Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ali cerkev dobiva oblast na državo?

Ali cerkev dobiva oblast na državo?

boss napisal:

> tu se pa motiš. Gnoji ga razpad rdečih , tvojih prijateljev ,
> ti pa dovajaš zrak.

yesssssss :)))))

Saj se ve, kdo je trenutno vlado spravil gor. Sedaj pa pay back time, kajne?!!!
Udri na državna posestva, gozdove, objekte! Saj se ve, kako je, med drugim, Cerkev pridobila bogastvo, samo kakšno knjigo, kot je npr. Inkvizicija, moraš prebrati. Spet hujskanje, kajne? Vse, kar je za Cerkev neprikladno, je laž in hujskanje.
Kler rine v vse pore,potem pa pravite, da mi delamo nasilje nad Cerkvijo?
Mislim, da se zadnje časa vedno bolj opaža nasillje nad tistimi, ki ne hodimo v cerkev, zmerjate nas za komuniste, rdeče in nevemkajševse …
Ni tako, verjemite. Vera je za RKC sekundarnega pomena …

Ne,ne vem.Kdo pa je sedanjo vlado spravil gor?

Med drugim se ve, kdo je Cerkvi pokradel vse premoženje.Sedaj ga samo
vračajo.Je višina odškodnine prava ali ne,je že drugo vprašanje.

Vem tudi,da je RKC država v državi, si pa to pravico deli oz.si jo
je delila tudi v prejšnih vladah.Ne vem,da bi ji takrat kdo karkoli oporekal.
Nasprotno!
Kaj te torej muči?

Kaj posebnega tule,na forumu,pač ne bomo rešili.Gre bolj za
izmenjavo mnenj.

Inkvizicija?Bolje,da ne bereš ker te bo spravila ob zdrav spanec.
Če ga imaš,seveda.

Le zakaj ste t.i. ateisti tako nestrpni? Mogoče potrebujete vsaj malo vere v Boga. Saj ni važno v katerega, malo bogaboječnosti vam bi le koristilo.

Sploh nisem ateist.Sem pa za pravno državo.

mik napisal:

> Le zakaj ste t.i. ateisti tako nestrpni? Mogoče potrebujete
> vsaj malo vere v Boga. Saj ni važno v katerega, malo
> bogaboječnosti vam bi le koristilo.

hrošček,
zgoraj nisem repliciral tebi, si bil očitno malo površen.

No, zakaj ne bi bral Inkvizicije? Ker ni Cerkvi v prid? Ker je le-ta brezmadežna? Ker prideš v pekel, če to bereš?

Lepo vas prosim. Kako pa je Cerkev prišla do premoženja? Na lep in pošten način? In potem svizec zavije v folijo …
Moji zagovori pred, če pač tako imenujem, Bogom, bodo mirne vesti. Brez t.i. institucije delam v dobro vseh, kolikor pač je v moji moči.

Boj se človeka, katerega Bog je nebesih …

In, ja, imam zdrav spanec. Hvala.

Ma ne,ti kar prebiraj zapiske o inkviziciji in inkvizitorjih v cerkvenih vrstah.
Če želiš znanje nadgraditi, vzemi v roke kakšno knjigo o tistih,ki so se pojavili takoj po 2.sv.vojni.So tudi zanimivo srhljivi.

Je tebi dovolj natančno znano kako je Cerkev prišla do,vsega,svojega pre-
moženja?

A govovoriva o povojnem času npr. 50 let ali govoriva od sameka nastanka te institucije npr. 2000 let? Lahko začneva o prikrivanju dejstev Kumranskih zapisov in potem nadaljujeva kakšno krivico je cerkev naredila milijonom žens, ki jih je zažgala na grmadi in vseh tistih, katerih premoženja se je želela polastiti? Da ne govorimo o nasilnem pokristjanjevanju o kalboriranju med vojno in še in še …
Verjetno ne moremo zanikati dejstva, da je kar nekaj preteklih papežev živelo tako razvratno, da si danes to sploh težko predstavljamo. In tak papež je potem dobil bogastvo na legalen način?!!! Obstaja podatek, da nek škof med svojim škofovanjem v tridesetih letih niti enkrat ni obiskal svoje cerkve … kaj je medtem počel? Pridobival bogastvo na pošten način, ko slučajno ni bil udeležen pri seksualnih orgijah?

In zakaj je Franc Jožef razpustil kar nekaj samostanov?
Ker so bili tako vredu in skrbeli za ljudi ?
In prodajanje odpustkov? Je bil Trubar norec?

Verjetno vas sedaj vernike napadam, kajne?

A govovoriva o povojnem času npr. 50 let ali govoriva od samega nastanka te institucije, npr. 2000 let? Lahko začneva pri prikrivanju dejstev Kumranskih zapisov in potem nadaljujeva, kakšno krivico je Cerkev naredila milijonom žensk, ki jih je zažgala na grmadi in vseh tistih, katerih premoženja se je želela polastiti? Da ne govorimo o nasilnem pokristjanjevanju ih kolaboriranju med vojno in še in še …
Verjetno ne moremo zanikati dejstva, da je kar nekaj preteklih papežev živelo tako razvratno, da si danes to sploh težko predstavljamo. In tak papež je potem dobil bogastvo na legalen način?!!! Obstaja podatek, da nek škof med svojim škofovanjem v tridesetih letih niti enkrat ni obiskal svoje cerkve … Kaj je medtem počel? Pridobival bogastvo na pošten način, ko slučajno ni bil udeležen pri seksualnih orgijah?

In zakaj je Franc Jožef razpustil kar nekaj samostanov?
Ker so bili tako vredu in skrbeli za ljudi ?
In prodajanje odpustkov? Je bil Trubar norec?

Verjetno vas sedaj vernike napadam, kajne?

Pozdravljen Mik!

Po tednu dni sem zopet tu, kar pridni ste.:))) Moram ti odgovoriti, ker se s tvojim pisanjem ne strinjam, ha ha, glede “pajkov”, poglej tvoj post, kaj si napisal. Pišeš, škoda, da tako taktiko niso izbrali partizani.:)) Neizvedljiva je tale tvoja taktika, le kako naj bi partizani preprečili “njim” dostop do hrane, ki so bivakirali v BOŽJIH HRAMIH in imeli pregled iz zvonikov daleč na okrog, ja, pa siti so bili.
Tvoj OČE, bi ti lahko marsikaj povedal, kako so bili lačni, verjetno ti pa je.
Nima smisla, da o tem debatirava.

Veš, ekstremistov, ni manjkalo ne na eni, ne na drugi strani, kot jih tudi v sedanjem času ne manjka.
Kako ti je že dejal OČE, “vsi smo bili enaki”. Ja ja, z razliko, da so bili eni siti, drugi pa lačni, premraženi itd….. .
Za predkratkim zagoreli dvorec sem slišala, lastniki, niso hoteli dajati
izjav, vidiš tako je. Policija je dolžna raziskatin zadevo, treba se bo potruditi.
Ekstremisti ne počivajo, ne dolgo nazaj, sta dva ekstremista poškodovala spomenik borcev NOB. Našli so jih, bila sta dva, včasih sta bila ministranta. Zelo hitro so popravili nazaj kar sta poškodovala, d a se ne bi preveč razvedelo po vasi in fari. Le kje jim ideja, da to storijo? Pa velikokrat se to dogaja, na eni in drugi strani.

Blagoslov mi jemlješ nazaj, tvoja volja, ni pa lepo to, včasih smo dejali takim dejanjem “KRADEŠNAZAJ”.

No, saj si BLAGOSLOV takoj podelil naprej, veš “Mik”, potrebna ga je, bolj kakor jaz. Malo bolj natančno preberi, ni “hrošček”, “hroščica” je in zelo potrebna Božjega blagoslova.

Pišeš, da so v pregnanstvu molili, seveda so, saj tudi še sedaj. Mar misliš, da jaz ne, molim in prosim po svoje, kako, je pa moja stvar. Pa hitro pozabijo, če jim gre dobro, mogoče?? Praviš, da tudi ti pozabiš, veš to pa ni lepo, ali se ti je tako težko zahvaliti zvečer, za lepo preživeti dan, ne potrebuješ veliko časa, se spomniš, samo takrat, ko te kaj boli??? Joj joj joj, to pa ni po božje. Prosi in zahvaljuj se vsak dan, pa ne bo bolelo. Uh, da ne pozabim, “benček”, ti je dejal, mik, ne začenjaj še ti, ha ha, ubogaj ga, da bosta prijateljčka. :-)))

Kaj pa Grmada?? Če si šel organizirano tja gor, ali veš, da sprejemajo že prijave za 17. pohod, da ne boš zamudil. :-)))

Z Auschwitzem sva se spoznala, pa končujva z njim. Z vsem si na tekočem, mislim, da si zasledil tudi, da so se poslanci v DZ poklonili žrtvam “holokavsta”. Generalna skupščina ZN je razglasila in pozvala vse države, naj se 27. januarja spominjajo vseh žrtev holokavsta, ko so nacisti med II. svetovno vojno načrtno pobili več kot 6 milijonov ljudi. Dan spomina na holokavst sovpada z dnevom osvoboditve nacističnega kontracijskega taboriščda Auschwiz, v katerem je pred 62 leti umrlo 1,1 do 1,5 milijona ljudi, pretežno Judov.
V petek je Generalna skupščina ZN s konsenzom sprejela resolucijo, ki obsoja zanikanje holokavsta.

Vir: RTV SLO, 27.01.2007.

Lepo se imej, mogoče se še kaj oglasim??

Daj ne pretiravaj…
Ni treba ti ravno dvakrat (al pa petkrat) to napisat. Saj veš pogosto ponavljana laž še resnica postane.

hrošček,

ne ne, “hroščica” si, razen, če se hodite vsi na ta računalnik sproščat, kot na WC školko, spucat. Lahko, mogoče bi pa bila rada hrošček???

Ker si me direktno izzvala, se oglašam, do sedaj sem te pustila pri miru, kljub temu, da si me kar v nekaj postih omenjala.

Pišeš:
==== “Saj imaš čas:lahko spiš do poznih večernih uric.” ====

Ja ja ja, imam čas, zato ti odpisujem.
“hroščica”, mi zavidaš??? Mogoče, bo dano tudi tebi, mogoče??? Želim ti, da bo tako!!!

Pišeš:
==== “Lep vikend bo ali pa ne .Razen v primeru,da si jasnovidna .” ====

Ne, nisem jasnovidna, :-))) Si mogoče ti, ker si tako napisala? Si mislila na vreme? :-)))
Lep vekend je lahko tudi drugače, če si ga znaš narediti.

Pišeš.
==== “Upsss pozabila sem,da si še kako uglašena s preteklostjo in s tem v zvezi tudi s prihodnostjo .” ====

Ali tudi tebe to moti?, Smešno! :-))) To je tvoj problem, “NEBERIME”.

Pišeš:
==== “V glavnem pa me ne briga. Tolk,da nekaj čvekam . Kot ti.Nekak sva si,topogledno,podobni.” ====

Kolikor sem brala vsa tvoja pisanja, vidim, da te kar zelo motim.
Ti kar čvekaj, imaš možnost, tako kot jaz. Mene, pa pusti pri miru, kot sem jaz tebe.

P.s.
Upam, da sem tvoje pisanje dobesedno prepisala, s presledki in tudi brez njih.:)))) V kolikor ne, Oprosti! Amen.

hrošček,

ne ne, “hroščica” si, razen, če se hodite vsi na ta računalnik sproščat, kot na WC školko, spucat. Lahko, mogoče bi pa bila rada hrošček???

Ker si me direktno izzvala, se oglašam, do sedaj sem te pustila pri miru, kljub temu, da si me kar v nekaj postih omenjala.

Pišeš:
==== “Saj imaš čas:lahko spiš do poznih večernih uric.” ====

Ja ja ja, imam čas, zato ti odpisujem.
“hroščica”, mi zavidaš??? Mogoče, bo dano tudi tebi,mogoče??? Želim ti, da bo tako!!!

Pišeš:
==== “Lep vikend bo ali pa ne .Razen v primeru,da si jasnovidna .” ====

Ne, nisem jasnovidna, :-))) Si mogoče ti, ker si tako napisala? Si mislila na vreme? :-)))
Lep vekend je lahko tudi drugače, če si ga znaš narediti.

Pišeš.
==== “Upsss pozabila sem,da si še kako uglašena s preteklostjo in s tem v zvezi tudi s prihodnostjo .” ====

Ali tudi tebe to moti?, Smešno! :-))) To je tvoj problem, “NEBERIME”.

Pišeš:
==== “V glavnem pa me ne briga. Tolk,da nekaj čvekam . Kot ti.Nekak sva si,topogledno,podobni.” ====

Kolikor sem brala vsa tvoja pisanja, vidim, da kar zelo motim.
Ti kar čvekaj, imaš možnost, tako kot jaz. Mene, pa pusti pri miru, kot sem jaz tebe.

P.s.
Upam, da sem tvoje pisanje dobesedno prepisala, s presledki in tudi brez njjih.:)))) V kolikor ne, Oprosti! Amen.

Ha ha, ni hotelo naprej.
Bolje 2 x kot nobenkrat!

Eh prababi,ne obremenjuj se z mojo malenkostjo,ki je
verjemi ali ne,popolnoma pozabila nate.
Uživaj v življenju,ki edino nekaj pomeni.

Srečno!

O energijah okoli cerkva in kapelic bi se dalo dosti razpravljat…je nemalokateri tlačan izdihnil v svojih krvavih žuljih samo da so se g. škof lahko postavljali pred drugimi fevdalci.

New Report

Close