Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je 37°C že povišana telesna temperatura?

Ali je 37°C že povišana telesna temperatura?

Nekateri trdijo, da to še ni povišana telesna temperatura, nekateri pa da je že.

Zame to že pomeni, da imam vročino in vzamem Lekadol.

Kako je pri vas?

enako. -le da ne vzamem lekadola.

Uradno je 37 in na gor že povišana temperatura. So ljudje, ki imajo normalno temperaturo 36,9. Zanje to ni povišana. Sama ima 36,6 in pri 37 že lahko rečem,da imam povišano temperaturo (počutje..).

nova
Uredništvo priporoča

Jaz po počutju vem, kdaj imam povišano temperaturo. Že malo pod 37, ker moja običajna temperatura je 36.
In ne, ne vzamem kar takoj lekadola ali česarkoli. Z rahlo povišano temperaturo se zna telo samo spopast.

A si torej ves čas meriš temperaturo?

Jaz pojma nimam, ali imam trenutno 36,2 ali 37,2. Tudi če bi imela 37,5 in bi se dobro počutila, ne bi vzela ne tablet ne ostala doma. Vročino sem si merila, mislim da nazadnje pred 6 leti, ko sem imela gripo in sem se počutila ušivo.

Če imaš torej 37 temperaturo in se počutiš v redu, ne vem, zakaj bi jemala lekadol??? Za zbijanje vročine? A se ne zbija vročina šele nekje pri 39?

Uradno je povišana temperatura nad 37,5 st C.
Od 37 do 37,5 st. C se smatra za subfebrilno stanje. To seveda ni zanemarljivo, saj so takšna stanja, če dolgo trajajo, znak za alarm (limfom, revmatsko obolenje…).

Vročino se zbija, ko je le-ta višja kot 38. Prej telo samo poskrbi za obrambo.
Ker imam zelo nizko osebno /zdravo/ temperaturo, sem pri 37,5 že čisto preč. Boli glava…in posledično moram nekaj vzet. To nekaj mi zbije še tisto malo vročine…kar ni prav:(

Uradno je povišana temperatura nad 37,5 st C.
Od 37 do 37,5 st. C se smatra za subfebrilno stanje. To seveda ni zanemarljivo, saj so takšna stanja, če dolgo trajajo, znak za alarm (limfom, revmatsko obolenje…).[/quote]

Tole je legitimen odgovor. Pa še glede zbijanja vročine – šele, ko doseže 38,5 in še raste, sicer ne. Ker ravno 38,5 je idealna temperatura pri kateri telo samo najbolje “pobija” viruse/bakterije. Z zbijanjem temperature pod to, se v bistvu samo podaljšuje bolezen. Izjeme veljajo seveda za tiste z vročinskimi krči in pa jasno, če se počutiš za umret slabo, nekaj vzameš. A dejstvo je, da namesto, da bi ljudje vročine odležali, vzamejo paracetamol in delujejo, kot da vročine ni. Delajo si samo škodo.

Jaz sem leta imela temperaturo 37.

Pred kratkim sem prebrala, da Je to znak problemov s ščitnico. Žal tega nisem vedela takrat 🙁

Jaz imam normalno temperaturo nekje od 36,6 do 36,8, zvečer lahko tudi okrog 37. Zbijati jo začnem, ko gre prek 38,5.

Pri 37-37,5 se pocutim veliko bolj svoh kot pri 38,5, zato pri nizji temperaturi vzamem Lekadol, pri visji pa ce preseze 39.

Lekadol vzames zato, da ti zbije vrocino in s tem olajsa pritisk vrocine na srce in ostale organe.

Sicer je pa moja tasca ista. Cim gre vrocina cez 37, se nasopa lekadolov in potem misli, da je zdrava, da jo je lekadol pozdravil. V resnici pa naokol trosi svoje viruse, ker pac ne pociva in navidezno zdrava povzroca sama sebi skodo.

37 ni povisana vrocina, ampak normalna temperatura. Moja normalna temp je okoli 36. Lekadola nisem vzela niti pri 38,5. Visje vrocine  v odraslih letih nisem imela, se to samo 1x za kaksno urco, potem je slo samo dol. Lekadola sploh nimam doma. Se aspirina ni doma. Med kovidom so nam merili temperaturo (zdravstvena ustanova). Za mejo so  postavili 38 stopinj.

 

Odgovor na objavo uporabnika
ni povisano, 05.01.2024 ob 01:10

37 ni povisana vrocina, ampak normalna temperatura. Moja normalna temp je okoli 36. Lekadola nisem vzela niti pri 38,5. Visje vrocine  v odraslih letih nisem imela, se to samo 1x za kaksno urco, potem je slo samo dol. Lekadola sploh nimam doma. Se aspirina ni doma. Med kovidom so nam merili temperaturo (zdravstvena ustanova). Za mejo so  postavili 38 stopinj.

 

Čisto odvisno je kako se počutiš. Pri 38 stopinjah sem samo za v posteljo. Že pri 37,2 se počutim slabo.

Tale zdravniški foh spreminja razne vrednosti tako po trenutnih potrebah in potrebah farmacije. Zdravijo po protokolih (še teh ne upoštevajo) in jih uporabljajo za izgovor. Zdravil, ki jih uporabljajo po celi Evropi pri nas ni za dobiti, ker se baje ne splača. Pa ko bi bili vsaj toliko pošteni in povedali, da drugje so bi jih ljudje z veseljem plačali. ..

Takole je to in nič drugače. Če imate ponavadi 36 ali manj vročine, se lahko tudi pri 36,9 počutite slabo in STE BOLNI!

normalno imam pod 36, ponavadi 35,8. Tako da pri 37 se počutim že precej slabo. Ne vzamem tablete, se pa takoj čuti, da sem bolna. In grozno me zebe že pri 37, to je prvi znak.

Zame je to vročina. Tudi počutim se tako, kot sestra pri 38C. Imam zelo nizko svojo tel.temp. (36,6).

To pa je odvisno od posameznika! Pri večini je normalna telesna temperatura med 36-37.

Jaz in vsi moji otroci imamo normalno temperaturo med 35-36. Ko smo bolni imamo čez 36 in to že občutimo, za nas je to že povečana vročina. Ker mi dohtar enkrat ni verjel, sem ga prosila naj mi izmeri, ko sem bila zdrava in napiše v kartoteko, da bo vedel! Potem pa mi je 3x izmeril in sem imela 35,5… Bil je začuden, da tega še ni doživel.

Pri moškem je povišana temperatura že pri 36,9.

Ko pride na 37, je že za v bolnico.

Mene pri 37,5 kuha. In še nič dobro ne počutim. Če ne gre vročina ven, se pa še slabše počutim.  Za nekatere da, za druge ne. Nismo po istem kopitu.

Ne razumem prav dobro te obsesije z zbijanjem vročine, če vemo, da se imunski sistem glih s povišano vročino lažje bori z virusi. Čemu sabotirat lastni imunski sistem?

Jaz se z zbijanjem vročine sploh ne ubadam, si izmerim itak samo takrat, ko se počutim že grozno in id bolečin več tudi ležat ne morem. Takrat sicer vzamem 1 lekadol, ampak ne z namenom zbijanja vročine, ampak le za to, da sploh lahko odležim in zadremam, pod toplo dekico seveda. Mine, ko mine, ampak ponavadi dlje kot dan ali dva ne traja. Z jemanjem lekadolov skos se pa trajanje viroze kar konkretno podaljša…

Zares nevarna za telo je pa šele 42, če gre pa tja je pa nujno ukrepat, samo to je redkost, ni treba takoj, ko pride na 39 zganjat paniko…

Načeloma je na meji. Na nekaterih termometrih (razne pištolce) piše, da je povišana šele  pri 37,2 in več.

New Report

Close