Ali ima še kdo tak problem?
Pozdravljeni!
Zanima me, če so vam, ki vozite Passata ali Golfa, menjali merilnik masnega pretoka zraka. Po domače gre za neko sondo v motorju. Ali ste menjavo plačali sami v celoti, ali le polovico, kot midva z možem, ali so vam menjali zastonj. Upravičeni smo, da nam vsem merilnik menjajo zastonj, ker to ni napaka voznika, ampak gre za tovarniško napako. Zanima me kako ste vi rešili ta problem.
Lep pozdrav!
Masni merilniki pretoka zraka se nahajajo med filtrom zraka in vstopno sesalno cevjo. Pri turbo motorjih je to pred vstopnikom zraka v turbino.
To ni kaksna sonda v motorju, temvec je prav dobno viden del na obrobju motorja.
VW ima kar pogoste probleme s tem merilnikom. Tudi meni so ga zamenjali na vozilu Bora. Priznali so garancijo.
Sedaj novi merilnik deluje normalno. Vendar ima Bora se vedno cel kup pomankljivosti. Rjavijo spodnji tecaji vrat.
Levi tecaj so ze zamenjali, desni pa se caka na zamenjavo. Tega nocejo zamenjati na garancijo. Zamenjali so tudi zavorne diske in ploscice na garancijo pri 30000 km.
Zamenjali pa so uparjalnik klimatske naprave na garancijo.
Moja Bora ima 77000 km in je stara slabi dve leti.
Imam probleme s crickom pod armaturno plosco in pokanjem v vozniskem sedezu.
Vsem, ki servisirajo na Bravnicarjevi pa odsvetujem nastavitev optike na tem servisu. Na mojem vozilu so jo uspeli nastaviti v cetrtem (4) poizkusu !!!
Ob tem ne bi poudarjal koliko izgubljenih ur se pojavi ob neprestanem reklamiranju ene in iste napake.