Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali delodajalce zanimajo tvoje ocene?

Ali delodajalce zanimajo tvoje ocene?

Zanima me ali delodajalce zanimajo ocene ki si jih imel v osnovni soli, srednji soli in potem na faksu. Ali te zaradi slabih ocen ne bi vzeli na delovno mesto? Kaj pa ce imas lepe ocene si potem v prednosti pred drugimi? Ali pa jim je preprosto vseeno za tvoj ucni uspeh in si lahko imel same dvojke in potem prisel do vodilnega polozaja ce si se izkazal da obladas na svojem delovnem mestu?

Lepo prosim razlozite mi kako je s tem ali pa povejte svoje mnenje. Vsak odgovor je dobrodosel. ☺️

Zanima ga, ce si imel kaksne olajsevalne okoliscine pri ocenjevanju , kar ima ze 25% studentov.

Ce si rabil 30% vec casa za izpit, bos tudi za delo…

Predvsem jih zanima, ali imaš dovolj strokovnega znanja, ali si deloven in se znaš prilagajati spremembam, novostim… ocene same bolj redko.

Če si pa v svoji predstavitvi manj prepričljiv/a, te bodo pa morda res vprašali po ocenah, ker bi iz tega lahko sklepali na tvojo predanost delu, vztrajnost, ambicioznost, sposobnost… sploh pri zahtevnejših delih.

Razmisli, kaj bi ti želel/a od delavca, ki bi se zaposlil pri tebi.

Nikoli ni nikogar zanimalo kakšne ocene sem imela na katerikoli stopnji šolanja.

Nikoli, v nobeni službi me niso niti vprašali, s koliko sem diplomirala, kaj šele kake druge podrobnosti.

Deloma vpliva. Vsaj na nekaterih faksih se podjetja zanimajo za boljše študente, ki jih želijo kasneje zaposliti.

Ne, vsaj mene ni še nihče vprašal po tem. Bolj je problem to, da večino zanima, ali imaš pri 25 letih že vsaj 10 let izkušenj za to delovno mesto. Vsi bi radi blazno  izkušene delavce, ampak ne starejše od 30 let. Hmmm…..

V nobeni službi nikoli nihče ne vpraša po ocenah! Važno da imaš primerno stopnjo izobrazbe za določeno delovno mesto. Če si naredila z dvojkami ali peticami ni pomembno.

Prva služba..so rabili nekoga s srednjo šolo in sem poslala samo dokazila o srednji šoli.

Je rekla, da imam luknjo v življenjepisu (malo me je ženska poznala preko svoje hcere) pa sem rekla, da sem bila na faksu. Pa rece a nisi dokončala, pa samo rečem, da sem končala, vendar nisem napisala.  Potem me več nikoli ni vprašala za ocene.

Naslednja služba je bila podobna situacijo  luknja v življenjepisu, pa sem rekla, da si lahko z diplomo obrišemo rit, če ne dobim službe, da pa imam šolo dokončano.

Ko sem čez 2 leti kandidirala za napredovanje mi je ista ženska rekla “vidiš, da se je splačalo naredit šolo”.

V naslednji službi so znali kakšno šolo imam in so me sprejeli brez kakšnega vprašanja.

Sama sem dobila občutek, da jim gre bolj za neko vztrajnost/odgovornost, da šolo zaključiš tako kot treba, ocene pa sploh niso važne.

Če bi jih zanimale ocene in kaj dejansko znaš, ne bi zaposlovali političnih nastavljencev.

Moj mož ni dobil službe, ker je imel na faksu povprečje 7,8. Zahtevali so vsaj 8,2.

Odgovor na objavo uporabnika
Srednjesolka, 05.11.2024 ob 22:22

Zanima me ali delodajalce zanimajo ocene ki si jih imel v osnovni soli, srednji soli in potem na faksu. Ali te zaradi slabih ocen ne bi vzeli na delovno mesto? Kaj pa ce imas lepe ocene si potem v prednosti pred drugimi? Ali pa jim je preprosto vseeno za tvoj ucni uspeh in si lahko imel same dvojke in potem prisel do vodilnega polozaja ce si se izkazal da obladas na svojem delovnem mestu?

Lepo prosim razlozite mi kako je s tem ali pa povejte svoje mnenje. Vsak odgovor je dobrodosel. ☺️

Ne. Zanima jih končna stopnja izobrazbe ki jo imaš. Na začetku. Čez 10-20 let dela, jih niti to ne zanima več. Najbolj jih zanimajo izkušnje. Pa kako si iznajdljiv. Je pa res da nekdo ki ni niti do trojke uspel prilezt ne more biti kaj hudo iznajdljiv :). Ampak ocen pač niti ne vidijo, ne sprašujejo o njih in jih ne zanimajo. Če te nekdo to začne spraševati nočeš delati tam.

Jaz sem bila 40 letos, dobivam kar nekaj ponudb od konkurence letno za službe, pa me niti eden še ni vprašal po izobrazbi. Ker poznajo moje delo, vidijo kaj delam, kakšne certifikate sem pridobila, kakšne izkušnje imam, kako delujem z ljudmi.

Če si mlad in hočeš kdaj uspeti je najpomembnejše da delaš na svoji socializaciji, da čim več ljudi poznaš, da si jim všečen….šolo pa toliko da končaš in je. Ljudje so najpomembnejši.

Ne- govorim kot delodajalec.

New Report

Close