Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ali cerkev dobiva oblast na državo?

Ali cerkev dobiva oblast na državo?

mik napisal:

>
> PRABABI,
> s
> Vedeti pa je treba resnico, da večina teh objektov ni bila
> poškodovanih ali porušenih zaradi domobrancev, ampak zato ker
> so napumpani ekstremisti bili prepričani, da nihče ne sme
> ničesar imeti, po nekem idealističnem vzorcu prinešenem po
> nekih čudnih “misijonarjih” od sovjetskih komunistov. Skratka
> podreti, podržaviti, uničiti,……ja, kar dobro jim je uspelo.
> Še ta teden je zagorel en obnovljen dvorec, kdo bi verjel, da
> za tem ne stoji nekaj podobnega kot med vojno in tik po njej.

o temle že vrabci čivkajo,da o tem,da so partizani s svojim juriš-evanjem,zažigali,rušili,teptali kar jim je prišlo pod noge in roke,
ne govorim.Tudi o tem,kot kaže, nemo pričajo fotografije in zapiski
tistih časov.
Prababi pa enostavno spreglej.Se ne splača.

hrošček,
ne strinjam se povsem s tabo. Tega niso počenjali partizani, ampak barabe, ki so bile tako kot povsod, TUDI med partizani. Tega pa PRABABI ne ve, ker je bila z družino tisti čas v pregnanstvu. Meni je pa nekaj tega razložil oče, pa mu takrat, iz šole in knjig napumpan otrok, nisem verjel. Sedaj, ko bi mu z veseljem prisluhnil, je pa žal prepozno. Hvala Bogu pa mi je še ostalo nekaj v spominu, nekaj sem izvedel od očetovih soborcev, imam pa tudi glavo, s katero znam danes razmišljati bolj realno, kot sem znal pred štiridesetimi in nekaj več leti.
PRABABI pa vseeno ni povsem za spregledati. Marsikaj ima tudi prav, čeprav včasih res malo brcne v temo. Ampak leta naredijo svoje, tudi moje razmišljanje morda ni vedno povsem realno, pa tudi ti boš nekoč prišel v naša leta.

Pa obilo božjega blagoslova tudi tebi.

Boss, to velja za tvoje somišljenike, ki zgodovino rabite, ker zares nimate nobenega argumenta za vaše trditve. To so samo ideloške blodnje. Pa še na zgodovino se ne morete nasloniti, ker vam ni v prid. Ko pa ti še zgodovine zmanjka, se pa preleviš v ocenjevalca drugače mislečih. In to z osebnimi žalitvami.

mik:
No to pa je post v katerem je obilo strpnosti in resnice in se z njim skoraj v celoti strinjam,če bomo debato nadaljevali bi bilo lepo,da imamo vsi obilo strpnosti do drugače mislečih.
Predvsem mislim z tem debato o partizanih in komunistih,to sta dva popolnoma ločena pojma,v partizane so šli zavedni Slovenci v boj proti okupatorju,komunisti so prevzemali oblast šele po drugi polovici leta 44 in v enem letu seveda oblast trdno držali v rokah.
Glede na to,da je RKC podpirala okupatorja pa komunistom ni bilo po končani vojni težko prevzeti oblast.

Razodetje (Apokalipsa) 17

1 Tedaj je pristopil eden izmed sedmih angelov, ki so imeli sedem čaš, in spregovoril z mano: »Pridi, da ti pokažem sodbo nad véliko vlačugo, ki sedi nad mnogimi vodami. 2 Z njo so se vlačugali kralji zemlje, prebivalci zemlje pa so se upijanjali z vinom njenega vlačugarstva.« 3 Angel me je odnesel v duhu v puščavo. Tam sem videl žensko, kako je sedela na škrlatni zvéri, ki je bila popisana z bogokletnimi imeni in je imela sedem glav in deset rogov. 4 Ženska je bila oblečena v bager in v škrlat in bleščeče okrašena z zlatom, z dragimi kamni in z biseri, v roki pa je držala zlato čašo, polno gnusob in nečistosti svojega vlačugarstva. 5 Na čelu je imela napisano ime, ki je bilo skrivnost: »Véliki Babilon, mati vseh vlačug in gnusob na zemlji.« 6 Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev.
Ko sem jo zagledal, sem se silno začudil. 7 Angel pa mi je rekel: »Zakaj si se začudil? Razložil ti bom skrivnost ženske in zveri, ki jo nosi in ima sedem glav in deset rogov. 8 Zver, ki si jo videl, je bila, a je ni, vzdignila se bo iz brezna, a pojde v pogubo. Prebivalci zemlje, katerih ime vse od začetka sveta ni vpisano v knjigo življenja, se bodo začudili, ko bodo videli, da je zver bila, pa je ni, in da bo prišla. 9 Tukaj je um, ki ima modrost. Sedem glav je sedem gorá, na katerih sedi ženska. In je tudi sedem kraljev. 10 Pet jih je padlo, eden je, drugi še ni prišel. Ko pa pride, bo smel ostati le malo časa. 11 Zver, ki je bila, a je ni, je hkrati osmi in eden izmed sedmih, a pojde v pogubo. 12 Deset rogov, ki si jih videl, je deset kraljev. Ti še niso dobili kraljestva, ampak bodo dobili kraljevsko oblast za eno uro skupaj z zverjo. 13 Ti so enodušni in izročajo svojo moč in svojo oblast zvéri. 14 Ti se bodo bojevali z Jagnjetom, a Jagnje jih bo premagalo, ker je Gospod gospodov in Kralj kraljev, in z njim vred tisti, ki so poklicani, izvoljeni in zvesti.«
15 Rekel mi je še: »Vode, ki si jih videl, kjer sedi vlačuga, pomenijo ljudstva in množice, narode in jezike. 16 Deseteri rogovi, ki si jih videl, in zver, ti bodo vlačugo sovražili: opustošili jo bodo in slekli, požrli njeno meso in jo sežgali v ognju. 17 Kajti Bog jim je vsadil v srce, da uresničijo njegovo misel, se združijo v eni misli in izročijo svojo kraljevsko oblast zvéri, dokler se ne uresničijo Božje besede. 18 Ženska, ki si jo videl, pa je veliko mesto, ki kraljuje nad kralji zemlje.«

mik napisal:

> hrošček,
>
>
> Pa obilo božjega blagoslova tudi tebi.

tudi tebi.

Živimo pač, vsak svojo resnico. Čas bo tisti,ki nam bo pravo tudi razodel.

mina*,

ha ha, :-))))))) jaz imam čisto vest, pa tudi NETRDO srce.

Napisala si:
======== “Kaj ste počeli z mržnjo v drugi in po drugi svetovni vojni, vse do danes.” ====

mina*, kaj so počeli tvoji idoli v drugi svetovni vojni, se pa še nisi potrtudila in dokopala do teh podatkov, kot, da jih ni. :-)))) SMEŠNO! Dej dej, nehaj mlatiti prazno slamo. Si pozabila, da sem se tukaj na forumu pojavila prav zaradi tvojega grdega pisanja in TRDEGA SRCA in se ti zamerila do kraja.

Kdo ima zagotovilo, tudi ti ne! Jaz imam veliko svojih, za menoj bo imel kdo jokat, kaj pa za teboj???

janja,

kolikokrat si mi že napisala, da sem STARA REVA, si že preštela??? :)))))
Pa tako lepo si vzgojena, ja, obe z mino*,sta potrebni blagoslova. Pa kolikor sem prebrala, tudi za teboj, ne bo nihče jokal.

janja,
pomagajta si, da ne bosta “POSTALE STARE REVE. Veš, tudi vama teče čas.
Poznaš rek, “kdor noče postati strar, mora mlad crkniti,(oprosti) tako so dejali včasih, pa še vedno to velja. Ampak iz ust, takih pobožnih žensk, kot sta z mino*, je zelo grado. Pa ne misli, da me vajino pisanje žalosti. Ne, ker vaju jemljem take kot sta, pa nikoli ne bosta postale boljše. V 21. mesecih, kar vaju včasih prebiram, se nista nič poboljšali. Nestrpnost, pa vidita samo v drugih, svojo pa ne vidita.

Grizem se pa ne, se nimam za kaj, zaradi vaju, pa sploh ne. Gre mi pa čedalje bolj na smeh vajino jezno pisanje.
Kar lepo se imejta.

benaflek,

zapisal: ====== “mina gre prababi v nos, samo zato (vejica):) ker zagovarja svoje prepričanje.” =====

benaflek, zakaj grem pa jaz mini* v nos??? :>>)))) ha ha, zato, ker ji ne pritrjujem.

Ali jaz ne smem imeti svojega mnenja??? Jezim jo, ker vedno kaj takega napišem, kar njej ni po godu. Saj si ne izmišljujem sama, največkrat, sem prepisala kaj iz dnevnega časopisja, ki njej niso po godu.

Pa še bom, če se mi bo ljubilo.:-))))) In to v URAH STRAHOV. Spanja imam kmalu dovolj.

sara2,

jaz poznam, dela enih in drugih. Ne zavajam in neprovociram, kot pišeš ti.

Tudi slabe vesti nimam. Kar po vrsti mi očitate, da imam slabo vest, jo imaš mogoče ti, ker zagovarjaš kolaboracijo in izdajstvo. Imaš??? :)))

Zelo mi gre na smeh, ker ste trdno prepričani v “PRAV”, kar so delali domobranci in nekateri duhovniški vodje, med II. svetovno vojno. Vidite, pa samo kar so partizani. Beri še kaj druzega.

Vsemogočni me ohranja, mogoče prav zato, da vam to pišem?????

jon,

sara2 je letnik 1970, sama je tako napisala.

STARA REVA, prababi si je to zapomnila. :-)))))))

Sedaj moram pa končati, ampak zaspana pa še nisem.

Pa drsanje je po televiziji, kar rada gledam. Grega Urbanc 9. mesto.

Če se mi bo ljubilo, bom še kaj pokukala sem, sigurno pa ni, ker imam več drugih bolj važnih stvari.

Lahko noč in ob enem tudi dobro jutro, pa lep vikend vsem. Moj bo.

Ko bi bila le ti kajdrugačna.

prababi:
Sedaj si jih jim pa nasula,da očitno tudi do sape ne morejo čeprav je vse brez veze,ko nimajo pravega odgovora pričnejo z žalitvami in zmerjanjem,kaj češ so pač poslušali samo cerkvene nauke,ki pa z kristusovim naukom nimajo nič skupnega.
Prababi glede na to,da sem jaz tudi že dedek ti pravim , DRŽI SE STARA imaš vso mojo podporo in simpatije,ker govoriš resnico.
Hvala za lepe želje.
lp.

jon napisal:

> prababi:
> Sedaj si jih jim pa nasula,da očitno tudi do sape ne morejo
> čeprav je vse brez veze,ko nimajo pravega odgovora pričnejo z
> žalitvami in zmerjanjem,kaj češ so pač poslušali samo cerkvene
> nauke,ki pa z kristusovim naukom nimajo nič skupnega.
> Prababi glede na to,da sem jaz tudi že dedek ti pravim , DRŽI
> SE STARA imaš vso mojo podporo in simpatije,ker govoriš
> resnico.
> Hvala za lepe želje.
> lp.
>

Ne veš čemu pritrjuješ, ko čestitaš tejle PRABABI kako nam jih je “nasula”! Naj pove kako je užalila mino*,dvomim, da ti bo potem “STARA” še tako všeč. Sicer pa ne verjamem, da si bo upala po pravici povedat. Si še nov na forumu zato ne veš, kaj ji je pred časom njen grdi jezik privoščil.

Ti pa ne veš kaj vse si je že mina grdega privoščila na tem forumu.

PRABABI napisal:

> jon,
>
>
>
>
>
> Sedaj moram pa končati, ampak zaspana pa še nisem.
>
> Pa drsanje je po televiziji, kar rada gledam. Grega Urbanc 9.
> mesto.
>
> Če se mi bo ljubilo, bom še kaj pokukala sem, sigurno pa ni,
> ker imam več drugih bolj važnih stvari.
>
> Lahko noč in ob enem tudi dobro jutro, pa lep vikend vsem. Moj
> bo.

Saj imaš čas:lahko spiš do poznih večernih uric.

Lep vikend bo ali pe ne .Razen v primeru,da si jasnovidna .
Upsss pozabila sem,da si še kako uglašena s preteklostjo in
s tem v zvezi tudi s prihodnostjo.

V glavnem pa me ne briga.Tolk,da nekej čečkam.Kot ti.Nekak sva si,topogledno,podobni.

janja:Kot prvo na forumu nisem nov marveč sodelujem v tej cerkveni debati že od začetka,kar za tebe ne morem reči.
Kot drugo pa tipično zate,da iz konteksa potegneš besedo STARA in jo zaničljivo vmestiš v svoj post kot zmerljivko,žalostno za nekoga,ki za sebe trdi,da živi v krščanskem duhu in krčevito brani vrednote cerkve tudi z zmerjanjem,če je treba.

Saj še vedno trdim, nauk in načela so pravi,samo držimo se ga pa večinoma tisti,ki nismo skoraj verski fanatiki in smo v mišljenju in življenju odprti do vseh opcij in resnic in ne vztrajamo na tem, da je resnica samo naša, ampak jo priznamo tudi drugim,če je temu tako.Dedek,babi lep pozdrav obema in lep vikend prav vsem in vsakomur tisto kar si želi oz.zasluži.

en star primer:

link napisal:

>
> en star primer:
>
>

:))))))))

Mislim,da so naši posti na forumih,odvisni od razpoloženja.
Pač ….

jon napisal:

> janja:Kot prvo na forumu nisem nov marveč sodelujem v tej
> cerkveni debati že od začetka,kar za tebe ne morem reči.
> Kot drugo pa tipično zate,da iz konteksa potegneš besedo STARA
> in jo zaničljivo vmestiš v svoj post kot zmerljivko,žalostno za
> nekoga,ki za sebe trdi,da živi v krščanskem duhu in krčevito
> brani vrednote cerkve tudi z zmerjanjem,če je treba.
>

jon, saj ni rečeno, če ne sodelujem pri teh debatah, da ne berem…
Sem sodelovala včasih pa se mi res več ne da, ker so te debate never ending story..Vendar sem si pa včeraj vseeno vzela čas za tistih nekaj vrstic in izrazila svoje prepričanje in se tudi postavila za mino*, ker pač vem nekaj več kot ti… Zakaj pa ne?
Pa mi ni treba nič podtikati da “iz konteksa potegneš besedo STARA in jo zaničljivo umestiš v svoj post kot zmerljivko, žalostno za nekoga, ki za sebe trdi, da živi v krščanskem duhu in krčevito brani vrednoste cerkve tudi z zmerjanjem, če je treba.” No ta je pa bosa – preberi si to svoje navajanje in premisli o besedi ZMERJANJE, jaz z zmerjanjem prav nič ne branim ničesar.
Sem si pač sposodila tvojo besedo, ki si jo zakričal PRABABI v pozdrav…
in če te je to tako zbodlo, prihodnjič pač pazi kaj in kako napišeš.

Srečno.

Prijetno je priti na forum v čarobnosti časa ko človek ve,da
so šli vsi možgani,na pašo:))

Lahko noč in dobro juro oz.dan.
Uživajte v vikendu.Sneg je!

Dragi hrošček, lep, svetel, sončen, malo mrzel (pa ne preveč), dan!
Kar nekaj lepih dni je pred nami – uživajmo jih brez neumnih in nepotrebnih prepirov! Prav imaš, možgane na pašo in radi se imejmo!
Pozdravljen(a)!

Kaj mislim? Če povzamem 2 posta:

Klerofašizem je spet v vzponu, gnoji ga pa trenutna vladajoča opcija.

tu se pa motiš. Gnoji ga razpad rdečih , tvojih prijateljev , ti pa dovajaš zrak.

New Report

Close