Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali je kaj boljšega od sveže pečenih palačink?

Ali je kaj boljšega od sveže pečenih palačink?

A je to nekakšne sorte mufin? Sem mal pogooglu, ne vem kaj si naj mislim..
[/quote]
Ne, to je malo drugače, predvsem pa težje za pripravo. V notranjosti pravilno pripravljenega in ravno prav pečenega čokoladnega souffleja je še tekoča čokoladna masa. To obdaja zelo rahlo čokoladno testo. Souffle se mora med peko lepo dvigniti nad model, v katerem se peče – ne sme se sesesti ali razpokati, hkrati pa mora biti ravno prav pečen. Narediti dobro maso in speči dober souffle je kar umetnost. Če ga boš imel kdaj možnost poskusiti, ga priporočam.

Muffini so veliko manj komplicirani. Zmešaš sestavine, napolniš model, spečeš in uspejo :).


Ampak, tulipanka, v prvem postu nic ne govori o sladicah per se, samo vprasanje zastavi, ali je kaj boljsega, res je sicer, da vecina pod to avtomaticno razume sladico, jaz pac ne. Zato sem odgovoril, kot sem odgovoril.

V eticnost tega, da so mi boljsi, se ne bom spuscal. Naredim pa sigurno manj skode z mojo majhno porabo prstacev, kot povprecen mesojedec naredi nehumanega kravam, ki jih vemo kako procesirajo. Nimam povsem nic slabe vesti, in z veseljem nehumano pojem tudi jagnjetino z raznja. Ko bom pa umrl, me bodo nehumano pojedle ribe (ce bo po sreci), ki jim ze vnaprej zelim prav nehumano dober tek 😉

samo za osebo, ki takih, kot sem jaz sploh in dokoncno ne ceni:

v zgornjem besedilu nehumano zamenjaj z necivilizirano.

Pohana fluga, garant.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)


Ampak, tulipanka, v prvem postu nic ne govori o sladicah per se, samo vprasanje zastavi, ali je kaj boljsega, res je sicer, da vecina pod to avtomaticno razume sladico, jaz pac ne. Zato sem odgovoril, kot sem odgovoril.

V eticnost tega, da so mi boljsi, se ne bom spuscal. Naredim pa sigurno manj skode z mojo majhno porabo prstacev, kot povprecen mesojedec naredi nehumanega kravam, ki jih vemo kako procesirajo. Nimam povsem nic slabe vesti, in z veseljem nehumano pojem tudi jagnjetino z raznja. Ko bom pa umrl, me bodo nehumano pojedle ribe (ce bo po sreci), ki jim ze vnaprej zelim prav nehumano dober tek 😉
[/quote]:) ja pa res :)…malo so me zavedli ostali komentarji…boljše od plačink 🙂
…potem školjke seveda so zame…tudi

O prepovedanem sadežu pa ne bi…ko bi to bili samo dateljni ? 😉

To ti pa zelo verjamem :). Čestitke. Drugo leto in naslednja bo že lažje.

Saj bo šlo, s palačinkami 😉

trenutno štrudelj iz češenj, skute in sladke smetane…. pečem sama 🙂
potem pa sladoled….

»Datlji so zavarovani s številnimi predpisi in z mednarodnimi konvencijami, ker z nabiranjem uničujemo morsko dno in s tem ogrožamo biotsko pestrost morskega ekosistema,« je razložila Tina Trampuš. Školjke, ki jih nekateri poznavalci imenujejo tudi prstaci, živijo na apnenčasti podlagi, vendar nanjo niso pritrjene, temveč vanjo vrtajo rove in v njih rastejo. Za nabiranje je zato treba razbijati kamnito morsko dno. Prav tako jih ni mogoče gojiti, saj potrebujejo približno 20 let ali več, da dosežejo velikost, zanimivo za nabiralce.

Zašto je tako teško ispoštovati zakon? Zar je cijena prstaca uistinu tako visoka da se isplati riskirati kaznena prijava i sve što uz nju ide? Mislim da nije stvar u cijeni već o stavu i načinu života. Sve dok ne shvate da more nije rupa bez dna već osjetljivi sustav koji se vrlo lako može narušiti, takvi će pojedinci haračiti i uništavati bez obzira na posljedice. A što je najgore, neće shvatiti nikada. Jedino čemu se možemo nadati je da će generacije koje slijede biti razumnije od ove naše i na našim greškama naučiti cijeniti i, čuvati more i život u njemu. Čuvanjem prstaca, čuvamo more i sebe.

Samo primitivci.

Sveže pečen svinsk kremenatlc★

Sladoled je THE BEST![/url]

Vse za peko!

New Report

Close