Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je kaj otrok, ki so bili zdravi tudi v vrtcu

ali je kaj otrok, ki so bili zdravi tudi v vrtcu

Eh, Mojeizkušnje, se mi je kar zdelo, da bo kaj takega priletelo od katere nedojilke. Ja, otrok dobi takoj po rojstvu od matere protitelesa, ampak za bolezni, ki sem jim jaz pokasirala kasneje, pa takrat verjetno še ne, a ne?

Sicer pa to ni razprava o dojenju, ampak sem hotela le pomiriti ajeto.

Moji trije, šli v vrtec med 2.5 on 3 letom, prvi dvakrat vnetje ušes, drugi nikoli vročine do 5 leta, pa še potem samo dvakrat viroza, tretji enkrat ušeka…
Vsi dojeni do 15 oz. 24 meseca, zunaj ob vsakem vremenu vsaj pol ure, ob lepem cel dan… jedo veliko domače hrane…

L

Zula, to sem slišala iz ust svoje pediatrinje. Po tvoje je dojenček torej imun samo na bolezni, ki jih preboli mama? Oziroma dobi protitelesa le, če mama zboli??? Sicer pa ajeto ne piše, ali doji ali ne, zato je bil tvoj post glede tega čisto izven konteksta.

Ena od mojih treh otrok – imela je norice, pa par viroz in to je vse, druga dva pa non stop bolna (aja, pa noben od njih ni bil prav dolgo dojen- največ 3 mesece z dodatki).

res, da je šla v vrtec šele z dvema letoma in pol, pa vseeno: od septembra prejšnjega leta do danes: razen brisanja smrkeljčkov – nič bolna. pred 14 dnevi enodnevna viroza (bruhanje) – za le-to pa smo tako ali tako zboleli vsi štirje.

trkam, da bo tudi v bodoče tako!!!!

Mojeizkušnje!
nisem pisala, ali dojim ali ne, ker novorojenčka še čakamo:))

Hvala vsem za dobre izkušnje! Vidim, da le ni vse tako črno!! Supercaa.

New Report

Close