Ali imajo avti s 77 kw res isto stroske z letnim zavarovanjem, registracijo in cestnino, kot avti s 66 kw?
Tako mi je vceraj trdil prodajalec na Petovia Ptuj, da lahko mirno kupim enega s 77 kw, ker ni problema in je isto za placat. Ja zdaj pa ne vem, ali sem jaz kaj spregledala, ki vozim avto s 50 kw, ker to me pride 550 eur letno, namrec doslej sem mislila, da pride avto s 70 kw 200 eur vec na leto! Vceraj pa taka vesela novica! Prodajalec me je prepriceval tudi, da Citroen C3 z 1,4 HD motorjem 50 kw je najboljse prodajani in bi bil zame najboljsi, ker da se pri tem Citroenu s tem motorjem glavni servis dela na vsakih 250 000 prevozenih kilometrov! Kaj mislite, ali me ima za babnco osamljeno, ki jo bo zlahka napizdil in bo kupla avt, ki ga noben noce, ker nikamor ne potegne?? Iz te moke ne bo kruha! Kje je vest slovenskih prodajalcev v teh velikih avtohisah, da lahko tako natolcujejo?? Od danes dalje sem prepricana, da so vsi dilerji z s.p. dosti bolj posteni. Vse kar imajo, sami porihtajo, ocistijo in je avto vreden nakupa, ceprav placas vec, vendar te ne jebejo s takimi neumnimi forami.
Sami hudovci so v avtohisah, k kradjeo denar navadnim ljudem, ki nimamo znanja, ki ne znamo stati za sabo, oni pa se dobrikajo in lazejo!
V Sloveniji je organizirana mafija po celi drzavi v veh avtohisah, ki zbija kilometre svojim prodajanim rabljenim avtomobilom in stare in te zelo slabo ohranjene avte, vzete v racun, prodajajo za visoko nerealno ceno!
Hkrati si drznejo brez vesti ocenjevati super ohranjeni, redno vzdrzevani avto z vsemi menjanimi deli (sklopka, vzigalna tuljava, izpusni lonec, kocniki, narejena optika) na polovicno vrednost od svojega rabljenega in ne-vzdrzevanega pokvarjenega avta, s katerim voznja zaradi totalno trdega volana in rde sklopke skoraj ni mogoca!
Ti sem dozivela na Ptuju.
Kje je inspekcija, da bi zavezala gobec tem laznivcem in kje je drzava, policija, da bi jih poslala v zapor, ker dodatno sluzijo preko posrdniske banke in izredno drago zaracunajo storitev te banke, ki jo pedstavljajo kot “najvecjo in najpomembnejso v Evropi!!!!”, ki izredno drago zaracna njeno delo, ki pa je, da ona sama poskrbi za ugotavljanje placilne sposobnosti, hkrati pa ti prodajalci zanicujejo banko Porsche leasing, ces da je sibkejsa, njihova pa da je najboljsa, ki kasira za delo, ki to ni, ke ga lahko kupec bodocega avta opravi cisto sam na sojo roko tako, da gre na lastno banko vprasat za 3 zadnje mesecne prilive in izpiske? Pokvarjenci laznivci, naj jim biznis crkne!
Isti prasci so v avtohisi Jarc v Msriboru! Nategatrji, laznici! Prodajalec je stal ob mojem avtu in za 3 male praskice in zbledeli odbijac trdil, da je bil moj avto razbit pa pika! Kar da mu ceno zniza! In da ce dam v njihovo avto hiso, lahko zanj dobim najvec 1300 eur! Toda ima samo 80.000 km prevozenih, ceprav ima 10 let. In je vsakih 15.000 bil delan mali servis. Vsako leto menjano, vse, kar lahko. Vedno na pooblascenem servisu!
Moj stari avto : mehek volan, mehki menjalnik, voznja kot simfonija! Ti nategovalci in kradljivci dnarja nam, postneim dleavcem, pa se afnajo in te prepricujejo, da imas v volanu zracnost ! Pa kako, sem vceraj rekla prodajalcu v Petovii, ce pa sem 1 mesec nazaj naredila mali servis in dala 300 eur v avto hisi Strašek v Podplatu, naj menjajo vse kar je treba, tezav nimam, ampak ziher je ziher in so mi za 305 eur naredili mali servis : stala sem pod avtom z mehanikom, ki mi je menjal končnik tocno zato, da NE BO kake zracnosti !
A oni prodajalec na Ptuju, kjer sem mislila dati moj avto v racun in kupiti rabljenega golfa, me je pa prepriceval, da ima moj avto zracnost! Pa bom menda ja poznala svoj avto, ce ga redno vozim.
Ne kupujte drugih avtov pri avtohisah! Razen novega, ce imate denar, jaz ga nimam,
LAZNIVCI, PODTIKAJO NAPAKE, KI JHI AVTO NIMA! PA JE JARC ISTI IN JE PETOVIA ISTA!
Res so kradljivci . Pa rajsi kupim avto privatno, ga dam pregledat pri mehanikih na svoje stroske in preverim servisno knjigo, ali je postemplana. Oni pa naj zaprejo firmo dol zaradi nepostenja!
Zivec mi bo pokno, ker nikakor ne morem dosect cilja . Ti prodajalci megle in skoraj nevoznih avtomobilov pa mi hocejo taksno nicvredno robo prodati zelo dago! Zakaj sami mehansko avta ne porihtajo rajsi?! Imajo servis, delavncio in zaposlene strokovnjake. Zakaj nic hudega slutece ljudi napizdujejo, okradejo an vse nacine? Jaz ne verjame, da drzava pobere toliko davka in stroskov, da je treba krasti celo v velkih avto-hisah in se lagati in kilometre zbjati! Zbijejo kilometre za 100.000 dol in lazejo, da so realni . Avto je v kurcu oni a zanj hocejo pol premozenja in se fino galantno in nonsalantno menijo, da “taki so pac njihovi pogoji,” Pa poserjem se na njih in njihove kradljive pogoje, upam da jih bo kdo tozil, enkrat bodo tudi taki stopili na mino!!!!
Cestnina nima veze z kw ampak z prostornino motorja http://tehno-tp.si/cenik/letne_dajatve/
Izračun http://tp.lpp.si/index.php?stran=informativni%5B/quote%5D
Ne vem, če je tale stran v toku s časom, glede na to, da pri izračunu upoštevajo 6,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DPZP, ker je s 1.2015 davek 8,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.