Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali imam razdražljivo črevesje? Menjava zaprtosti in driske

Ali imam razdražljivo črevesje? Menjava zaprtosti in driske

Skušam biti stoična, ampak dejansko imam izmenjavanje – po en dan zaprto črevesje, potem pa po 3x na dan mehkejše ali mehko blato, nakar spet sledi dan do dva zaprtja in spet ‘na mehko’. To se je začelo ponavljat zadnje dva tedna, s tem da je prehrana več ali manj ista, nobenih novih tablet ipd.

Stresa posebnega tudi ne morem reči, da je.

Več kot običajno imam tudi plinov v črevesju. Je lahko to znak sindroma razdražljivega črevesja? Sem malo nad 40.

Tko se je tudi pri meni začelo…traja že kakšna tri leta, diagnoza po izključitvi vseh drugih možnih je takšna (pač pade tam kjer vse ostalo izključijo zato moraš it pregledat vse!). Pomaga pa edinole popolna izključitev žitaric, mleka in mlečnih proizvodov in stročnic – sedaj mi je boljše.

??? Od kdaj si zaprt, če dan dva ne greš na WC?

Hvala, bom poskusila najprej s tako dieto – mlečnih izdelkov imam zadnje tedne res nekoliko več na programu, kot običajno.

Če bo vztrajalo, pejdi najprej k zdravniku. diagnoza razdražljivega črevesja se postavi, ko se ostale zadeve s preiskavami izključijo.

Razdražljivo črevesje ali intoleranca na določeno hrano, najpogosteje gluten in mleko. Probaj sama dieto, pa boš takoj videla, če je to to.

Pri nenadni spremembi načina odvajanja po 40. letu je treba obiskat zdravnika, saj je po eni strani treba iskat okužbo, po drugi pa mehanične ovire (tumor), ki prepreči normalno prehajanje blata.

Podobni simptomi so pri zastrupitvi s hrano (gobe) – daj preverit jetrne parametre z odvzemom krvi. Če te bo začelo napihovati in boleti, je to to.

ne bi te rada strašila. Tako se je začelo pri moj tašči, ki je zbolela za rakom na DČ in je že leto dni pokojna. Se ni za hecat!

Poskusi z uporabo Butifar-ja.

Sindrom razdražljivega črevesja se lahko potrdi samo z izključitvijo drugih bolezni, zato treba k zdravniku in na razne preiskave.

New Report

Close