Ali imate kuhinjo in dnevno sobo ločeni ali oboje skupaj v enem prostoru?
Aja, a kar nosilno steno bi rušili? Po možnosti še v pritličju. Pa pravjo da so bosanci budale.
[/quote]
Če je pa trenutno tako fensy, da je vse en sam prostor kot skupna štala. Ne morejo zaostajati za drugimi, pa nosilna stena gor al dol. Saj čez par let, ko bo drugačna moda, jo bodo pa spet nazaj vzidali.
Kuhinja in dnevna sta v istem prostoru, jedilnica zdraven, za knauf steno. Pač da imamo obiske tja posadit in mi ne capljajo po hiši, kot da so tu doma. Mi deluje bolj odraslo tako, prej je izgledalo kot kak starter home
Za lažjo predstavo. Dva pravokotnika-prostora, postavljena tako, da nastane črka L. Vmes dvokrilna vrata, ki se lahko zaprejo. Krajši pravokotnik je jedilnica, večji in širši je dnevna s kuhinjo
V prejšnjem stanovanju sva imela kuhinjo in dnevno sobo v istem prostoru. V sedanjem imava dnevno sobo in jedilnico v istem prostoru, kuhinja je ločena. Po lastni izbiri ne bi šla nikoli več nazaj na prejšnjo varianto.
V kuhinji imava sicer majhno kuhinjsko mizo, ki jo kdaj uporabiva npr. za pripravo hrane, jeva pa vedno za veliko jedilno mizo v drugem prostoru. Lepo v miru, v lepem ambientu, brez vonja po hrani in pogleda na kuhinjske pripomočke, aparate in lonce. Brez hrupa hladilnika ali pomivalnega stroja. Brez pogleda na ravnokar nakupljena živila.
Res je pa tudi, da nama velika jedilna miza služi kot delovni prostor, kadar delava od doma. Zaradi tega nama še toliko bolj ustreza, da se “hrupne” dejavnosti, povezane s prehrano, odvijajo v drugem prostoru.
V skrajni sili bi nama pa mala kuhinjska miza lahko služila tudi kot delovni prostor, če bi rabila vsak svoj mir.
Imamo vse skupaj.
V prvem stanovanju je bila bivalna kuhinja ločena od dnevne, popolnoma drugi prostor, kar je bila tudi ok varianta, ker mi smo navajeni z obiski sedeti v kuhinji.
V drugem stanovanju je bil vse skupaj en velik prostor, s tem, da je bil v L in je bila kuhinja za vogalom, jedilnica in dnevna pa skupaj.
Zdaj je vse v enem velikem prostoru, a kuhinjo od ostalega dela ločuje visok šank v L, tako da se niti s kavča, niti iz jedilnega dela ne vidi na kuhinjski pult.
Meni so vse variante všeč, bistvo mi je, da je prostor funkcionalno izkoriščen, da ni vse zbito skupaj in da je svetlo.