Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali je kaj boljšega od sveže pečenih palačink?

Ali je kaj boljšega od sveže pečenih palačink?

Imenujte eno stvar.

Sladoled, vedno 🙂

Sveže pripravljen čokoladni souffle z jagodičevjem in kepico sladoleda.

Si me prehitela :)))

Sladoled se takoj stopi, pol pa moraš mlačugo jest. Blek

liter cvička!

MMMmmmm

Ja, od tistih iz ponve in z marmelado so boljše edinole sirove palačinke, zapečene v pečici, z zgoraj hrustljavo skorljico… Mmmmmm

A je to nekakšne sorte mufin? Sem mal pogooglu, ne vem kaj si naj mislim..

Sladoled s toplim češnjevim prelivom (domačim seveda). mmmmmm

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Sladoled se takoj stopi, pol pa moraš mlačugo jest. Blek
[/quote]

Itak sladoled jem tak, da je že na četrt stopljen 🙂

Sveži prstaci na beli buzari.

Dišijo res pregrešno. Bolj kot te morda samo še gozdne jagode.

A je to nekakšne sorte mufin? Sem mal pogooglu, ne vem kaj si naj mislim..
[/quote]
Sufle ni niti blizu mafinom. Mogoče malček po obliki, ampak sestavine in način priprave in končni izdelek/okus so pa čisto drugačni.

Kje pa še dobiš prstace?
Uh kako dolgo jih že nisem jedla 🙁

Morska hrana. Sladoled že razumem, ti pa tuki školjke ven mečeš

Kje pa še dobiš prstace?
[/quote]

V Italiji v Carrefourju jih imajo skoraj vedno v ribarnici na voljo…..

V Italiji v Carrefourju jih imajo skoraj vedno v ribarnici na voljo…..
[/quote]

Eh malo daleč zame.

Kje pa še dobiš prstace?
[/quote]
V Neumu so krasni 😉

V Neumu so krasni 😉
[/quote]

In legalni….

V Neumu so krasni 😉
[/quote]

Ti lump.
Priznam, da jaz sem jih nazadnje še sama tolkla 🙁 ilegalno 🙁

Eh malo daleč zame.
[/quote]

Jah, jaz se tudi cca 2x mesečno z veseljem peljem v Italijo, če ne na dopust,vikend pobeg, pa v šoping. Pa ne samo po prstace :P. Oblačila, obutev (Sorrele Ramonda, Pitarello, ko grem na dopust tudi kak outlet v srednji in južni Italiji -cunj in obutve tukaj pri nas ne kupujem že skoraj 8 let – predrago, prenavite marže za tisto, kar tukaj ponujajo).

Tudi hrana, čistila, določena druge stvari – nabavim določene stvari samo italijanske ( dobre sire , sploh staran Grana Padano parmezan, pa pršut San Daniele ali Parma, ki je najbolj sladek med pršuti in ima najmanj soli-celo taco za posebne priložnosti ali na tanko narezano za sporti za brbončice potešit )

Pa ne živim ravno ob meji.

Jah, jaz se tudi cca 2x mesečno z veseljem peljem v Italijo, če ne na dopust,vikend pobeg, pa v šoping. Pa ne samo po prstace :P. Oblačila, obutev (Sorrele Ramonda, Pitarello, ko grem na dopust tudi kak outlet v srednji in južni Italiji -cunj in obutve tukaj pri nas ne kupujem že skoraj 8 let – predrago, prenavite marže za tisto, kar tukaj ponujajo).

Tudi hrana, čistila, določena druge stvari – nabavim določene stvari samo italijanske ( dobre sire , sploh staran Grana Padano parmezan, pa pršut San Daniele ali Parma, ki je najbolj sladek med pršuti in ima najmanj soli-celo taco za posebne priložnosti ali na tanko narezano za sporti za brbončice potešit )

[/quote]

Svoje dni sem več nabavljala v Italiji, kot doma.
Zdaj sem se pa preselila dlje na vzhod, pa tudi da se mi ne.

Domači sladki skutni štruklji, puhasti in mehki, da se kar topijo v ustih:))

[/quote]
Nekdo pa zna uživat, bravo 😉

New Report

Close