Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali ima kdo vezan depozit v banki?

Ali ima kdo vezan depozit v banki?

Nekaj tisočakov sem skozi leta komaj prihranila ob nizki plači. Pridno sem varčevala kot mravljica in vsak mesec nesla nekaj evrov na banko, po 30, 40, največ 50. Potem si lahko predstavljate, kako težko je priti do 5000 evrov in koliko časa to traja.

Ta znesek sem dala vezat in vezava mi bo v par dneh potekla. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim? Naj denar dvignem v celoti in odnesem domov? Naj ga dam vezat naprej? Ali ga naj raje odnesem v kakšno banko v Avstriji? Glede na situacijo v državi se sprašujem, kaj se nam malim ljudem lahko zgodi. Kaj, če nam država ali “trojka” še te fičnike pobere ali nabije kakšen “davek” na vezane vloge? Bogataši so najbrž svoj denar že kam odnesli ali pa kako drugače poskrbeli zanj. Jaz pa ne vem, kaj naj s tem svojim kupčkom.

Kaj bi vi naredili na mojem mesru? Jaz res ne vem:((

P.S. Sem na SKB banki.

Odnesi ga z SKB, ker so oderuška banka. Pa ne v Avstrijo, ker tudi avstrijske banke propadajo. Za tako mali depozit se ti ni treba bati. Še na Cipru so vloge do 100.000 evrov varne.

Ne sekiraj se, zaenkrat ti ne bo hudega. Če pa euro mrkne, pa je vseeno,v kateri banki (ali nogavici) boš imela denar – ampak to ne bo jutri. Kar mirno spi.

Dvigni, menjaj v valuto, ki ji ne pada toliko vrednost (funt, švedska krona, franke..) in imej doma. Obresti banke ti ne pokrijejo padca EUR.

Ne podaljšaj depozita – vezave, res se zna se zgodit kakšen davek na prihranke (kot na Cipru). 5000 € imajo nekateri v denarnici,…

… pa še menjaj kot je predlagal “Rešeno”.

Tipično svetovanje monovske gospodinje ki se na finance spozna bolj kot vsi profesionalni eksperti skupaj.
Potem pa se čudijo ko zaradi svoje neumnosti izgubijo denar in zahtevajo, da jih država reši …

Avtorici posta pa: če denarja ne potrebuješ pač obnoviš vezavo. Malo poglej kašni so pogoji glede na rok vezave (v zadnjem času obresti padajo, zato se ne veži na daljši rok) in končano.

SKB je sicer v francoski lasti – torej vloge so varne toliko kot je varna “mama” Societe Generale. Drugače pa ti predlagam, da malo spremljaj novice – npr. časopis Finance in njihovo revijo moje finance, da boš dobila občutek za razne “dobronamerne” nasvete vsevednih gospodinj tu na MONu

Veliko gorja in neumnosti se dogodi, ker narod začne paničariti, ga je strah in to svet presneto dobro ve. S prestrašenim in ponižanim človekom se da manipulirati in delati, kar se hoče.

Meni pa v nekaj dneh poteče varčevanje. Tudi po malem sem našparala nekaj in bom dodala znesku, ki ga že imam vezanega. Spet ga bom vezala in sklenila novo varčevanje. Ni me strah, ker če bodo drugi preživeli, bom tudi jaz. Drugače pa bomo skupaj šli rakom žvižgat. Če me je česa zelo strah, me je privatizacije vode. Pa ljudi je lahko vsakega strah. Pokvarjenih in brezčutnih. Živali me ni.

Odpri račun na banki Koper, kjer bo tvojih 5000 vezanih dobilo po 1 letu 4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}! Lahko preveriš na njihovi strani ali pa jih pokliči. Seveda velja to samo za nove komitente.

A dej no nehaj. Tvojih 5.000 EUR ni neki denar. Ko boš imela vsaj 20x več, potem mogoče malo razmisli.

Daj vezat naprej. Boš imela še največ od vsega skupaj.
lp

Pošteno in pametno svetovano.
Tudi mene je najbolj strah za vodo. To me je pa res strah.

Za teh ubogih 5 jurjev pa res lahko mirno spiš.
Če zamenjaš v švicarje pa res ne boš, ko boš ugotovila da ti je vrednost padla recimo.
Kako ste eni panični, preveč TV gledate.
Ven pejte na zrak.

Koliko je sploh sedaj najvišja obrestna mera za depozit za 1.leto vezave v Sloveniji in koliko je v Avstriji?

New Report

Close