Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je dovoljena vožnja z mopedi in motorji po kolesarskih stezah?

Ali je dovoljena vožnja z mopedi in motorji po kolesarskih stezah?

Ali mi zna kdo povedati, če je v Sloveniji dovoljena vožnja z mopedi in motorji po kolesarskih stezah in pločnikih? Meni se zdi, da to ni dovoljeno. V Nemčiji in v drugih zahodnih državah so ob kolesarskih stezah celo table, kjer piše, da je prepovedano za mopede (in s tem tudi za motorje). V Sloveniji pa tega ni…

Da si tega ne bi kdo drznil naredit v mojem kraju, ker ga bom dol z motorja prekucnila!!!

Ne, ni dovoljeno. In je, če se celo ne motim, z zakonom prepovedano. Tabel pa res ni.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Mislim, da tudi pri nas ni dovoljena. Ampak motorji na kolesarskih stezah niso tak problem kot parkirani avtomobili.

ZVCP:

23. člen, 1. odstavek, 9. točka :
9. kolesarski pas je vzdolžni del ceste, namenjen prometu koles in koles s pomožnim motorjem, ki je zaznamovan z vzdolžno črto na vozišču ali pločniku;

23. člen, 1. odstavek, 48. točka :
48. kolo s pomožnim motorjem je enosledno vozilo (kolo, skiro ipd.) s pomožnim motorjem, katerega delovna prostornina motorja z notranjim izgorevanjem ne presega 50 ccm in katerega hitrost na ravni cesti je konstrukcijsko omejena na največ 25 km/h;

motorna kolesa nikakor niso dovoljena, zato pa se kolesa z motorjem (ala Solexi in mini skuterčki, ki se prodajajo po prbl. 40 jurjev tudi v Sparu) MORAJO tam voziti in ne smejo na cesto (če je zraven kolesarska steza) – prav tako kot kolesarji.

Točno tako – Solexi in Flexerji se lahko vozijo po kolesarskih stezah, ker ne gredo več kot 25 km/h, kar pa je absolutno premalo za na cesto…

Poštarji jih uporabljajo!

New Report

Close