Ali da zdravnik za vročino bolniško po telefonu?
Avtor odvisno od zaupanja zdravnika. Istega zdravnika sem imela 30 let, dobro me je poznal oz. vedel je, da nikoli ne blefiram ampak ravno obratno, težko me je pregovoril naj ostanem na bolniški. Zato kadar sem zbolela za kakšno virozo sem mu javila po telefonu in mi je odprl bolniški stalež, ko sem ozdravela sem mu tudi javila in mi je bolniško zaprl. Če pa se je kaj zakompliciralo pri zdravju na primer, da mi počutje in vročina še po tednu dni ni upadla sem pa morala k njemu, da je laboratorijsko preveril zakaj še nisem ozdravela. Včasih mi je moral dati recept za antibiotike.
Anonimno 10292, 06.11.2024 ob 18:04
Avtor odvisno od zaupanja zdravnika. Istega zdravnika sem imela 30 let, dobro me je poznal oz. vedel je, da nikoli ne blefiram ampak ravno obratno, težko me je pregovoril naj ostanem na bolniški. Zato kadar sem zbolela za kakšno virozo sem mu javila po telefonu in mi je odprl bolniški stalež, ko sem ozdravela sem mu tudi javila in mi je bolniško zaprl. Če pa se je kaj zakompliciralo pri zdravju na primer, da mi počutje in vročina še po tednu dni ni upadla sem pa morala k njemu, da je laboratorijsko preveril zakaj še nisem ozdravela. Včasih mi je moral dati recept za antibiotike.
Tudi pri meni je isto – le da imam polovico manj časa osebno zdravnico. Pozna me zelo dobro. Bolniške se izogibam. Nazadnje, ko sem imel težave z meniskusom, sem res komaj hodil. Bolelo me je ponoči kdaj tako zelo, da celo noč nisem mogel zaspati. Seveda kličeš v takih primerih zdravnico, da ti poda kakšno rešitev in mi predlaga, da naj grem na bolniško. Seveda to zavrnem, kljub temu, da vztraja, da grem na bolniško in mi obrazloži zakaj je to dobro. Seveda jaz isto vztrajam na svojem, Na koncu grem v službo vseeno. Ampak s tem, da je nisem poslušal, sem samo sebi škodoval, ker na koncu sem mogel na operacijo. Zdaj jo vedno ubogam. Tudi zelo je prijazna in je ne kličem za vsak “drek” da mi je nekaj ipd … Bolj včasih žena naredi paniko in ona pokliče.
Recimo, po operaciji meniskusa bi mogel doma biti na bolniškem vsaj 2 tedna, jaz sem že naslednji dan šel delat. Seveda to zdravnici ni bilo všeč, ampak me razume, da imam takšno službo, kjer če jaz manjkam, je več kot polovica zaposlenih “izgubljenih”, ko se pojavijo težave, in težave se pojavljajo vsak dan čez cel dan.
Je pa že bilo, da sem kdaj tako zbolel za prehladom, da sem mogel doma ostati kakšen dan ali dva … sem poklical zdravnico, ki mi je od daleč predpisala zdravilo in odprla ter zaprla bolniško. Še nikoli mi ni rekla, da morem zaradi tega priti se pokazati.
Jaz sem poskušala tako samo zato, ker je en kolega tako dobil bolniško. Me je napizdila ko žvau, da ona tega ne sme naredit. Za odprtje bolniške je potrben pregled. Baje če inšpekcija ugotovi, da zdravnik daje bolniške brez pregleda ima lahko zdravnik težave. Odvisno od zdravnika, če noče težav ti ne bo odprl bolniške brez prdgleda.
Anonimno 2141, 07.11.2024 ob 11:12
Jaz sem poskušala tako samo zato, ker je en kolega tako dobil bolniško. Me je napizdila ko žvau, da ona tega ne sme naredit. Za odprtje bolniške je potrben pregled. Baje če inšpekcija ugotovi, da zdravnik daje bolniške brez pregleda ima lahko zdravnik težave. Odvisno od zdravnika, če noče težav ti ne bo odprl bolniške brez prdgleda.
Napizdila ko žvau? To je res primerno obnašanje zdravnika. Se ti tudi upaš v službi vse napizdevati ko žvau, namesto prijazno razložiti?
Res, 07.11.2024 ob 12:19
Napizdila ko žvau? To je res primerno obnašanje zdravnika. Se ti tudi upaš v službi vse napizdevati ko žvau, namesto prijazno razložiti?
Ja ne vem. Nisem jaz zdravnik. Mam zdravnico, ko ji nekaj ni prav nadere ljudi, nisem edina. Jaz sem poskusila, ker sem mislila, da tako lahko dobim bolniško, ker je kolega tako dobil seveda pri drugem zdravniku. Me je nadrla, da kaj si jaz mislim, da ima ona zato lahko težave, da moram priti tja. No par dni kasneje, ko sem želela priti na pregled me je pa spet nadrla, da zdaj je pa prepozno, da bi morala v prvih 3 dneh priti. Bilo je pa samo 2 dni kasneje.
Anonimno 10705, 07.11.2024 ob 13:34
Ja ne vem. Nisem jaz zdravnik. Mam zdravnico, ko ji nekaj ni prav nadere ljudi, nisem edina. Jaz sem poskusila, ker sem mislila, da tako lahko dobim bolniško, ker je kolega tako dobil seveda pri drugem zdravniku. Me je nadrla, da kaj si jaz mislim, da ima ona zato lahko težave, da moram priti tja. No par dni kasneje, ko sem želela priti na pregled me je pa spet nadrla, da zdaj je pa prepozno, da bi morala v prvih 3 dneh priti. Bilo je pa samo 2 dni kasneje.
Prijavi jo zaradi neprofesionalne komunikacije in nespoštovanja protokolov.
Jaz pokličem ali preko portala pišem. Dober dan, sem ta pa ta, danes (včeraj / v soboto/…) sem zbolela z naslednjimi znaki: vročina (toliko in toliko), glavobol, slabo počutje, bolečine po telesu, boleče žrelo…..driska, bruhanje…pač kar mi je. Vljudno prosim za odprtje bolniške na dan ta pa ta in nadaljnja navodila za zdravljenje ali termin za pregled. Hvala in lep pozdrav.
Običajno me potem sestra pokliče nazaj ali mi odpišejo v portal, nazadnje v stilu “najverjetneje gre za tipično virozo. v kolikor v treh dneh vročina ne pade, nas pokličite za pregled).
Sem že imela res boleče žrelo in visoko vročino in ko sem to napisala (tudi sama sumila angino), mi je dala takoj pregled in seveda je bila angina in sem dobila antibiotik.
Do zdaj sem v življenju imela tri zdravnice in vse tri so imele enak postopek.
Edino enkrat se je zgodilo, da sem poklicala v ambulanto, ker sem bila bolna in je bil nadomestni zdravnik v odsotnosti moje, povedala sem, da bruham in imam drisko. Ker je bil to nek čas praznikov in mosta med prazniki, je najbrž mislil, da blefiram in sem morala na pregled. Ko sem pobruhala pol hodnika do školjke in se držala za rit (pod hlačami sem imela brisačo), me je hitro poslal domov.
Sicer pa npr da ima človek močen glavobol ali migreno in ni spal celo noč in zjutraj ni bil sposoben it v službo – kaj pomaga v tem primeru pregled? Kaj? Saj temu človeku ne manjka pol glave, kaj bi pa s pregledom dosegel? Da ga vidi pol mrtvega od glavobola, ko se mu na faci vidi, da trpi?