ali “fat burnerji” res delujejo?????
Nekateri delujejo, ampak tile, ki jih lahko legalno kupš pri nas, imajo zelo slab učinek, če je tvoja želja hujšanje.
Delujejo v glavnem tako, da malo povečajo vzdržjivost in da se telo manj ˝muči˝, ko za energijo porablja maščobe in ne OH. Samo za ta učinek moraš imeti že kar nekaj kondicije in vzdržljivosti, začetniki ne bodo opazili nobenih razlik.
Tiste stvarce, ki jih dobi na črnem trgu ali celo legalno kje v tujini, pa delujejo in res pospešijo razgradnjo maščob. Ob vadbi seveda. Moraš pa malo poznatii biokemijo in točno vedeti, katere sestavine naj bi bile in v kakšnih razmerjih. Potem pa je treba tiste zadevice jemati po pameti in kratek čas. Reklame za to, katere sestavine so, kje se jh lahko kupi in v kakšnem obsegu jih je še varno jemati, pa ne mislim delati. Jaz tega nikoli nisem uživala, sem se pa o teh stvareh učila med študijem in tudi imela priliko videti, kako dejansko deluje v praksi.
Nikoli pa nič ne deluje tako, da bi lahko neomejeno jedlai enako kot takrat, ko se rediš, pa da brez konkretne telovadbe in rekreacije kar hujšaš.
Ja to mi je vse jasno a to bi dosegla tudi brez fat burnerjev. Postava se mi je lepo preoblikovala tekom vadbe, zadnji mesec sem pa poskusila fat burnerje in L-karnitin (kupljen prav v trgovini kjer se ukvarjajo s fitnes dodatki itd.) pa ni bilo razlike.
Kot pravim edina razlika je bila, da sem imela prve par dni tolk energije, da bi lahko na triglav tekla – vedela pa sem da po kondiciji ne zmorem takega tempa in tolk časa. Tko da sem vaje sicer podaljšala a zmerno.