smola tudi z las 🙁

New Report

Close