Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ali je komu uspelo, da se je zredil

ali je komu uspelo, da se je zredil

Rada bi se zredila, pa mi ne uspe. Mogoče ima kdo kakšen pameten nasvet, ki mu je v resnici pomagal?

Tejli temi bom pa prav sledila. Pa upam da ne bodo sledili odgovori varijante več jej, bolj mastno,….bla bla bla. Sama jem 5x na dan (zdaj imam to možnost), rekreacija, tako zjutraj 1 ura, in potem kasneje na 3 – 4 ure po pol ure (nič težjega – sprehodi). Moja prehrana je sestavljena iz veliko zelenjave (surove, kuhane), malo mesa (večinoma belo meso), rib in ogromno OH.
Zdaj sem vsa vesela, ker sem iz 37 kg prišla na 41 kg in samo upam, da bo to še naraščalo.

No pa preden sledijo komentarji spodaj. Ne nisem bila na drogi, nikoli. Celo življenje se že “normalno” prehranjujem. Res, da sem od vrtca pa do prve zaposlitve (cca 20 let) zavračala meso, ampak sem potem zaradi drugih “medicinskih” stvari nekako sprejela, da potrebujem tudi meso, v svoji prehrambeni shemi. Resda nikoli nisem bila debela. Sem imela pa na svojo višino 165cm tudi 65 kg. Danes pa o 50 kg lahko samo sanjam in upam da jih bom kdaj dosegla.

Napiši mi svoj jedilnik in da vidimo te ogromne količine… z rekreacijo dosegas kontra efekt…

nova
Uredništvo priporoča

Edina varianta je, da pojedta več, kot porabita. Če vadita, verjetno porabita okoli 2000 kalorij dnevno. Da se zredita cca 1 kg na mesec, morata pokesti dnevno okoli 300 kalorij več.
Jesti morata veliko beljakovin, ker ao gradniki mišic. Odsvetujem preziravanje z ohji.

Kakšno imaš stanje vitamina D


Veš, tudi jaz sem imela v mladosti čez 65 kg in so se po porodu kar “stopili”. Lahko vprašam kako si izgubila ti kg, namensko ali si imela kakšne zdravstvene težave? Začela sem uživati dodatne prebavne encime, ker sicer veliko pojem raznovrstne hrane, pa tudi gibam se v mejah normale.

Spremeni navade. Manj gibanja in več sedenja, ležanja. Pa zjutraj pojej sendvič. Se pravi dva kosa kruha. 2x na teden v mc donalds. Kupi si prigrizke in jih jej cel dan. Čips, kokice, slano pecivo, čokoladni bonboni, čokolade, gumijasti bonboni. Naredi si zalogo. Vsakič ko prideš v kuhinjo nekaj pojej. Vzemi celo škatlo in jo imej pred seboj. Jej vedno, ko ti zapaše. Ko te prime da bi telovadila rajši sedi za kompom in klikaj po netu ali pa se vsedi v naslanjač in beri knjigo ali glej tv. Ni vrag, da ne bo vsako leto +10 kg.
Opomba: Zgoraj opisane navade lahko privedejo do slabega počutja, kardiovaskularnih bolezni, prekomernega nažiranja, odvisnosti od hrane, debelosti, depresija. Zato moraš imeti močno voljo, da s predlaganim početjem prekineš in se vrneš k prejšnjim navadam takoj, ko dosežeš željeno težo.

Pred leti sem imela obdobje močne žalosti in stresa (bil je realen vzrok), izgubila sem apetit, po zaužitju hrane je nastopila slabost.
Da sem prišla nazaj na svojo težo, sem jedla sladoled (polnomastni), čokolešnik in pila kakav. To so zelo kalorične zadeve pa (vsaj meni) jih ni bilo težko zaužit kjub (navidezni) sitosti.


Veš, tudi jaz sem imela v mladosti čez 65 kg in so se po porodu kar “stopili”. Lahko vprašam kako si izgubila ti kg, namensko ali si imela kakšne zdravstvene težave? Začela sem uživati dodatne prebavne encime, ker sicer veliko pojem raznovrstne hrane, pa tudi gibam se v mejah normale.
[/quote]

Pri meni je bil na začetku kriv stres v službi in kasneje še smrt družinskih članov (dedek, teta in oče) v roku leta in pol. Sama nisem niti opazila, kdaj so mi kilogrami začeli puhteti, dokler mi tudi najožje hlače iz omare niso postale prevelike. Nikoli nisem imela nobenih zdravstvenih težav, še glavobol ali prehlad redko, tudi sedaj jih nimam, tudi M je redna brez komplikacij.
Nikoli se nisem neki pretirano gibala, nisem športni tip človeka. Moje edino gibanje so hišna opravila in dolgi sprehodi s psom. Ne izogibam se čipsom, smokijem, slanim presticam, piškotom, čokoladi,…

Jej visokokalorično hrano, ki pa ni popolnoma brez hranil – arašidovo in druga rastlinska masla, veliko oreščkov, suho sadje, sladoled z veliko stepene smetane, kakovostno čokolado, doma pečena peciva, doma pečen kruh z domačo marmelado in veliko masla, krompir, bolj mastne ribe, burgerje (kvalitetne), domače sadne sokove … skratka stvari, ki redijo in s katerimi hitro dobiš veliko kalorij, niso pa samo prazna kemija. Morda še kakšne beljakovinske dodatke.

Sprehodi so čisto v redu, to vsi rabimo za zdravo srce in predihana pljuča, morda pa dodaj kakšno vadbo z utežmi.

Sirup za pridobivanje kg. Poišči na spletu.


Čez poletje skoz na soncu, sedaj uživam D vitamin 3000 IU

jest sm se v samo treh mescih za 10 do 12 kil zredila, in sicer zarad antipsihotika (olanzapin – Zyprexa), ko sem bila že pred skoraj tremi leti v norišnci, da sem dobila kar precej maščobe na trebuh, ki mi je ostala, čeprav je teža sama od sebe padla nazaj na cca 57 kil, ko sem že po treh mescih bila primorana nehati jemati tablete !!

priporočam, da gre k psihiatru po tablete (antipsihotike – še posebej priporočam zyprexo (olanzapin)), od katerih se bo garantirano zredila, lahko tudi kot pujs v že samo pol leta !!

ma a ne štekaš ti, da mora it ona k psihiatru in pod nujno po tablete (antidepresive in antipsihotike, še posebej po antipsihotike), še posebej priporočam olanzapin (zyprexo), od katere se bo v vsakem tednu garantirano zredila za cca 1 kilo, kar nanese v 3 mescih cca 10 kil, v pol leta 20 kil in v enem letu 30-40 kil !! poleg tega, da bo spala po minimalno 12 do 16 ur dnevno !!!

Da shujšaš s 65 na 41 je res preveč. Ali imaš preveč delujočo ščitnico? Take stvari uspejo navadno samo anoreksikom ali res bolnim ljudem.

Pri nas svinje fojtramo z repo, otrobim, bucam, krompirjem. Enkrat na teden skuham celo alfo in jim to dajem za jest. V enem letu se zredijo do 100 kg.

Sem si dala pregledat ščitnico in ostale hromone, vse BP, tudi na krvi nič ne pokaže. Edino kar še nisem šla je gastroskopija, ki se je pa na smrt bojim. Ampak dokler ni nobenih bolečin in drugih težav, niti ne misilm hodit.

In tisti, ki predlagate razne tablete, antidperesive in podobno. V življenju nisem tabletkar, že pri glavobolu ne jemljem tablet, viroze, prehlade zdravim naravno, čajček, limonca, pa preležavanje. Imam tudi zdravnico, ki ne predpisuje tablet kar vse povprek. Verjamem pa, da se od teh tablet dejansko napihneš, ne pa dejansko pridobiš na teži.

Če stalno ješ kakšne sladke in slane prigrizke, se ni težko zrediti.
Pa izračunaj si kalorije, da niso prenizke, oz. jih povečaj.
Meni v lajfu ne uspe priti pod 50 kg, razen če res skoraj nič ne jem. (Tudi nisem tako velika, da bi bila presuha.)
Pri celiakiji tudi lahko hujšaš.

New Report

Close