Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je 37°C že povišana telesna temperatura?

Ali je 37°C že povišana telesna temperatura?

Nekateri trdijo, da to še ni povišana telesna temperatura, nekateri pa da je že.

Zame to že pomeni, da imam vročino in vzamem Lekadol.

Kako je pri vas?

enako. -le da ne vzamem lekadola.

Uradno je 37 in na gor že povišana temperatura. So ljudje, ki imajo normalno temperaturo 36,9. Zanje to ni povišana. Sama ima 36,6 in pri 37 že lahko rečem,da imam povišano temperaturo (počutje..).

Jaz po počutju vem, kdaj imam povišano temperaturo. Že malo pod 37, ker moja običajna temperatura je 36.
In ne, ne vzamem kar takoj lekadola ali česarkoli. Z rahlo povišano temperaturo se zna telo samo spopast.

A si torej ves čas meriš temperaturo?

Jaz pojma nimam, ali imam trenutno 36,2 ali 37,2. Tudi če bi imela 37,5 in bi se dobro počutila, ne bi vzela ne tablet ne ostala doma. Vročino sem si merila, mislim da nazadnje pred 6 leti, ko sem imela gripo in sem se počutila ušivo.

Če imaš torej 37 temperaturo in se počutiš v redu, ne vem, zakaj bi jemala lekadol??? Za zbijanje vročine? A se ne zbija vročina šele nekje pri 39?

Uradno je povišana temperatura nad 37,5 st C.
Od 37 do 37,5 st. C se smatra za subfebrilno stanje. To seveda ni zanemarljivo, saj so takšna stanja, če dolgo trajajo, znak za alarm (limfom, revmatsko obolenje…).

Vročino se zbija, ko je le-ta višja kot 38. Prej telo samo poskrbi za obrambo.
Ker imam zelo nizko osebno /zdravo/ temperaturo, sem pri 37,5 že čisto preč. Boli glava…in posledično moram nekaj vzet. To nekaj mi zbije še tisto malo vročine…kar ni prav:(

Uradno je povišana temperatura nad 37,5 st C.
Od 37 do 37,5 st. C se smatra za subfebrilno stanje. To seveda ni zanemarljivo, saj so takšna stanja, če dolgo trajajo, znak za alarm (limfom, revmatsko obolenje…).[/quote]

Tole je legitimen odgovor. Pa še glede zbijanja vročine – šele, ko doseže 38,5 in še raste, sicer ne. Ker ravno 38,5 je idealna temperatura pri kateri telo samo najbolje “pobija” viruse/bakterije. Z zbijanjem temperature pod to, se v bistvu samo podaljšuje bolezen. Izjeme veljajo seveda za tiste z vročinskimi krči in pa jasno, če se počutiš za umret slabo, nekaj vzameš. A dejstvo je, da namesto, da bi ljudje vročine odležali, vzamejo paracetamol in delujejo, kot da vročine ni. Delajo si samo škodo.

Jaz sem leta imela temperaturo 37.

Pred kratkim sem prebrala, da Je to znak problemov s ščitnico. Žal tega nisem vedela takrat 🙁

Jaz imam normalno temperaturo nekje od 36,6 do 36,8, zvečer lahko tudi okrog 37. Zbijati jo začnem, ko gre prek 38,5.

Pri 37-37,5 se pocutim veliko bolj svoh kot pri 38,5, zato pri nizji temperaturi vzamem Lekadol, pri visji pa ce preseze 39.

Lekadol vzames zato, da ti zbije vrocino in s tem olajsa pritisk vrocine na srce in ostale organe.

Sicer je pa moja tasca ista. Cim gre vrocina cez 37, se nasopa lekadolov in potem misli, da je zdrava, da jo je lekadol pozdravil. V resnici pa naokol trosi svoje viruse, ker pac ne pociva in navidezno zdrava povzroca sama sebi skodo.

New Report

Close