Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je kopanje v ledeni vodi res tako zdravo?

Ali je kopanje v ledeni vodi res tako zdravo?

Ali je kopanje v ledeni vodi res tako zdravo? Me zanima, čisto tako, ker je to najnovejši hit. Kdo bo zdržal dlje v vodi. Kaj pa starost? Naj mi nekdo reče, da boš na starost bolj fit ali bolj zdrav. Pretiravanje v ekstreme še nikoli ni bilo zdravo.

bodo anticepilski vrači vedli povedat.

Seveda je zdravo, a ni to za vsakega. Sploh pa ne brez predhodnih priprav.

Jaz si že 7 let  vsako jutro umijem obraz z ledeno mrzlo vodo; pa tudi ob tuširanju vsak dan na koncu s hladno vodo. Za svoja leta, v primerjavi z vrstnicami, koža lepo napeta, manj gub, kot bi jih pričakovala za svoja leta. Nisem pa zagovornica npr.  skokov v ledeno vodo in “čebranja” ali potapljanja npr po savnanju v  mrzlo vodo, torej potopitve celega telesa naenkrat  v mrzlo vodo. Ker menim da je to prevelik šok za srce, žile, telo.

Zdravo? Trenutno že, kakšna dota je pa na starost?

Poznam osebno človeka, ki je ozdravil različne avtoimune bolezni, ki so ga pestile ravno s kopanjem v ledeni vodi.

Dosti bolje kot pa cepiva.

Odgovor na objavo uporabnika
Saša Petek, 17.01.2022 ob 12:50

Dosti bolje kot pa cepiva.

Res so vaše navedbe popolnoma natančne! To namakanje vas spravi v prerani grob veliko prej kot vsa cepiva skupaj, zato je to s tega vidika odlična zadeva.

Ni zdravo, vsaj ni dokazov za to. To je bolj za živčne, samske ženske, da se malo umirijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ameba665, 17.01.2022 ob 14:57

Ni zdravo, vsaj ni dokazov za to. To je bolj za živčne, samske ženske, da se malo umirijo.

Zadnje čase vidim same dobre tipe med tem pingvinčkanjem. Na momente mi je prav žal, da sem zasedena. Tako duhoviti so, ko jim zmrzuje spodnja glava. 🙂

Baje je. Pac baje…

Nek hadis je. Nevem tocno kako gre. Drzi to kar pravi ta za gube…

Ce gledas… Kaksen obkladrk se da gor… Zmocen z kaksno vodo?

Ali pa ce se udaris… Kaksno stvar das gor?

Kot pravim. Je hadis…

Ne bi šla v to, pa ce mi placajo! Mogoce je res zdravo, mogoce ne. Videti je kot pumpanje svojega ega, ej, poglejte me  kaki jack sem, ker si upam. Kar je za nekoga zdravo je za drugega lahko usodno.

Ni zdravo. Možna je tudi nenadna smrt.

    Prej škodljivo, kot pa zdravo. Ampak čudakov in mesalcev dreka in nategunov nam ne bo zmanjkalo. Največ jih je najbrž med anticepilci.

 

 

Jaz sem nekaj let redno prakticirala savnanje in radikalno ohlajanje. Kopanje v zamrznjenem jezeru, ležanje v snegu, ohlajanje v vodi s temperaturo 0-5 stopinj. Za nekaj minut.

Nikoli v življenju nisem na tako zdrava, v tistih letih nisem zbolela za nobeno cirozo, čeprav sem vsak teden v stiku s 500 ljudmi. Stara sem bila okoli 45. Počutje je bilo vrhunsko, energije za izvoz.

 

Ves celulit iz riti ti gre stran.

New Report

Close