Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ali je knjiga Dekle na vlaku

Ali je knjiga Dekle na vlaku

Primerna za 13 letnico?
Hvala

Moja hči jo je začela brati 14 let, ma so ji odsvetovali, da ne, da ni zanjo. In je vztrajala. Sem jo pustila prebrala nekaj malega ne vem če 10 strani in jo drugi dan takoj vrnila, da ni zanjo. Da so imeli prav, da ni še zanjo.

lp

Ne, ni

Hvala za nasvete. Lp

Dobra knjiga. Nasilja približno toliko kot v Harryju Potterju. Tema verjetno ne bo zanimiva za tako punčko, če pa, ji ne more škodit. Vsekakor manj kot kakšen Dnevnik Ane Frank.

govori o varanju, pretepanju, alkoholizmu in umorih.
Presodi sama.

Je pa knjiga sicer zelo zelo brezvezna. Ves zaplet temelji na tem, da se ga je glavni lik tako napil, da se ne spomni dogodkov in doživlja fleše. Ni to nek vrhunski zaplet – se ne spomni, ker je pijandura. Po polovici knjige ti je jasno, kdo je morilec, samo bereš dalje, da vidiš, kako se bo do njega prišlo. Sicer pa živ dolgčas, nakladanje, patetičnost in povsem precenjena knjiga.

Dobra knjiga. Nasilja približno toliko kot v Harryju Potterju. Tema verjetno ne bo zanimiva za tako punčko, če pa, ji ne more škodit. Vsekakor manj kot kakšen Dnevnik Ane Frank.[/quote]
Prehitro sem oddala. Hotela sem reči, da bi verjetno mlada dama pri teh letih veliko globlje doživljala usodo vrstnice Ane Frank, kot pa neke 30-letne ženske, ki trpi, ker nima otroka in se je ločila. Pa je Ana Frank obvezno branje.

Mislim, da je res malo verjetno, da ji bo knjiga sploh zanimiva. Če ji pa bo, ji res nimaš za kaj prepovedovati. Super, da bere. Sem pa izhajala iz tega, da sama hoče prebrati to knjigo in se ti sprašuješ, če je to v redu zanjo. Ponujala ji je seveda ne bi.

Sem se pa potem, ko sem oddala, spomnila, da mi je bila v prvem delu ful všeč, nad koncem sem pa bila razočarana.

ne, ni primerna za to starost.

meni je bila všeč. sem si pa potem še film ogledala, ki pa mi ni bič všeč.

Ta knjiga je definitivno ena najboljše napisanih knjig, ki sem jo kdaj prebrala. In prebrala sem ogromnih knjig.
Glavna misel je, da je nasilje treba odkriti in se mu upreti. Vedno aktualno.
Tudi film je zelo, zelo dober.

Ja, meni je bila dobra, ker govori o manipuliranju, ki se ti dogaja nekje, kjer si ne bi nikoli mislil. Jaz zgodbe nisem brala kot zgodbo kroničarke, kot pišejo zgoraj, ampak kot (pozor, spoiler) zgodbo o tem, kako daleč te lahko pripelje psihopat, s katerim živiš, pa ne ugotoviš, da v resnici nisi ti tisti, s komer je nekaj hudo narobe. Holivudski konec je vtis sicer precej pokvaril, ampak vseeno.

Ja, meni je bila dobra, ker govori o manipuliranju, ki se ti dogaja nekje, kjer si ne bi nikoli mislil. Jaz zgodbe nisem brala kot zgodbo kroničarke, kot pišejo zgoraj, ampak kot (pozor, spoiler) zgodbo o tem, kako daleč te lahko pripelje psihopat, s katerim živiš, pa ne ugotoviš, da v resnici nisi ti tisti, s komer je nekaj hudo narobe. Holivudski konec je vtis sicer precej pokvaril, ampak vseeno.[/quote]
Ja, tudi meni je bila všeč v tem smislu, filma pa nisem gledala. Ni pa to knjiga, ki bi jo večkrat prebrala. Kot npr. Na zahodu nič novega, ki mi je bila fenomenalna in bi jo lahko prebrala večkrat. V srednji šoli je nisem prebrala, šele pred kratkim mi je prišla pod roke, ampak bila sem več kot navdušena nad njo 🙂

Po parih straneh sem obupala. Ni mi potegnil stil pisanja.

Knjiga je izjemno dolgačna, depresivna, vozi se po vlaku in popiva, ne zaveda se kaj se okoli nje dogaja…Tudi približni v rangu s knjigo Harry Potter, dajte ji raje v branje Harry Potterja ali pa Anne iz zelene domačije, ne pa top shop knjige (tudi 50 odtenkov je baje ful dobra knjiga, pa je notri pretepanje žensk)

New Report

Close