Ali ima kdo vezan depozit v banki?
Nekaj tisočakov sem skozi leta komaj prihranila ob nizki plači. Pridno sem varčevala kot mravljica in vsak mesec nesla nekaj evrov na banko, po 30, 40, največ 50. Potem si lahko predstavljate, kako težko je priti do 5000 evrov in koliko časa to traja.
Ta znesek sem dala vezat in vezava mi bo v par dneh potekla. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim? Naj denar dvignem v celoti in odnesem domov? Naj ga dam vezat naprej? Ali ga naj raje odnesem v kakšno banko v Avstriji? Glede na situacijo v državi se sprašujem, kaj se nam malim ljudem lahko zgodi. Kaj, če nam država ali “trojka” še te fičnike pobere ali nabije kakšen “davek” na vezane vloge? Bogataši so najbrž svoj denar že kam odnesli ali pa kako drugače poskrbeli zanj. Jaz pa ne vem, kaj naj s tem svojim kupčkom.
Kaj bi vi naredili na mojem mesru? Jaz res ne vem:((
P.S. Sem na SKB banki.
Tipično svetovanje monovske gospodinje ki se na finance spozna bolj kot vsi profesionalni eksperti skupaj.
Potem pa se čudijo ko zaradi svoje neumnosti izgubijo denar in zahtevajo, da jih država reši …
Avtorici posta pa: če denarja ne potrebuješ pač obnoviš vezavo. Malo poglej kašni so pogoji glede na rok vezave (v zadnjem času obresti padajo, zato se ne veži na daljši rok) in končano.
SKB je sicer v francoski lasti – torej vloge so varne toliko kot je varna “mama” Societe Generale. Drugače pa ti predlagam, da malo spremljaj novice – npr. časopis Finance in njihovo revijo moje finance, da boš dobila občutek za razne “dobronamerne” nasvete vsevednih gospodinj tu na MONu
Veliko gorja in neumnosti se dogodi, ker narod začne paničariti, ga je strah in to svet presneto dobro ve. S prestrašenim in ponižanim človekom se da manipulirati in delati, kar se hoče.
Meni pa v nekaj dneh poteče varčevanje. Tudi po malem sem našparala nekaj in bom dodala znesku, ki ga že imam vezanega. Spet ga bom vezala in sklenila novo varčevanje. Ni me strah, ker če bodo drugi preživeli, bom tudi jaz. Drugače pa bomo skupaj šli rakom žvižgat. Če me je česa zelo strah, me je privatizacije vode. Pa ljudi je lahko vsakega strah. Pokvarjenih in brezčutnih. Živali me ni.