Ali ima kdo že diplomo iz peke z drožmi Anite Šumer? Akcija samo še danes po ceni 167,00 €
Meni se ni treba prilagajat. Rad bi samo videl, da bi ljudje uporabljali svojo glavo in ne nasedali tem silnim znalcem. Ne samo Šumerjevi, tudi raznim influencerjem, osebnim svetovalcem itd. Ovce. Ni čudnega, da smo, kjer smo, naša civilizacija drvi v propad.
[/quote]
Zakaj oz. kaj je narobe, če se zatečeš k strokovnjaku, ko si želiš nekaj znati? Šumerjeva je strokovnjakinja za peko z drožmi. Punca obvlada. Seveda ni edina, ampak ne moreš reči, da nima pojma. In se je odločila, da svojega znanja, ne bo delila brezplačno.
Če se želiš naučiti peči z drožmi, greš lahko k njej na delavnico oz. se včlaniš v ta njen klub, kjer imaš na voljo njene izkušnje in znanje. In zato plačaš.
Lahko se pa učiš preko zastonj videov na YT, lahko greš pa v knjižnico in si zastonj izposodiš knjigo.
Lahko pa še vedno kruh kupuješ v trgovini.
Zakaj bi bila katerakoli od teh opcij bolj pravilna od druge? Vsak se pač odloči po svoje.
Zakaj je prva pot striženje ovc, ostale pa ne?
Zakaj oz. kaj je narobe, če se zatečeš k strokovnjaku, ko si želiš nekaj znati? Šumerjeva je strokovnjakinja za peko z drožmi. Punca obvlada. Seveda ni edina, ampak ne moreš reči, da nima pojma. In se je odločila, da svojega znanja, ne bo delila brezplačno.
Če se želiš naučiti peči z drožmi, greš lahko k njej na delavnico oz. se včlaniš v ta njen klub, kjer imaš na voljo njene izkušnje in znanje. In zato plačaš.
Lahko se pa učiš preko zastonj videov na YT, lahko greš pa v knjižnico in si zastonj izposodiš knjigo.
Lahko pa še vedno kruh kupuješ v trgovini.
Zakaj bi bila katerakoli od teh opcij bolj pravilna od druge? Vsak se pač odloči po svoje.
Zakaj je prva pot striženje ovc, ostale pa ne?
[/quote]
Ne pozabi, da pri Aniti za teh 170 € dobiš tudi diplomo, s katero so ti odprta vrata vseh prestižnih restavracij po celem svetu….!
In kaj ima osebna tragedija z vsem tem? Se mi mora potem smilit in moram kot pridna ovca plačat 170 eur za nekaj, kar je prosto dostopno na netu? Kakšen posel neki, to je striženje ovc.
[/quote]
Tudi vse, kar se da naučiti v OŠ, srednji šoli in na faksu, je prosto dostopno na netu, pa ljudje še vedno hodimo v šole! Tvoj komentar je adijo pamet. Če nekoga zanima tak tip peke ali pa če se želi s tem poslovno ukvarjat, je učenje pri mojstrici nekaj najboljšega in dolgoročno najboljša naložba. Zakaj tebe tako žuli, pa res ne vem. Torej ljudje ne smemo več hoditi na tečaje, ker je vse na netu? Jezikovne tečaje, šolo vožnje, ličenja, smučanja, kuhanja – za vse to je dovolj, da prebereš na netu? Res si perla. In veš, da s tvojo prisotnostjo tukaj lastniki služijo, torej si tudi ti kot ovca na vsakem koraku ostrižena? Tebe pa boli, za kaj drugi dajejo svoj denar?
Tudi vse, kar se da naučiti v OŠ, srednji šoli in na faksu, je prosto dostopno na netu, pa ljudje še vedno hodimo v šole! Tvoj komentar je adijo pamet. Če nekoga zanima tak tip peke ali pa če se želi s tem poslovno ukvarjat, je učenje pri mojstrici nekaj najboljšega in dolgoročno najboljša naložba. Zakaj tebe tako žuli, pa res ne vem. Torej ljudje ne smemo več hoditi na tečaje, ker je vse na netu? Jezikovne tečaje, šolo vožnje, ličenja, smučanja, kuhanja – za vse to je dovolj, da prebereš na netu? Res si perla. In veš, da s tvojo prisotnostjo tukaj lastniki služijo, torej si tudi ti kot ovca na vsakem koraku ostrižena? Tebe pa boli, za kaj drugi dajejo svoj denar?
[/quote]
Ja Anita, lepo da si se javila…..
Samo ne vem zakaj bi nekdo plačal več kot za eno leto, če pa ima takrat že diplomo v žepu?
To ni nobena diploma, ki bi bila priznana s strani katere koli fakultete ali druge višje/visoke šole, srednje šole itd.:)) Gre za “diplomo”, kot jo dobijo otroci, ki so v šoli v naravi smučali slalom.:) Pač nek list papirja, kjer ko kandidiraš za kuharja, to priložiš in rečeš, da znaš peč kruh z drožmi. Oni ti pa rečejo, da to vsak kuhar, ki je pri njih delal, obvlada brez “diplome”. Naprej, kaj še znate…. to je to bolj ali manj.
Za teh 170 € ali celo več, ker izgleda da se je našlo dovolj ovc za prvi krog, pa je diploma še najmanj kar ti pripada…
Upam samo, da je priznana tudi v tujini in ne samo v našem vrtcu!
[/quote]
ah, lepo te prosim. Nikjer ni priznana.:)) Niti pri nas. Pač ob koncu neke delavnice ti dajo “diplomo”, da si to delavnico dal skozi. Drugače si pa s tem lahko rit obrišeš. Edino, če so v kakšni službi dejansko zainteresirani, da dobijo nekoga, ki zna peči kruh z drožmi in ti rečeš, “evo, jaz to znam zelo dobro, hodila sem celo na delavnico v zvezi s tem”. In potem te vprašajo, če imaš kakšno dokazilo o tej delavnici, in evo- imaš ga.:)) Vprašanje pa je, ali ne bo službe dobila ena, ki pove, da ta kruh peče že 20 let, ker jo je naučila njena babica.
Pač okej, zanima te peka kruha, greš na delavnico, plačaš in to je to. Samo da si boš pa zdaj zaradi te “diplome” obetal karkoli, je pa bedarija. Upam, da nihče ne gre na delavnico zato, da bo dobil diplomo in bil konkurenčen.:))
ah, lepo te prosim. Nikjer ni priznana.:)) Niti pri nas. Pač ob koncu neke delavnice ti dajo “diplomo”, da si to delavnico dal skozi. Drugače si pa s tem lahko rit obrišeš. Edino, če so v kakšni službi dejansko zainteresirani, da dobijo nekoga, ki zna peči kruh z drožmi in ti rečeš, “evo, jaz to znam zelo dobro, hodila sem celo na delavnico v zvezi s tem”. In potem te vprašajo, če imaš kakšno dokazilo o tej delavnici, in evo- imaš ga.:)) Vprašanje pa je, ali ne bo službe dobila ena, ki pove, da ta kruh peče že 20 let, ker jo je naučila njena babica.
Pač okej, zanima te peka kruha, greš na delavnico, plačaš in to je to. Samo da si boš pa zdaj zaradi te “diplome” obetal karkoli, je pa bedarija. Upam, da nihče ne gre na delavnico zato, da bo dobil diplomo in bil konkurenčen.:))
[/quote]
Ampak, jaz sem vse pregledala in na njeni strani res nikjer nisem zasledila, da na koncu dobiš diplomo. Ne, da jo rabiš, ampak stalno o neki diplomi, ki je sploh ni.
Ja Anita, lepo da si se javila…..
Samo ne vem zakaj bi nekdo plačal več kot za eno leto, če pa ima takrat že diplomo v žepu?
[/quote]
Če sem jaz Anita, si ti kdo? Sošolka, ki je ni marala v OŠ? Nekdo, ki ji je Anita speljala fanta? Zoprna soseda? Nekam zelo ti gre v nos, da je ne bi osebno poznala.
Kot da ima nekdo s tako energijo, ki toliko ustvarja, interes viseti na Mon-u kot ti in jaz. Tako takega posla pač ne ustvariš. Ampak se vidi, kako lena si, da sploh pomisliš za kaj takega. Najbrž pa ji pade vse z neba, ona pa za kavču z laptopom na kolenih zabija čas na MON-u.
Če sem jaz Anita, si ti kdo? Sošolka, ki je ni marala v OŠ? Nekdo, ki ji je Anita speljala fanta? Zoprna soseda? Nekam zelo ti gre v nos, da je ne bi osebno poznala.
Kot da ima nekdo s tako energijo, ki toliko ustvarja, interes viseti na Mon-u kot ti in jaz. Tako takega posla pač ne ustvariš. Ampak se vidi, kako lena si, da sploh pomisliš za kaj takega. Najbrž pa ji pade vse z neba, ona pa za kavču z laptopom na kolenih zabija čas na MON-u.
[/quote]
Je bil res tak občutek, da si vsaj prijateljica, če že ne ona, ker se zdi nenavadno, da bi kdo nepovezan tako “poslovno” prakso branil.
Če sem jaz Anita, si ti kdo? Sošolka, ki je ni marala v OŠ? Nekdo, ki ji je Anita speljala fanta? Zoprna soseda? Nekam zelo ti gre v nos, da je ne bi osebno poznala.
Kot da ima nekdo s tako energijo, ki toliko ustvarja, interes viseti na Mon-u kot ti in jaz. Tako takega posla pač ne ustvariš. Ampak se vidi, kako lena si, da sploh pomisliš za kaj takega. Najbrž pa ji pade vse z neba, ona pa za kavču z laptopom na kolenih zabija čas na MON-u.
[/quote]
Če nisi Anita, si pa ovca iz ožjega krdela, saj neko neznanko pa ti ja ne bi tako branila!!
Kruh z drožmi so pekle že naše babice, pa niso imele neke posebne šole, kaj šele diplome..
Tebi gre v nos, ker vsi ne nasedamo na take poceni “finte” in si za skoraj dvesto evrov raje privoščimo kaj pametnejšega. Marsikdo računa ali si bo jutri lahko privoščil svež kruh in mleko in se ne preserava o neki ekstra peki, ki to sploh ni….
Pa dobro obvladam peko kruha na splošno, saj ga v večjih količinah in iz raznih žitaric in z vsemi mogočimi variantami pripravljam že več kot trideset let.
Zato trdim, da je peka z drožmi samo ena od boljših variant, ki jo lahko osnovno obvlada vsak, ki si vzame malo časa in BREZPLAČNO pobrska po spletu!
Amen
Je bil res tak občutek, da si vsaj prijateljica, če že ne ona, ker se zdi nenavadno, da bi kdo nepovezan tako “poslovno” prakso branil.
[/quote]
Jezusmarija, kakšno poslovno prakso? Da skuša prodati sebe? A je ta poslovna praksa kaj posebnega? Mi se njenih tečajev nismo in ne bomo udeležili, smo pa z zanimanjem brali njeno knjigo in gledali njene videe, ko za droži nihče še vedel ni. – razen naše stare mame. In pridobili droži in pekli po njenih receptih.
Zato jo cenim, ja. Sem slišala zanjo že davno, preden je prišla na tapeto na MON. In sočustvovala z njo, ko je izgubila moža. Če jo kdo ceni toliko, da hoče nameniti dodaten denar za znanje od nje in druženje z njo, kaj ima to z mano, tabo? Vsak dan je v Sloveniji na desetine tečajev ličenja in jezikovnih tečajev pa se noben ne obrega ob to, da so udeleženke ovce in da si lahko preberejo vse na internetu. Zakaj vam je ravno Anita tako stopila na žulj?
Mi lahko kdo to razloži? Je preveč uspešna? Tako kot Ana Roš? Tudi na njo se zliva taka gnojnica, da je joj. Kaj vas tako moti pri uspešnih ljudeh? So ogledalo vaše neuspešnosti?
Če nisi Anita, si pa ovca iz ožjega krdela, saj neko neznanko pa ti ja ne bi tako branila!!
Kruh z drožmi so pekle že naše babice, pa niso imele neke posebne šole, kaj šele diplome..
Tebi gre v nos, ker vsi ne nasedamo na take poceni “finte” in si za skoraj dvesto evrov raje privoščimo kaj pametnejšega. Marsikdo računa ali si bo jutri lahko privoščil svež kruh in mleko in se ne preserava o neki ekstra peki, ki to sploh ni….
Pa dobro obvladam peko kruha na splošno, saj ga v večjih količinah in iz raznih žitaric in z vsemi mogočimi variantami pripravljam že več kot trideset let.
Zato trdim, da je peka z drožmi samo ena od boljših variant, ki jo lahko osnovno obvlada vsak, ki si vzame malo časa in BREZPLAČNO pobrska po spletu!
Amen
[/quote]
Kruh zna speči vsak, živeti od tega pač ne. Anito vabijo v tujino predavat in imet tečaje peke kruh, Slovenke so pa očitno prefine zanjo.
In če sem jaz njena znanka, si očitno ti tudi, ker tako kot jo jaz zagovarjam, se ti spravljaš nanjo. Kot bi ti osebno kaj naredila, ker si drzne računat za svoj čas in znanje. To je njena služba, Ti zastonj delaš? Sem prepričana, da tudi to, kar ti delaš, zna marsikdo, pa ti vseeno plačajo.
Ne jajce,ti si zaprtnik…ali.mesanica me med dihurjem in pticem…smrdis do neba
[/quote]
Hahah, ti pa še vedno nisi prebolel debate o ubijalskem verniku.:)) Pa una ti je prav napisala, malo se izobrazi, revše. Ljudska univerza je zastonj, da se ne boš preveč skeširal. Ta mesec si že zadosti v pušico spustil. In ne pozabi, jeza se za pravega kristjana ne spodobi. Ljubi svojega bližnjega, ne pa sovraži ga….ccccc še verouka te moram učit. Blamaža.
Butara…jaz prezivljam take kot si ti z davki ki jih placujem tej usrani drzavi..vazno da ti razumes kaj sem ti napisal..tako ali drugace….zdaj pa razmisli o tem baba..ne ves kaj je zaprtnik?
[/quote]
Taki, kot si ti so večinoma na sončni upravi!
Največji nakladači o tem, kako preživljajo s svojim delom pol države so tudi največji lenuhi.
Rajši preveri gume na kolesu, petek bo kmalu.
A se je teb zmesalo…?jaz sem tam svoje dokazal…babe usekane niste podale niti enega protiargumenta in ti zdaj tule nabijas v tri krasne…tu z sumerjevo se dogaja enako…krave ne prenesete uspeha nekoga ki trdno dela…to je vse…ce bi bklo tako preprosto kot vi krave trfite potem bi vsekakor to tudi ve pocele…ampak je bolj enostavno viset na drzavnih jaslih in vlect drzavni sesk kot delat…to je vse..in ti si se vedno zaprtnik
[/quote]
Miško, vdih, izdih… Pol pred spanjem pa še malo bičanja, da izženeš greh iz sebe. Greh je takole bentit, ljudi imenovat krave, babe usekane (sicer sem tip, ampak ajde…) in tako naprej. Kdaj si bil nazadnje pri spovedi? Tvoja duša je polna gneva in srda, otrok moj. Ne moreš tako nadaljevati. Preresno jemlješ tale mon in preveč ti pride do živega, ko te nekdo tukaj intelektualno zmelje v prah. Malo se sprosti, drugače ne boš dolgo živel. Pa bog s teboj, otrok moj. Poslušaj besede pametnejših in modrejših od sebe.