Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ali cerkev dobiva oblast na državo?

Ali cerkev dobiva oblast na državo?

saj boste vse Cerkve,ki so med drugim narodovo bogastvo,sesuli.
Jao :))))

odgovor velja Sari 2 Tole bo pa največja laž.Tudi jaz sem malo starejša od tebe in lahko ti povem,da izhajam iz krajev,kjer je brat ubijal brata med 2.svetovno in si na ozkem terenu imel tako komuniste kot cerkev.Nikomur se ni skrivil las na glavi.le tisti,ki so letali od ene strani k drugi,oz.so si obetali , da bodo z vstopom v partijo pridobili koristi so bili razočarani in imajo še danes obilo pripomb.Tudi mi smo hodili v cerkev,pa nikoli ni nihče ničesar očital nikomur.Iz nikogar se nismo norčevali.Za Božič in Veliko noč smo vsi jedli potico,da ne govorim kako barvaste roke smo imeli vsi po barvanju jajc.Cerkva se je pa mnogo obnovilo in se še obnavljajo,tudi in predvsem tudi z denarjem vseh državljanov in naših davkov.Nič nimam proti,samo da se kler-dobro premislite kaj kler pomeni,povzdiguje in šopiri nad druge in na račun drugih je pa že počasi višek.Pa ne smem reči,da nikoli ne grem v cerkev,pa da si nobene ne ogledam,samo obiščem tako,kjer so v njej LJUDJE,res pisano z veliko začetnico.

Tole je pa druga največja laž. Cerkva se je res kar nekaj obnovilo, vendar kaj malo z davki in prispevki vseh državljanov. Je bilo več razsutih s strani ekstremistov med partizani.

s temle mnenjem se strinjam,v celoti.
Niso rušili samo Cerkva,rušili in požigali so gradove,plenili kot idioti..
končno pa s tem dokazali kdo so.
So,recimo,sploh kdaj slišali za freske ali kaj podobnega…..

mik napisal:

> Tole je pa druga največja laž. Cerkva se je res kar nekaj
> obnovilo, vendar kaj malo z davki in prispevki vseh
> državljanov. Je bilo več razsutih s strani ekstremistov med
> partizani.

LJUBČEK,MED PARTIZANI KOT PRAVIŠ SO RAZSULI SAMO TISTE CERKVE,KI SO BILI STRELSKE LINE,SKLADIŠČA MUNICIJE,ZBIRALNICE LJUDI,KI SO JIH POTEM ODPELJALI V NOČ.rAVO ZATO SO BILE RAZSUTE.žAL KRIČIM,PA SE MI NE LJUBI ŠE ENKRAT PISAT.

Svetega Urha v Ljubljani/Bizoviku niso porušili, pa čeprav je bil tam cvet Ljubljanske duhovšičine pogosto na obisku.

le zakaj ga niso rušili?Kaj meniš?

**** napisal:

> Svetega Urha v Ljubljani/Bizoviku niso porušili, pa čeprav je
> bil tam cvet Ljubljanske duhovšičine pogosto na obisku.

mik,

med vojno sem živela v treh farah, bilo je kar precej cerkva. V enem kraju kar sedem po gričkih, zelo blizu skupaj. Eno cerkev, na najvišjem gričku so okupirali Italijani, v nje so imeli tudi “mule”. Okrog in okrog so se ogradili, iz zvonika so imeli lep pregled za streljanje in opazovanje. Cerkev so kar dobro razrušili, pa ne partizani, Italijani so jo in to krepko. Tudi tabeli so bili v njej. Otale cerkve so ostale nepoškodovane.

Se ti vidi pravilno, da so uporabljali cerkve v te namene???
Saj so cerkve bile zgrajene, kot božji hrami, ne pa kot oporišča., da so se v njih skrivali domobranci.

Škoda, verjetno bi ti OČE, kaj povedal o tem.

Najbolje je reči, da so razsuli ekstremisti partizani, da so se v cerkvah skrivali domobranci in iz zvonikov streljali, ha ha, to se pa “zamolči”.:-)))))

Kadar pa so pobirali za obnovo cerkve in za zvonove, sem pa tudi prispevala svoj delež. Pa za gasilce tudi vedno, pa še koledar dobiš.

LJUBICA, PARTIZANI SO BILI V VEČINI KAR V REDU, ŽAL JE BILO MED NJIMI TUDI NEKAJ IDIOTOV KI SO VIDELI SKRIVALIŠČE DOMOBRANCOV TUDI V POVSEM NEDOLŽNIH KAPELICAH IN KRIŽIH.

Vpij pa na svoje otroke, če ti jih je Bog dal.

PRABABI,
tudi meni se ne zdi prav, da so domobranci uporabljali blagoslovljene objekte za skrivanje municije. Pa vendar, tudi doma imaš verjetno kakšnega pajka, a zato še ne porušiš hiše, mar ne.

Samoprispevek, če je prostovoljen, pa ni denar davkoplačevalcev.

Lep dan ti želim in veliko božjega blagoslova.

Samo na kočevskem so partizani porušili 54 cerkva.

ko so se partizani napili in nažrli(oprostite izrazu) svoje košte,so
počeli navadne svinjarije. To,da so rušili,dobro ohranjene gradove,
jim ne bom nikoli odpustila.Tudi rušenje Cerkva ni tako enostavna
zadeva,da jo lahko izpelješ kar na izi.Rušili ,zrušili ali drugače poškodovali,so dragocene orgle,freske,kipe……. bolje,da o tem ne razmišljam ,saj se mi krilca prično tresti in se bojim da odpadejo.

Zlasti pajki so znani po tem, da se zabarikadirajo v vogal, kjer nakopičijo eksploziv in iz vogala streljajo na vse, kar se premakne.

Primerjava, da te kap sune.

****Samo na kočevskem so partizani porušili 54 cerkva *****

Ob tem podatku velja pripomniti, da so v teh cerkvah belogardisti, Italijani in domobranci imeli postojanke, skladišča municij, v zvonikih pa mitraljezka gnezda.
A se ti ne zdi, da so s tem oskrunili Cerkev? tako kot na sv.Urhu, kjer so črnorokci cerkev spremenili v množično morišče zavednih Slovencev?
Vse to z vednostjo in odobravanjem najvišjih predstavnikov Cerkve.

Megaboy, ne to ni dopustno, se popolnoma strnjam s tabo. Ne glede na to, kdo je kopičil orožje v cervi, je to huda skrunitev. V tem primeru lahko pogojno razumemo uničenja, ampak kaj, kot je bilo dovolj, da je vaški veljak ali kak zamerljivec rekel “tam so pa tabeli” in se je usekalo in uničilo.

Da ne govorim o ostalih kulturnih spomenikih, graščinah… in tu je problem.

Lahko navedeš vsaj en tak primer? Ampak naj bo dokumentiran, in ne tisto kar pove lokalni župnik.

Boom, v zvezi s tem predlagam branje knjige oziroma zbornika Temna stran meseca. Imaš celo fotokopije dokumentov.

Kaj pa te vaški župnik tako moti? Zaznavam nestrpnost.

In kako sta v Angliji ločeni, ko pa je Margareta obenem vrhovni cerkveni poglavar?

Sara2, med partizani je bilo pravgotovo 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} katolikov, ki so bili krščeni, so hodili k verouku bili vzgajani v krščanskem duhu in imeli vse zakramente. In ti cerkva pravgotovo niso napadali zaradi vere, ampak zaradi sovražnikov, ki so se utrdili v teh cerkvah.
Cerkev (tokrat z veliko začetnico) je vero izkoristila za za svoje povsem zemeljske koristi , se spečalia z okupatorjem, iz zavedla množico fantov, ki so nenavsezadnje prisegli Hitlerju (za ceno življenja) in pobijali zavedne Slovence, ki so se uprli okupatorju in njegovim pomagačem.
Saj sama priznavaš, da so s svojimi dejanji tudi oskrunili cerkev.
Vojno so izgubili, kar so prisegli jih je tudi doletelo, benaflek bi napisal, da je bila taka Božja volja.

Nova oblast je Cerkev postavila v tiste okvire, kamor spada, torej da se ukvarja z vero, ne pa z gospodarskimi dejavnostmi, ki z vero nimajo zveze. Zato tud nacionalizacija, kjer je premoženje postalo državna last, torej last nas vseh.

No v sedanjem času pa se Cerkev iz verske spet postaja gospodarska družba, dobila je precej vpliva celo nad državnimi organi, si pridobila množico privilegijev in bogatstva, ogromno premoženja je dobila vrnjenih prav zaradi izjem v zakonih, ki za Cerkev ne veljajo za vse druge pa.

A si že slišala za poziv cekvi, da naj bi Cerkev odškodnino, ki jo je dobila za šolo v Maribori namenila za izgradnjo pediatrične klinike?
Kaj meniš o tem? Si za ali proti?

Sara l. 1970,

Super si!

Se lahko kje srečava, se imava veliko za pomeniti.

Napiši kje in kdaj in spoznavni znak.

Perpetua

Ah dete, nikoli ne boš razumelo.

čudno,da Cerkve še stoje.

Bo potrebno predlagati Primožu,da zgornje poste shrani
v poduk bodoči generaciji.Razprtije pa še kar trajajo in trajajo…..
ups…prepričevanja,ne razprtije.

čudna so pota Gospodova:))

Perpetua napisal:

> In kako sta v Angliji ločeni, ko pa je Margareta obenem vrhovni
> cerkveni poglavar?

Megaboy, s tem pozivom se načeloma strinjam.

Me pa čudi, odkod tebi (ali meni ali komurkoli) pravica nekemu subjektu soditi in ukazovati, s čim se ima pravico ukvarjati in s čim ne.

Verjami, da se stem pozivom strinja velika večina katolikov, no denar bodo prej vidli v Vatikanu kot v pediatrični kliniki. Toliko o demokraciji v cerkvi.

Ne ukazujeva jaz ali ti, ločenost cerkve in države je zapisana v ustavi. Žal se to dandanes ne spoštuje.

New Report

Close