Ali gimnazije res tako hudo težke?
Dober dan, letos je moja hčerka v 9r in se odloča kam naprej. Odloča se namreč med Gimnazijo Brežice in kem. v Celju. Zelo jo je strah ali je res tako težko kot pravijo, namreč imamo v družini 2, ki sta trenutno v gimnaziji nečakinja pravi, da se uči veliko 5 dni pred testom po 4 ure na dan + naloga. Nečak, ki je na isti šoli pa pravi, da se uči dan prej dn pa prepiše v šoli. Obema je čisto drugače (Nečak je bil pravdober, nečakinja pa komaj dobra v 1. letniku). Ali je res tako hudo težka šola, v osnovni ji gre je odlična z nekaj učenja a ne veliko. Če smo že pri tem kateri letnik pa naj bi bil najtežji v gimnaziji? Hvala. Lp.
Ja pri meni je blo isto kot pri tem nečaku. V 1. letniku sem bil prav dober, v 2. sem bil dober, puberteta na vrhuncu pa boli te. V 3. pa 4. sem bil prav dober, ker se je štelo za vpis na faks, maturo sem pa tudi pisal kar dobro. Pomojem je odvisno od osebe sem tudi jaz imel sosolke k so se ucile 2 tedna prej pa se vedno dobile 1 ali pa 2. Fantje pa so ponavadi majn jih briga in ni toliko stresa. Vem da so se jokale sosolke ko so dobile 2 pa take fore.
Pri nas je sin gimnazijo delal mimogrede, res se je malo učil, večino je imel štirice in pravdober uspeh. Rekel je, da bi se za petice moral učit precej več, ampak v tem ni videl smisla, tako je poleg gimnazije počel še marsikaj drugega. Delal je ekonomsko gimnazijo, polovica predmetov mu je bila odveč s snovjo, za katero je rekel da ni primerna tej starosti, prelahka. Kar se je dalo je delal višji nivo in za maturo izbral težje predmete.
Najbolje kar pa otrokom da gimnazija so sošolci, ki so drugačni od tistih na SŠ. Predvsem bolj ambiciozni in manj problematični. Zato zame ni dileme med SŠ ali gimnazijo. Starejši sin je delal SŠ, svetlobna leta stran. Z nula nič učenja je bil 4 leta odličen, je pa na faksu potem precej bolj garal.
Hja, 12.11.2024 ob 19:21
Sam je tud več promiskuitete, lgbt in drog na njih. Vse izhaja iz pomanjkljive samodiscipline dijakov, ki jo je na teh manj saj so se tudi prej trudili za ocene/znanje manj.
Mislim, jaz sem bila na bolj texas gimnaziji pirotehnika v garderbah, na eksurzijah smo bili vznuaj do 2h ponoci prfoskom pa dol visel.