Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali dela katera v odvetniški pisarni…

Ali dela katera v odvetniški pisarni…

Kaj se vse počne, ste zadovoljne, kakšen delavnik, kako je z dopusti in jasno kakšno je plačilo? Zanima me administracija.

Hvala in lep dan
angelca

To je pa zelo odvisno od tega, h kateremu odvetniku greš. Pri nekaterih je dela manj, pri drugih več.

Kaj se počne v odv. pisarni? Razporejanje prispele pošte, vpisovanje rokov in obravnav v koledar, telefoni, pisanje preprostejših zadev (npr. predlog za izvršbo, predlogi za dodatna izvršilna sredstva, urgence za izdajo raznih sklepov… iskanje podatkov pri ZZZS in Upravnih enotah…
Mi smo blizu sodišča (Lj.), zato hodimo po pošto iz ljubljanskih sodišč kar v vložišče, prav tako tja nesemo naše vloge… Pa seveda je treba tudi pošto oddat na Pošto. Podobno (in mogoče še kaj več) se najbrž dogaja v vseh odv. pisarnah.

Glede ostalih zadev pa je pri nas takole: sva 2 v administraciji in velja, da se dopust porabi poleti, konec junija, julija in avgusta ter začetek septembra, ker so takrat (vmes) tudi sodne počitnice in je manj dela, da znese le eni. No, kak dan lahko tudi med letom porabiš… pri bolniškah se ne komplicira… dala sem skozi 2 porodniški in sem bila vedno dobrodošla nazaj… pri plači se nikoli ne zamuja, regres dobimo no pri aprilski plači, božičnico ali 13. plačo dobimo pri novembrski plači… delamo od pon – pet, od 7h – 15h… skratka – sem zelo zadovoljna, smo dober kolektiv, se razumemo in se tudi družimo izven delovnega časa.

Asja, to je pa lepo prebrati. Samo uživajte:)))
Hvala bogu, da še nekdo ima dobro službo, in sodelavce ter šefe:)))

New Report

Close