Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali ima kateri-a doma savno?

Ali ima kateri-a doma savno?

Se z možem pogovarjava da bi si omislila savno, pa me zanima kako se sploh lotiti tega podviga. Zanima me cena,koliko postora potrebujemo in kdo vam jo je delal? Vem da je kup vprašanj ampak kot sem že rekla ne veva kje začeti. Hvala vsem in lepo, predvsem pa noč brez otroškega joka.

Savne Cafuta, mislim, da so nekje s Ptuja. Zelo zadovoljni. Prostora pa v bistvu rabiš glede na želje za savno. Se savnaš sede? Leže? Koliko vas namerava hkrati hoditi v savno?

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Moj oce jo je sam naredil.
V dobi interneta imas verjetno kar nekaj tega in napotkov na spletu. Paziti moras v bistvu samo pri izbiri pravega lesa (da se ne smoli prevec), pa da pravilno postavis odprtine za zracenje. Point dobre savne je namrec tudi v pravilnem krozenju zraka.
Samo pec za sauno pa dobis tudi ze pri nas. Ali pa v Avstriji.
Torej ce je tvoj moz kolikor toliko sam spreten, potem lahko naredi kar sam.

Velika je po tvoji izbiri oz. koliko hkrati vas gre notri. Za eno druzino so zadosti dve klopi (mislim v dveh nivojih – ena na vsakem nivoju)

Potem si pa sama izberes ali bos imela udoben predprostor (s klopjo, kjer se lahko ulezes, pocivas, spijes nekaj, se pogovarjas itd), ki je v bistvu kar pomemben. Savna je namrec druzaben prostor. Pa blizu mora biti seveda tus.

Toliko zaenkrat.
Ce te se kaj zanima pa povej.

Vijolica

Naša je velika cca. 180×220 cm. Trije lahko ležimo, sedi pa nas lahko vsaj pet. Je kombinacija finske in infra savne, kar meni zelo odgovarja. Ne pranašam prav visoke temperature in tako finsko zakurim na 60 stopinj poleg pa vklopim infra grelec. V par minutah kar curlja z mene. Poleg rabiš tuš in, če je prostor, je fajn da imaš kak počivalnik, kjer počivaš po savnanju. Če se odločiš za finsko savno, potem rabiš samo elektriko in nič drugega. Pri turški pa je druga pesem (voda, odtok…) Mi smo jo naročili po meri pri in smo zelo zadovoljni. Čakalna doba je bila 1 mesec (pri Cofuti 3 mesece), izvedba pa je VRHUNSKA. Izbrali smo dražji les in sicer aljaško jelko in za dodatek lučke, ki spreminjajo barvo. Cena je bila cca. 1.200.000 SIT. Če pa izbereš cenejši les, je cena občutno nižja.

Živi in pusti živeti

MI imamo savno že skoraj 15 let, imamo finsko za 4 osebe (4 osebe lahko ležijo), po meri so nam jo naredili v Cafuti (Ptuj).

Zraven oz. v sosednjem prostoru smo naredili še tuš kabino in prostor za dva lesena počivalnika.

Smo zeo zadovoljni in jo pozimi kar redno uporabljamo.

New Report

Close