Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ali je knjiga Gospodar prstanov branje za sedmošolce?

Ali je knjiga Gospodar prstanov branje za sedmošolce?

Pozdravljeni!

Naša skoraj 13-letnica je pravi knjižni molj, H. Potterja je prvič prebrala v 5. razredu, pa še 2x, in ravnokar je zaključila z branjem knjige Hobit.

Kot naslednjo knjigo si želi izposoditi Gospodarja prstanov, ki ga imajo na oddelku za odrasle. Jaz GP še nisem prebrala, ni ravno moj stil….

Zdaj pa bi me zanima vaše mnenje ali GP knjiga za sedmošolce? Predvsem me zanima ali je GP v tej starosti prebral kateri od vaših otrok?

Vnaprej hvala za vaše informacije,

ena mama

V angleščini ali slovenščini?

Angleščina je neobičajna, ampak po nekaj sto straneh se jo privadimo.

G.

Pravzaprav ne razumem tega vprašanja. Kaj to pomeni ”primerno branje za sedmošolca”? Mislim, da bi predvsem morali pustit svoji hčerki, da bere, kar želi brati – dokler gre za kvalitetno literaturo vsekakor! Jaz sem prebrala Gospodarja prstanov (vse tri dele v Gradišnikovem prevodu) v petek in šestem razredu osnovne šole. Vsekakor je branje zahtevnejše od Hobita in sploh od Harrya Potterja (tega sem sama – za primerjavo – brala v tretjem razredu OŠ), ampak ne vem pa, kaj bi lahko bilo ”neprimerno” … mislim, da lahko otroci berejo karkoli jih zanima in je kvalitetno. Jaz sem v OŠ kasneje brala Shakespearja in Čehova in čeprav sem ju kasneje brala ponovno in drugače kot takrat, bi ne mogla reči, da je bila od tega branja kakršnakoli škoda … prej korist. 😉

petem*

Hvala za mnenja!

Vprašala sem pač, ker je knjiga na odraslem oddelku, knjige pa ne poznam niti je njeni vrstniki še ne berejo.
Pri vseh knjigah na policah je včasih res težko vedeti kaj je “kvalitetno” 😉

Bo pa najbrž kar v prevodu, ker par sto strani verjetno ne bo vztrajala, da se privadi posebni angleščini 🙂

Seveda.

New Report

Close