ali je bronhitis nalezljiv?
Prijateljica, ki je dpoldne prišla k nam s hčerko, je tako mimogrede v pogovoru rekla, naj se danes otroci bolj mirno igrajo, mogoče rišejo ali gledajo TV, ker ima njihova pikica bronhitis in je na antibiotiku. Me je kar malo šokirala. mala je res ves čas grdo kašljala, sicer pa je bila normalno živahna in dobre volje.
Nimam izkušenj z bronhitisi, zato me zanima ali je to nalezljivo?
Poleg tega se mi zdi, da otrok, ki jemlje antibiotik in hudo kašlja, ni za na obisk. Kaj menite ve?
bronhitis ni nalezljiv,ker ga povzročajo bakterije,prenašajo se pa virusi-prehladi,in podobno-torej virusna obolenja,zakar ponavadi ne dobiš antibiotikov,ne?tkole pa z obiski,bronhitis se zna ponavadi kr dolgo vleči in če se tamala drgač dobr počuti.razen tega seveda da se ob naporih lahk kr fajn izkašljajo,ne vidim razloga da ne bi smela priti na obisk,če te je pa že motilo bi pa kolegici lepo z občutkom kaj povedala,a ne??
Očitno ene se druge ne. Kolikor je meni znano npr. vnetje ušes, ki je bakterijsko ni nalezljivo, je pa nalezlijva bakterijska angina in sicer 3 dni jemanja antibiotika, potem pa ne več, za bronhitis pa res ne vem. Morda bi bilo najbolje, da se obrneš na forum pediatrija in pobrskaš z iskalnikom, gotovo se je že kaj pisalo o tem.