Ali ima kdo izkušnje z Enterosgelom?
Jaz jo imam, že nekaj. Pozitivne, zelo.
Uporabila prvič po eni operaciji, ko sem prenehala z vsemi zdravili in antibiotiki ipd., ker sem bila že vsa lišajasta in smrdeča, bolel želodec – 14 dni. Drugič ob neki črevesni virozi, v enem dnevu ok (jedla sem sicer kak dober teden). Potem pa občasno mal za pucanje, izginejo vsi lišaji in pekočine – v teh primerih ga jem ene 2-3 tedene. vedno ga jemljem max. priporočene doze.
Mi je odgovorila mami, ki je farmacevta in dela ravno na področju preizkušanja varnosti zdravil in registracije. Silicij v organizmu lahko povzroča zelo težke motnje. Če je bilo res, da so ga tudi v ameriški vojski uporabljali le enkrat na mesec, bi že zaradi tega morali postati pozorni in se vprašati, zakaj. Če bi spremljali s kakšnimi posledicami so se vračali ameriški vojaki iz svojih misij, bi vedeli, da se moraš izogibati vsem pripravkom, ki so jih ti tam prejemali. Vlada prepričanje, da so na njih delali klinične preizkuse ali pa so jim dajali kakšne druge zelo toksične snovi. Edini dokaz za učinkovitost gela s silicijevimi molekulami je opazovanje in ne resne klinične študije. Vsakdo, ki nekoliko pozna farmacijo ali celo medicino pa takoj ugotovi, da se navedbe o koristnosti proizvoda ne ujemajo. Takšen gel bi se lahko uporabljal le površinsko, torej na koži, v nobenem primeru pa to ni proizvod za notranjo uporabo. V Rusiji je ta gel samo na zdravniški recept za zunanjo uporabo, pri nas pa so ga deklarirali kot prehrambeno dopolnilo (se pravi, da ga lahko vsak kupi) in dovolili celo notranjo uporabo. Kar bodite poskusni zajčki.
Še sama kaj zares preberi, koliko desetletij in kako ta gel že uporabljajo in kaj v resnici je (to, da le za zunanjo rabo, enostavno ni res). Ne prihaja do popolnoma nobene absorbcije v organizem, zato tudi škodljiv ni. Sploh pa, ne dobi se ga samo pri nas v prosti prodaji …
Sicer pa je res, kar se na splošno tiče silicija in ti je povedala mami.